Vad Händer När Du Ger En Modern Touch-Fri Tid

För ett år sedan skrev jag " Varför En Mor Vill inte Bli Rörd ." I det diskuterade jag hur min fru ibland blir "rörd ut." Vi hade tre små barn (8, 5 och 11 månader) på den tiden, och efter att ha dem klamra sig fast vid henne hela dagen, hon ville inget annat än att sitta ensam utan att någon slet i hennes kropp.

Detta placerade vi oss i en återvändsgränd, eftersom det ibland i slutet av dagen, jag vill bara krama och kyssa min fru. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära sex. I min 20-talet, det gjorde det. Men nu, i min 30-talet, ibland vill jag bara hålla min fru — inte en lång omfamning, bara ett ögonblick eller två av innehav varandra.

Jag minns att jag var riktigt förvirrad av vägen Mel ibland skulle dra bort från mig efter att hon hade haft en lång dag med barnen. Jag var den man hon älskade, eller hur? Vi hade varit tillsammans i över ett decennium — jag skulle vara en person som hon är 100% bekväm med. Och för den längsta tiden, jag undrade om hur hon avvisade min touch av efter en lång dag med barnen var ett tecken på att vårt äktenskap var att glida isär. Min skilsmässa vänner brukar säga, "Vi bara föll av kärlek", som om det är vissa organiska sak, och jag är ofta där och undrar vad som "falling out of love" som verkligen ser ut och om det händer att se ut som din fru inte vill bli rörd.

Det var inte förrän Mel sade detta att jag fick det:

"Det är inte du," sade hon. "Det är bara...jag älskar barn. Jag älskar dig. Men alla tre av dem var sjuka, och jag kunde inte göra något utan att barnet även vid mitt ben gnäll, så jag höll om henne hela dagen. Och Norah, hon ville bara vara snuggled." Hon släppte ut ett andetag. Sedan gick hon på, att försöka beskriva hur kråka-y, dregla-y, puke-y-barn slet i hennes kropp hela dagen gör att hon vill krypa inne i en bubbla.

"På kvällen, efter en lång dag med barnen, jag vill bara för en stund, en timme eller så, för att inte bli rörd. Att bara sprida ut, och inte oroa dig för någon krafsar på mig. Det är inte så att jag inte älskar dig, det är bara det att i dessa dagar med barnen känns som sensorisk överbelastning."

Hela samtalet var en lampa ögonblick för mig som far och make. Aldrig i mitt liv hade jag känt mig något som sensorisk överbelastning. Jag kunde inte tänka mig att ha någon röra mig så mycket att jag inte vill bli rörd av någon, inte ens den person jag älskar mest, min fru.

Men det roliga är, det tog mig ett tag att verkligen svara på det. Under år sedan, Mel och jag hade flera stunder när jag kom hem efter att hon hade haft en lång dag med klängig barn, och jag gick för att ge henne en kort kram och puss, inget stort, och hon drog iväg. Och som innan, tog jag genast den personligen. Det tar alltid med mig en stund att ta ett steg tillbaka och tänka på det samtal vi hade och inse att hon hade haft en lång dag, och även om jag ville hålla i henne, jag behövde vänta. Jag behövde ge henne att touch-ledig stund.

Och jag antar att detta är den verkliga anledningen till att de säger att män är från Mars och kvinnor är från Venus. Så mycket för att räkna ut den person som du älskar är gjort av att låta dem veta dina behov och önskemål, genom att tala när du är stressad eller förvirrad eller rörd ut, att försöka hjälpa dem att förstå, och försöker hitta en kompromiss. Och i det här fallet, den kompromiss är att förstå att ibland kan en mamma behöver lite utrymme.

För att vara ärlig, jag vet inte om jag någonsin kommer att förstå vad en mamma går igenom när hon rörde sig. Jag var en stay-at-home pappa för ett tag, och även med barn klamrar sig fast vid mig, jag har aldrig känt mig rörd ut. Det är något som jag inte kan personligen förstå, men det betyder inte att jag inte kan känna empati och försöka hjälpa min fru med något som är mycket verklig för henne.

Så jag har tagit dessa steg tillbaka, försökte ge henne utrymme när hon behövde det, och försökt att valla barnen ifrån henne när jag kan se att hon tydligt kunde använda en touch-ledig stund.

Om jag skulle beskriva min kärlek språket, skulle det vara touch. Jag känner ett förtroende och anslutning från Mel ' s touch som jag aldrig upplevt med någon före henne. Och jag ska erkänna, att inte kunna alltid, 100% av tiden, fritt röra min fru var svårt för mig. Detta är inte att säga att jag håller fast vid henne som barn, men jag gillar att hålla henne efter en lång dag, även om det bara är för en stund.

Men vad jag märkt från ge min fru utrymmet att hon behövde är att hon ofta funnit sin väg in i min famn. Hon kom ut till mig på ett sätt som hon brukade innan vi hade barn, och jag skall vara ärlig, det kändes underbart.

Män är tänkt att ta det första steget — att luta dig in för att kyssa, att be om numret, denna typ av sak — men ibland känns det bra att vara på den mottagande slutet. Innan barnen, Mel ofta lutade sig in för en kyss, men efter barnen, det kändes som att vi hade förlorat det. Jag undrade om det var vi som faller av kärlek, men nu inser jag att det bara var den stam av att ha barn ryck och dra och ta på min fru varje ögonblick av dagen när det hon behövde var ett ögonblick för att återställa. Inte en lång stund. Inte dagar eller veckor, men bara en timme eller så efter en tuff dag. Inget stort, men tillräckligt för att för henne att känna sig som sitt gamla jag igen.

ADVERT

Lägg till din kommentar