PSA: Flytta Ditt Barn Ur Sängen Innan De fattar Beslut För Dig

Jag behöver inte ställa in ett alarm för de flesta morgnar. Vanligtvis, jag väntar på att mina barn ska vakna upp, och då får jag ur sängen och släpper ut dem på sitt rum. En nyligen morgon, hörde jag min dotter att vakna upp och gick för att få ut henne i hennes spjälsäng. Jag öppnade hennes dörr för att hitta henne redan halvvägs där. En av hennes ben var upp över sidan på spjälsängen, och hennes andra fot var på tå när hon försökte lyfta sig över väggarna i hennes säng fängelse. Jag tänkte mig att vi behövde för att få min son en ny säng i helgen, så att han kunde passera hans barn säng ner till henne . Hon kommer inte att vänta mycket längre tid för oss.

Ser tillbaka, jag borde ha insett att hon var klar och väntar.

Jag satte ner henne för hennes tupplur i sängen på eftermiddagen, sedan lyssnade över skärmen för henne att börja prata med sig själv när hon vaknade. Istället, en timme eller så senare, jag hörde henne gråta och skriker. Jag sprang in och hittade henne med samma ben upp över sidan på spjälsängen och hennes andra ben fastna mellan spjälorna. Det såg ut som om hon förlorat sin fot med henne botten benet, och det dök igenom, knä först.

Efter att jag tog hennes ben ner från toppen, jag försökte trycka hennes andra ben tillbaka genom spjälorna. Alla barn färna runt hennes knän att sprida ut som ett ankare, ett effektivt sätt att hålla de flesta av hennes ben utanför spjälsängen.

Jag försökte slå henne åt sidan. Jag försökte att lätta det. Jag försökte vicka på hennes ben runt. Ingenting fungerade. Hon var helt fast och skulle inte sluta gråta. Jag ringde till min son för att ge mig min telefon. Hennes 4-åriga storebror sprang med min mobil och såg väldigt orolig för sin syster.

Skojar bara. Han berättade för henne att han inte kunde komma med allt detta skriker och rör ner. Alltid empaths, de 4-åringar.

Jag förklarade för honom att hans syster var fast och ont och bad honom att ge mig några saker för att hjälpa till att hålla sin bekväma när jag listat ut vad jag ska göra. Jag ringde min man medan han sprang till sitt rum och tog mig en av de små stolar från hans miniatyr bordet. Jag sätter stolen i hennes spjälsäng och satte henne på det så att hon inte behövde hålla stående på bara ett ben. Hon såg mer bekväm men var fortfarande gråter. Mitt samtal gick direkt till röstbrevlådan.

För ett ögonblick stod jag där, att försöka trösta min dotter och försöker tänka på annat som att ringa. Min hjärna var tom från stressen i mitt barn att vara i smärta och att jag är oförmögen att fixa det. I tingens ordning, detta var en relativt liten olycka, så det här bådar inte gott för min förmåga att hantera något lite svår. Jag kan få mig själv en av dem "jag har fallit, och jag kan inte få upp!" armband bara så jag vet att jag täckt nästa gång min hjärna slutar fungera när ett av mina barn är dinglande från taket fläkt eller får sitt huvud fastnat i mellan räcken.

Slutligen, kom jag ihåg att mina svärföräldrar bor i närheten. Min far-i-lag svarade, och jag halvt skrek på honom med en röst, mycket mer panik än den situation som motiverat att hans barnbarn var fast i sin spjälsäng. Han som behövs för att köra över och ta med en Insexnyckel så att jag kunde ta spjälsängen isär och få ut henne.

Min dotter fortsatte att gråta, och jag skrek till min son igen, och instruerade honom att ta med mig min dator så jag kan sätta på en tecknad film för henne att titta på, hoppas att det skulle lugna sina tårar. Nästa, bad jag honom att gå i köket och få henne lite snacks och hennes vatten. En stund senare kom han med pretzels och en hel burk äppelmos. Jag skrattade, veta att han är ännu bättre i en kris än hans mor.

När mina svärföräldrar kom, insåg jag snabbt att Insexnyckel inte kommer att göra susen. Lamellerna var inte designade för att komma ifrån varandra och vi kommer att behöva skära ut henne. Att det sedan gick upp för mig att för nio månader sedan, när vi flyttade in i vårt hus, det skulle ha varit ett bra tillfälle att få mina grannar telefonnummer så skulle jag ha dem i en nödsituation. Istället lämnade jag mitt hus och sprang bredvid, att veta att mannen och kvinnan i huset bredvid oss hade en hel del verktyg och hoppas att de hade vad vi behövde.

Igen, med mer panik än vad som var motiverat, och jag sa till min granne att jag behövde en liten såg för att skära min dotter på hennes spjälsäng. Hon fortsatte med att visa mig olika möbler som hon byggt själv, förklarade att hon hade använt en eldriven sticksåg på många av dem. Ja, ja. Vackra. Ta en förlängningssladd och följ mig!

Inne i vårt hus, jag stod bredvid min dotter och höll henne i händerna, försöker trösta henne. Min granne inkopplad i henne såg när min son fortsatte att tala om för henne hela handlingen av den tecknade han tittade på Netflix innan han skällde ut henne för att avbryta hans show. Som sagt, bra i en kris.

Det gick snabbt, men så fort de såg vände sig om, min dotter tystnade och började skaka. När en slat skars, vi böjde tillbaka det nog att dra med henne ut benet. När jag lyfte upp henne, jag kunde känna blodet som pulserar tillbaka in i nu-gratis benet.

Vi hade turen med min son eftersom han har aldrig försökt att fly sin spjälsäng. När jag var gravid med hans syster, så flyttade vi honom från det att hålla honom från att bli svartsjuk när hon kom till världen och tar ansvar för det. Om hon inte hade blivit född, att han förmodligen skulle vara att sova i sängen fortfarande, och sannolikt tills botten föll ur under hans vikt i högstadiet.

Den kunskap som vi behövde flytta vår dotter innan hon försökte göra en paus för det var alltid där, men vi väntade på det eftersom hon är inte ens 2 år gammal . Jag inser nu att vi borde ha tagit ut henne innan hon någonsin provat att klättra ur, och vi är tur att hon inte skadade i processen.

Går framåt, jag har nu en plan för nödsituationer. Jag har telefonnummer för alla mina grannar som sparas i min telefon. Vi håller på att få en fast installerad för allvarliga nödsituationer. Och vi har en madrass på golvet att min dotter sover väldigt bekvämt på.

Sara Farrell Baker

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar