Min Kropp är Inget Tempel

För ett par veckor sedan gick jag på min första yoga-klass sedan mina barn föddes, och någonstans mellan min skakiga nedåtgående hund och min mindre-än-hotfull krigare pose jag hört en fras som jag inte hade tänkt på i år." Min kropp är ett tempel."

Min kropp är ett tempel? Snort. Kan något vara längre från sanningen?

Templen är gudstjänstlokaler och fromhet. De är orörda, tysta och ihålig. Ok, ihålig del kan vara sant, men resten skulle vara skrattretande om det inte vore så deprimerande. Min kropp har ingenting gemensamt med den kalla, orubbliga, sten skönhet av ett tempel. De flesta av tiden, det är ett hot mess.

De gamla Grekerna för deras tempel för att återspegla perfektion av Gudarna. Deras skönhet var i sin enkelhet och symmetri. Det är ingen ordning eller perfektion kvar i min kropp: två barn och trettio plus år av gravitationen har sett till det. Symmetri? Jag har två av allt som är tänkt att komma i par, men det är det bästa jag kan göra. Mina bröst är skeva, mina höfter är bredare än mitt bröst, och jag är ganska säker på att en av mina fötter är större än den andra. Min kropp har ingen av felfrihet av ett grekiskt tempel. Jag kan (kanske) dra av det Lutande Tornet i Pisa, men bara om jag jobbade där.

Utöver sin imponerande arkitektur, tempel är tänkt att vara ren och ren. Jag är någorlunda säker på att Blog, Frukt Slingor, ostkaka, ost, antingen flytande eller i pulverform, och något kolsyrat skulle betraktas som kättare och därmed förbjudas från någon självrespekt templet. Jag, å andra sidan, välkommen skräpmat med öppna armar in i den fallfärdiga skydd som utger sig för mitt tempel. Resultatet är flagnande färg, asbest på taken, och en gas läcka som jag inte tycks kunna hitta källan. Det är en katastrof. Min kropp kan en gång ha varit anses vara vacker, och det var de som ställde upp för att tillbedja. Ok, det var inte så mycket en linje som en mycket liten samling av knäppskallar, som Comic Con. hursomhelst, det höll en viss vädjan för vissa människor. Men under åren, vad var en gång en fridfull tillflyktsort har blivit genomsökt och kastas in i kaos.

Min kropp har skapat och ligger två vackra varelser och burit dem i världen, men det var inte utan ett pris. Dessa dyrbara små varelser gjorde mer skada till mitt tempel än Vikingarna någonsin drömt om. De plundrade alla snygga accessoarer och guld armatur från väggarna. De slet sönder inredningen och satte eld på gardinerna. De jagade bort de präster och troende, vände över bord, och bordade upp dörren. Min gång är bristfällig, men väl älskade, templet som nu ligger i ruiner, ignoreras av förbipasserande, bortsett från enstaka katt söker skydd. Den lilla Vikingarna njuta i deras seger hålla påkostade och bacchanal parterna under sin läckande tak. Mitt tempel har reducerats till en plats för lager ravepartyn.

Vad gör man med ett övergivet tempel? Det kommer en tid när en byggnad har hamnat i så dåligt skick att kostnaden för att fixa det uppväger kostnaden för schaktar det och börja om. Var lämnar det mig då, tyvärr, säljer mark till byggherren, göra en miljon dollar, och flyttar till Karibien tycks inte vara ett alternativ? Kanske en dag jag kommer att lära mig att uppskatta ruinerna av min fallna tempel hur vi gör med de antika städerna Aten och Rom. Turister reser från långt och brett för att förundras över deras kvarlevor. Deras skönhet är fortfarande trots sin ofullkomlighet. Deras gudomlighet är i sin rika historia: de ligger några av de viktigaste människorna i sitt gånger.

Kanske, så har mina.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar