Min Mage Fick Mig Att Göra Det

Graviditet påverkar dig på många fler sätt än ett enkelt folkräkningen förklaring justering. Graviditeten gör att du lyser, det gör att du känner dig fet, det gör att du ser fett, det gör att du inte sover, det gör att man vill slå skiten ur random personer du inte känner, bara för att de beslutat att lämna ett barn en semi-automatiska vapen. Åh, och det gör att du göra en del tvivelaktiga saker också. Dessa är de bästa sätten graviditet bråkar med dig och din annars lugn, rationell väg i livet...

1. Gör dig paranoid: Graviditeten gör att du behöver och känner saker du annars inte skulle, och snarare än att ha en balanserad mentala tillstånd att arbeta dig igenom det, du har rasande hormoner. Är Graviditeten Paranoia ännu en sak? För om vetenskapen har inte studerat det ännu, det ska... tja, jag menar, efter att de har botat alla former av cancer, AIDS, Ebola och ALS, alla missbildningar och handikapp och listat ut hela genetiskt modifierade livsmedel sak.

2. Gör dig ledsen: Missförstå mig inte, trots min icke-gravida tillstånd jag är normalt bara en video av en återförenas militär familj bort från tårar. Gamla människor är mina allmän svaghet, och inte ens få mig igång på dessa Sarah McLaughlin hund reklam. Och det är när jag är inte gravida. Dessa dagar behöver jag bara ett semi-anständigt anledning att gråta... som är där Showtime kommer in.

3. Gör du äta: Jag var peppad när jag insåg att jag inte skulle vara gravid under Halloween igen... men vet du vad? Påsken är precis lika illa, kanske ännu värre. Det är antingen ner i en tugga eller kasta en del av det... och jag vill inte kasta bort en del av allt choklad. Samma sak kan sägas om jellybeans.

Och vad är det med mat reklam efter 8 pm? Ingen aktivt gör sin snabbköpet shopping listan vid den timme. Därför kan jag bara anta att livsmedel reklam, oavsett om det är för lite droppande kola glass eller Doritos är det enda syftet med att göra att jag känner mig som att jag måste äta något. Jag inser att dessa reklamfilmer som faktiskt inte gör mig hungrig, men det spelar ingen roll om slutresultatet är jag lyfta mig ur soffan för att gå och hitta den punkt som mest liknar erbjudanden på TV i mitt skafferi? Ja reklam chefer, det är inte som jag rusa ut för att gå och köpa dina annonserade objekt. Jag bara göra med vad jag har i mitt hus som är antingen söt eller kyndel, beroende på vilken kommersiell har resonerat som timme. Det är farligt, och jag är rädd att jag kanske bara kunna titta på DVR skulle eller Netflix visar för resten av min graviditet så att jag inte faller offer för dessa annonser varje natt och får 65 extra pounds som jag är bunden att vinna om jag fortsätter att äta varje gång jag blir frestad.

4. Gör dig arg: Medan graviditeten paranoia kan ännu inte till fullo dokumenterade, graviditet rage är levande och väl och allmänt erkänd. Helt plötsligt, trots våra bästa ansträngningar för att inte låta henne ha någon irriterande leksaker, varje leksak min dotter äger har direkt blivit den mest löjligt irriterande leksak på planet. Varje musikalisk leksak har en annan melodi, ett faktum som är ganska tråkig på sina egna, och de gå av och på vid slumpmässiga tidpunkter på dagen (och natten). Några bry mig mer än andra. Ganska mycket alla av dem som har röster, elektroniskt glada och alltför behagliga röster, det är de jag vill väska upp och bort från huset som hon sover lugnt i det andra rummet. Deras faux lycka som de lär min dotter klassisk musik och rytm i spanska är galler.

