Texter Från Min Dåliga*ss Livmodern

Jag var 14 när jag fick det första meddelandet.

Min mamma hade varnat mig om det för år, förklarar varför och... MEN ALLVARLIGT, VARFÖR? Hon sa till mig att inte vara rädd och att hon hade mig gå igenom hur man reagerar. Men detta hindrade inte mig från att skrika i en bowlinghall badrum stall när det kom.

Livmodern: Hej, vad är upp?

Mig: Vem är det här?

Min mamma grät när jag berättade för henne. Hon sprang tillbaka sin hand längs min kind och drog in mig i en kram. Jag ryckte på axlarna och nickade, känsla av att vara obekväm i min kropp än någonsin tidigare.

Under de närmaste månaderna, även som jag accepterade att hennes budskap hade blivit en regelbunden del av mitt liv, tafatthet misslyckats med att minska. Jag hade ärvt en livmoder som kan Niagara Falls-esque menstruation cykler, och hon har aldrig gillat att vara förutsägbar.

Livmodern: Wasssssupppp?!

Mig: Du igen? Redan?!

Precis när jag trodde att jag hade henne räknat ut, att hon skulle ändra.

Livmodern: 3...

Mig: va?

Livmodern: 2...

Mig: Vänta!

Livmodern: 1...

Livmodern: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!

Mig: Så inte överraskningsfest jag hade hoppats på.

Och hon var aldrig en att ta ansvar.

Livmodern: Woops, tyvärr.

Mig: I biblioteket...på duk platser...skämtar du med mig?!

Livmodern: 4 timmar sedan vårt förra badrum besök, skämtar DU med MIG?!

Men som i alla relationer, vi slutligen nått den nivå av komfort som kommer med en djupare yttrandefrihet. En typ av sass reserverade för dem som vet mer om varandra än den genomsnittliga uppsättning av organ.

Mig: Har du någonsin får Alvedon som jag skickade till dig? Ganska säker på att det skulle ha kommit som fyra timmar sedan.

Livmodern: Ja jag såg det, men jag är inte riktigt på humör. Låt oss ta några Aleve och titta på Titanic .

Mig: Vad är det med dig idag?

Livmodern: Jag behöver bara lite luft. Avsluta det med snäva byxor idag.

Mig: Men dessa är söt...

Livmodern: Sätta på lite sweatpants, eller jag dyker på en annan knapp

Livmodern: Vad är planen för ikväll ?

Mig: På väg ut på middag med vänner.

Livmodern: OMG VI SKA BESTÄLLA EFTERRÄTT.

Mig: Nej, jag försöker att titta på vad jag äter.

Livmodern: Rätt, så två desserter plus 90% av chips och salsa.

Och så en dag, när jag låg hoprullad till en boll i soffan, tittar på alldeles för många avsnitt av En Baby Historia på TLC, jag hade något av en livmodern trettondagen ( helt en vanlig sak.) Jag tänkte på det första meddelandet i badrum stall, och var illa valt eftersom det då. Jag tänkte på alla de förlorade underkläder och "jag måste hitta ett badrum nu "paranoia. Jag mindes alla kramper och trötthet och andra symptom som Midol reklam berätta om mellan rundor av Wheel of Fortune (som om du verkligen behöver dem som anges). Och jag tänkte på alla de samtal jag hade, längtar efter dagar innan jag ständigt rörde vid min rumpa, ber jag skulle hitta något men torr jean fickor.

För 14 år, min livmoder hade varit där, tyst som en mus. Rip Van Winkle-ing sin väg genom min barndom, bara för att brast på scenen i tonåren som red-hot drum major i puberteten, och hade jag hatade henne för det.

Men när jag såg de nya mammor gråta hysteriskt i magar av sina slemmiga nyfödda utlänningar, insåg jag att min livmoder, medan ibland temperamentsfull, har förmåga att det är ganska badass . Och med att jag höjde mitt glas grönt te och min pip i Hershey ' s mörka choklad, rosta till den dag då jag skulle få den mest vackra budskap hon någonsin skulle skicka.

Livmodern: Baby on board.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar