Min 80-talet Mode Flashback

I Nordstrom Rack häromdagen såg jag en visning av plast solglasögon med i kvadrat, svarta linser och neon tempel. "Jag behöver inte köpa ett par av dessa," jag berättade för min vän. "För om jag går över till mina föräldrars hus och rota runt i deras källare tillräckligt länge, jag kan hitta det par jag ägde i högstadiet."

Solglasögon är inte bara 80-talet mode minne som plågar mig. Någon gång ungefär i sjätte klass, jag minns att jag sparar mina pengar och köpa en rund syra-tvättade jeans i en väska. Det var ungefär storleken av en tallrik sallad och med veck, en pustade ut mitten och lång spinkig remmar för att kasta över min axel. Det faktum att jag köpte den i första hand inte galen, det är det faktum att jag tydligt minns att tänka för mig själv: Jag kan inte se hur detta skulle aldrig gå ut i style.

Över 20 år senare, såg jag på 80-talet mode rinner tillbaka in i popularitet med nöje. Retro stil verkar lättare att värma när du inte levde under det decennium som det har sitt ursprung. Om du kommer ihåg påtagning Hammer pants på 80-talet, du sannolikt inte kommer att rusa till American Apparel för att hitta ett par av dem idag. Tydligen, den nuvarande termen för detta är "harem byxor," förresten, men vi vet sanningen. Detta gör dem inte bättre. Som jag sett olika trender komma tillbaka runt, jag tänkte för mig själv, Dessa träningstrikåer och Endast Medlemmar jackor är alla fina och bra, men jag kan inte se syra tvätta någonsin att göra en comeback.

Sedan det gjorde det. I våras såg jag en ung kvinna som bär en syra-tvättade par overaller. Det lustiga är att hon inte ser helt galen i dem. De var väl-utrustade och gjort från en smakfull mörk grå denim. Jag är inte på väg att rusa ut och köpa ett par, men hon drog bort dem.

Efter förbi resten av solglasögon på Rack, jag åkte över till ett rack av vad som såg ut som maxi kjolar. När jag drog ut, jag upptäckte att det var faktiskt ett par byxor—ett par långa, flytande, breda ben byxor i en fet Sydvästra ut. Sedan en annan mode minne dykt upp: mig, i grundskolan, sport veckade byxor med en pastell Sydvästra ut. Internet och kvinnor har jag sett på gatan berätta för mig dessa flowy palazzo pants är en populär sak. Jag uppskattar att namnet ger dem en trevlig Europeiska flare, men jag ser inte mig själv någonsin att sätta ett par på.

Naturligtvis, jag har varit kända för att gå tillbaka på mitt ord. För några år sedan, jag minns att jag pratade med några vänner om det nya skinny-jean trend. Jag sa något i stil med, "jag kan inte vänta för dem att gå ut ur stil. Jag kommer aldrig att köpa ett par." Nu har jag fyra par som hänger i min garderob. Jag kan också ha lämnat Rack dagen med ett annat par.

Ibland kan jag bara ta tid att värma upp till en trend. Jag börjar se kvinnor i tidningar och på gatorna för att dra ut en viss look, och jag övertygar mig själv att det kanske inte ser så hemsk på mig också. Jag växte som skinny-jean-plus-tall-boot combo för hösten, eftersom det visar sig att det inte ser så cool när jag försöker knuffa wide ben jeans inuti stövlar.

Men kläder från 80-talet som jag minns att jag bär är olika. Vissa är utrustade med nostalgi: jelly skor, till exempel. Om jag hade en tjej, jag skulle helt köpa henne ett par. Andra är så smärtsamt jobbigt, jag försöker att blockera minnen av dem så snart som de uppstår. Ledsen, jag har att berätta för min sjätte klass själv: Svårt som det är att tro, så mycket som det dubbla mellanslag du undervisas för att lägga till efter meningar i keyboarding klass, några av dessa kläder du bär verkligen kommer gå ut ur stil.

ADVERT

Lägg till din kommentar