5. Gör dig rädd: Är det rosa saft rinner ur min hamburgare eller är det röda? Bör det finnas juice på alla? Kommer att galen person som går ner på gatan för att ta ett slumpmässigt svänga på mina utstående mage och där är min tyngdpunkt om jag behöver för att undvika henne? Hur mycket tonfisk har min bagel ställe sätta på en bagel? Verkar som fler än veckopeng av 6 gram, men jag är för hungrig för att bara äta hälften. Gör carbonara sås har rått ägg i den? Hur skulle jag kunna veta det? Och vad betyder det för mitt dåliga ofödda barn om jag bär Streb B bakterier? För att inte nämna tvättservice lista över andra saker vi oroar oss för det när man är gravid: kommer hon vara frisk kommer han kom tidigt, kommer jag känna mig redo? Medan jag tillbringar massor av tid i arg-land, mitt humör definitivt gungor till scared shitless en stor del av tiden också, och det är inte mycket för att få mig ur det.

Not till mig själv och alla andra som läser detta: INTE, jag upprepar INTE leta upp saker på internet om du vill leva i ett permanent tillstånd av panik.

6. Gör att du känner dig crazy: Detta har två orsaker, den faktiska graviditeten (och de hormoner som åtföljer den) och irriterande människor runt omkring oss som väljer att skylla på någon topp i humör eller störning på våra hormoner. Vet du vad, irriterande människor? Kanske är du bara irriterande... har du någonsin överväga det? Visst, jag kanske har saker som händer på insidan som gör att jag vill skrika på alla som kliver ut ur raden (*återigen, mina djupaste ursäkter till mycket gammal man driver silver Nissan på motorvägen för att utbrott), men bara för att jag kan inte alltid styra mitt humör betyder inte att du inte också att vara en idiot (han körde i mitten av två körfält och inte visste jag att han var en skör, liten gammal man förrän efter att jag honked och försökte passera medan munnen elaka saker till honom).

Jag var mottagliga för denna galna före graviditeten, och jag var en regelbunden besökare av terapi. För er som inte är bekant med terapi, som söker hjälp att sortera vad som pågår i ditt huvud är möjligen en av de sanest saker en människa kan göra. För er som inte är bekant med terapi, med vetskapen om att någon annan är i terapi som en ursäkt för sina "galna" beteende är en utlösande faktor till detta galna beteende. Snälla, gå inte där. På samma sätt, när du är en skitstövel och skylla mig och mina hormoner för en situation eskalerar, jag för närvarande saknar förmåga att skratta som off (som jag gjorde behandlingen misstag) och det gör mig bara ännu galnare. Självuppfyllande profetia eller goading? Döm själv.

7. Gör dig till en bit av ett djur: Ja, jag står på gatan aggressivt skrapa mitt mid-avsnitt. Det kliar. Och ja jag svettas okontrollerat i ett luftkonditionerat rum. Åh, och jag bara rapar hörbart i kön på snabbköpet? Ja det gjorde jag. Ber om ursäkt till de människor runt omkring mig, men jag visste verkligen inte att det skulle komma fram att det var ute. Bara vara glad att det lättade mitt illamående nu. Och vara glad att det kom ut på att ta slut... inte för att det var ett annat alternativ, så det är inget som händer i andra änden på nu i alla fall. Och av någon anledning tror jag att det är ok att diskutera allt detta med vem som helst? Jag är ett djur.

8. Får dig att må dåligt: Åh, och en annan sak... folk måste sluta titta så ursäktande om det faktum att jag inte kan dricka. Jag kan inte. Det är sant, och det är ok. Det är bara nio månader och för att vara ärlig, jag kan smutta på lite vin en gång i en stund om jag verkligen vill. Titta inte på mig så du har bara bad en nunna hennes favorit sex ställning. Jag vet alkohol. Jag har haft det. Jag kommer att njuta av det igen. Inte dricka är inte slutet av världen. Slutet av världen är den nedlåtande blick av någon som agerar som du lär dig att leva utan vatten. Det är faux skräck som de försöker föreställa mig vad du går igenom tillsammans med ursäkter. Spara det. Drycken, menar jag. Jag ska ha det i ett par månader... mer än en förmodligen. Jag tänker inte ljuga, en sommar utan cocktails var inte lätt, men jag kommer att vara ok.

Vilket påminner mig, trots allt detta, jag kommer att vara ok. Vi alla kommer. Tack och lov för det.

Relaterade inlägg: 10 Saker Du inte Kan Göra I det Offentliga Medan Gravid (Men Helt Vill)

ADVERT

Lägg till din kommentar