Nej, Mitt Barn Inte I Förskoleklass. Ja, Hon Kommer Att Bli Bra.

Om jag fick en krona för varje gång någon frågade om mina barn var i förskolan, skulle jag vara en rik dam. Jag kan inte börja att räkna antalet gånger som jag frågade detta, följt av de konstigaste, och ibland rudest, titta när jag berättar för dem, "Nej, mitt barn inte i förskoleklass." Det finns också enstaka person som då börjar att berätta för mig att alla skäl för att mitt barn ska/måste vara i förskolan och att jag gör henne en stor otjänst.

Tja, här är min sanning.

Förskolan kostar cirka 1 miljard dollar. Jag överdriver, men det är en hel del, särskilt i Los Angeles. Och min familj inte har en miljard dollar. Ja, jag skulle kunna gå tillbaka till arbete och majoriteten av min lön skulle gå till förskolan. Men vad gör jag med mitt andra barn? Jag definitivt inte har två miljarder dollar för förskolan. Också, även om jag har två miljarder dollar att spendera, jag hade tänkt att börja tillämpa för förskola när jag var sex veckor gravid (jag överdriver inte). Hur är gratis förskolor du frågar? Tja, vi är tydligen för "rika" för att kvalificera sig för dem. Och vad sägs om övergångsperiod dagis, frågar du? Tja, baserat på när hennes födelsedag, hon behöver inte kvalificera sig för det heller.

Jag förstår alla fördelar av förskola. Det gör jag verkligen. Och jag skulle älska att kunna sätta mina barn i förskolan. Ärligt talat, jag var 100% säker på att mina barn skulle gå i förskola. Det var tills jag insåg ovan.

I motsats till populära övertygelse, stay-at-home mammor inte sitta hela dagen att titta på Ellen och äta glass. (Jag band dem och för att göra det efter att barnen går till sängs.)

Mina barn är smarta. Hon vet att alla hennes siffror, former, stavning, planeter, dinosaurier, hur man använder sax, etc. Mina barn är sociala (blyg, men sociala). Vi har flera playdates/grupper varje vecka så hon kan umgås med barnen runt hennes ålder. Vi går på studiebesök till alla typer av museer — art, space, tåg, natural history, till exempel — där hon lär sig. Hon gjorde fotboll och är nu i gymnastik och dans lära sig andra sociala färdigheter samt lära sig att följa instruktioner från en lärare eller tränare.

De som känner mina barn, vet att mina barn är blyg. Och det finns de som säger, "ja, kanske om hon var i förskolan, skulle hon inte vara." Ja, kanske . Men också, kanske inte. Jag gick till förskolan och var de shiest ungen någonsin. Även med min mamma som arbetar på samma campus och min pappa på deltid som lärare aide, jag gömde i klädförvaring. Jag var också en utropare och ett ben-hugger tills andra klass (kanske längre). Så även med förskolan, min dotter fortfarande kan vara blyg. Jag var.

Slutligen, förskolan är inte ett krav (varken är dagis i delstaten Kalifornien). Mina barn kommer endast att vara i denna ålder en gång. En gång . Och jag planerar att blötläggning upp henne, gör mitt absolut bästa för att förbereda henne för skolan. Jag är klar att be om ursäkt och rationalisera mig till familj, vänner och främlingar (Varför gör främlingar försöka ge mig föräldraskap tips?). Min grabb är awesome, och jag gör ett jävla bra jobb med henne.

För dem med barn i förskolan, jag tror att det är helt fantastiskt att du har möjlighet att göra det för dem. Förskolan är ganska häftigt. Det är bara inte för oss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar