Till Mödrar Som Förföljs: Mitt Hjärta Värker För Dig

Jag ser vem du är.

Jag ser att du bär hijab, arrangera dina dagliga aktiviteter runt fem perioder av bön.

Jag ser att du ska kunna leva normala, lugna liv och iakttar de riktlinjer för din tro.

Ser jag dig att höja en familj, arbetar hårt, gör ditt bästa.

Jag såg dig rädd för att skicka ditt barn tillbaka till vår skola när vi igen den 13 September, 2001, tills vi besökte ditt hem och säker du att ditt barn var en del av vår gemenskap, tillhörde med oss, och skulle vara säker i vår vård.

Jag ser att du nu flyr en mardröm jag kan knappt föreställa mig söker desperat att hitta ett sätt att skydda ditt barn och få dem ut av skräck. Du kör från allt du någonsin har känt, den plats du har alltid som kallas hem. De villkor du är som du fly är skrämmande, och ändå vet du att de är ett bättre val än vad du lidit innan. Jag ser dig som. Du är en mamma, precis som mig, som skulle ge ditt liv för ditt barn, precis som mig.

Jag ser att du söker efter en säker plats för tillflykt och veta att det är nästan oöverstigliga byråkratiska hinder som ligger framför oss för att hitta en. Och du är säkert medveten om bakslag och förföljelse av många, de som vill stänga gränserna på grund av rädsla—rädsla för att det kan vara bland er de som vill skada oskyldiga människor.

Men du är en av oskyldiga människor. Och jag ser dig.

Ser du mig? Vill du se mitt ljus hy, Bibeln på mitt bord, Västra livsstil jag lever, de likheter jag har till människor som har begått folkmord på Judar, slavar och torterade människor av färg, och bombat abortkliniker i namn av Jesus Kristus? Jag ser ut precis som dem. Jag skulle smälta in på ett av deras möten. Jag vet detta. Men jag är inte en av dem. Deras handlingar och övertygelser går emot allt jag vet är sant och rätt och bra, och jag kämpa för dessa saker. Ser du mig?

Du kan komma från samma länder som de onda människor som är böjda på terror och förstörelse. Du kan ha samma kläder. Du kan träna på samma dagliga ceremonier. Och du är inte en av dem. Jag vet att det är inte vad du är . Du kör från dem. Mitt mamma hjärta värker för din mamma hjärtat.

Jag vet att det är inte vem du är. Jag ser dig. Jag hoppas att en dag kommer du att kunna se mig också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar