Vad jag Vill att Min Dotters Framtid Terapeut Att Veta

Kära Dr. Någon,

Den andra dagen min dotter Margaux berättade för mig att Gud gav henne en grop så att hon skulle alltid ha en plats att lagra mina kyssar. Hon är 5, och hon säger saker som att hela tiden eftersom det är vad 5-åringar gör—de uppvakta dig med gullighet. Margaux bror är 8, och han uppvaktar mig med vishet eftersom det är vad som 8-åringar gör—de blåsa ditt sinne med deras förmåga att förstå vuxen begrepp. Men 5-åriga flickor, de har ett lås på söta. Varje dag är en oändlig bedårande söt-fest fylld med enhörningar, rosa saker och platser för att lagra hennes mammas pussar.

Bara i morse, Margaux frågade när hennes pappa skulle komma tillbaka från en arbetsresa.

"Mamma," sade hon. "När Pappa kommer tillbaka från Din Ami?"

"Faktiskt, grabben", sa jag korrigera henne. "Han är i Miami."

"Detta är vad jag sade, Mamma. Din Ami."

Se, oändligt söt.

Jag säger dig detta, eftersom både du och jag vet saker mellan mig och henne är förmodligen inte alltid kommer att vara så söt. Be någon mamma till en tween eller tonårig flicka, och hon kommer att se din bedårande 5-årig flicka och höja dig en "vänta Bara..." följt av en lång paus så hon kommer ihåg när hon nu trumpen, textning tonåring var hennes lilla enhörningen-älskande 5-årig flicka som lagras hennes egen mors kyssar i hennes Hello Kitty-väska.

Moms för tweens och tonåringar är alltid snabba med att påminna om en mamma till en yngre barn att livet kommer inte alltid att vara så söt och gosig. De säger alltid samma sak, "Vänta bara..."

"Vänta bara för söt för att slå tystlåten."

"Vänta bara tills hon kastar sina ögon på dig, rycker hon på axlarna, och säger, " jag hatar dig , Mamma. Du är så dum.'"

Det har hänt ett par gånger redan. "Mamma!" Margaux skrek från baksidan av bilen eftersom hon hade sjunkit hennes vattenflaska. Kör bilen utan att döda min passagerare som hindrade mig från att kunna få det för henne. Detta pissed henne.

"Mamma", hon skällde som en liten, liten terrorist. "Du är den sämsta personen någonsin. Du är frustrerande för mig. Du är gisdusting."

Att ord sved, men hon är 5. Fem är liten. Fem är lärande. Fem är även bedårande när hon är arg och kallar mig "gisdusting" för hon kan inte riktigt uttala äckligt.

Mammor får klä skott för trötta barn, svartsjuk syskon, och hangry härdsmältor. Vi blir vana vid att höra att vi är dumma när vi är faktiskt rätt. Vi krita upp mamma-förakt till en övergående fas, på grund av att de små kan vi också få kärlek, myser, och våra kyssar sparat för en regnig dag.

Men mammor till tonåringar inte får myser, eller så verkar det från den tårögde suckar från mina vänner som säger åt mig att "vänta bara..."

"Vänta bara tills du fråga varje föräldraskap val för den som en gång var du firas."

"Vänta bara tills tonåren slut, och du får förhoppningsvis dina barn tillbaka."

"Vänta bara," säger de alla. Vänta bara.

Så jag antar att eftersom min dotter bor i LA där du blir ombedd att lämna stadens gränser om du inte har ett dussin psykisk hälso-och sjukvårdspersonal på hållaren, och att eftersom min dotter växer upp i en ålder av Snapchat och Kylie Jenner, och att eftersom min dotter är jude och kommer att krymper är i vårt blod, jag antar att min dotter kommer så småningom att ha en terapeut.

I teorin är detta inte bry mig. Jag har haft många terapeuter i mitt liv, någon som räddade mig från de mörkaste stunderna i mitt liv. Jag tror på värdet av en bra terapeut, men jag vet också att det som min dotter är förmodligen kommer att tillbringa större delen av sin tid åt att tala om är mig.

Detta väger tungt på mig.

Inte den delen där jag kritiserade för att de gånger jag tappade humöret, eftersom det händer ibland att jag gör, och jag är säker på att hon kommer förmodligen att berätta om alla de gånger jag glömt att göra middag och försökte spinna som en Familj Soppa natt. Men sanningsenligt, jag vill spendera min tid med mina tre stora kärlekar—mina barn, min man och mitt skrivande. Så ibland glömmer jag att göra middag, eftersom att jag gör något jag älskar med någon jag älskar. Det är när vi har soppa.

Vad är det som väger tungt på mig är att på något sätt min dotter kommer anta att jag glömde att göra middag eller jag förlorade mitt tålamod på grund av något som hon gjorde. Det håller mig på natten att oavsett vad jag gör, hon kommer att på något sätt se vad jag gjorde inte som en reflektion av vad hon inte är. Att ta saker personligt är en tjej ' s rite of passage. Mitt jobb är att hjälpa henne att undvika det.

Så, Läkare, när du hittar min dotter beklaga min kärlek för henne på soffan på kontoret, gör mig en tjänst och bara säga dessa ord till henne: Chuck E. Cheese ' s. Berätta för henne att jag gick till Chuck E. Cheese är för henne— många gånger . Om du kan komma över sensorisk överbelastning och sammanbrott ditt barn kommer alltid att ha över deras brist på pris biljetter, kommer du att tillbringa eftermiddagen efter dem runt med Purell. Hela tiden, du kommer aldrig att faktiskt sitta ner eftersom ditt barn ville att du skulle följa dem runt för att hålla sina mynt. Chuck E. Cheese s förvandlar varje mor i en nedgraderad Secret Service-Agent som aldrig får en pensions plan. Om det inte är ett tecken på att en mors kärlek, då vet jag inte vad som är.

Jag säger er att eftersom barnen inte ihåg när Morsan stannade uppe hela natten för att hjälpa till med läxor eller den gången Mamma gick upp tidigt för att tvätta hennes dotters favorit tröja—den hon hade "bara dö" om hon kunde inte bära den dagen. Att barnen inte ihåg när Mamma var spit-svära eftersom någon idiot stal hennes kiddo: s mynt på Chuck E. Cheese ' s. De kom bara ihåg den gången Mamma glömde att göra middag.

Barnen minns inte bra, eftersom Moms inte uppmärksamma det. Vi stilla, ödmjukt och villigt att göra för våra barn, och vi ber om något i gengäld förutom att vårt barn att göra oss en tjänst genom att inte växer upp till att vara skitstövlar.

Du bör också berätta för henne om Legos, som jag är ganska övertygad om att Gud uppfann bara så att mödrarna kunde bevisa sin kärlek för sina barn. Dr. Någon, Margaux fick en Lego Friends Pop Star Tour Buss som fastställts för Hanukkah, och det är 682 stycken. Vi tillbringade veckor på att försöka sätta ihop det, och när jag säger "vi" menar jag Margaux skrek, "Låt mig göra det!" innan hon skulle ta någonstans mellan 15 minuter och en timme innan du sätter på den lilla strobe ljus på den lilla boombox. Någonstans i denna tid, hon skulle falla isär och börja gråta eftersom Lego tidningen inte bo i Lego strandväska eller vad liten artikel var frustrerande för henne.

Så det tog veckor att sätta turné buss tillsammans, eftersom hon ville göra det själv medan jag satt och såg på. Så småningom, hon och jag både trött av processen, men för varje dag som hälften gjort Pop Star Tour Bussen skulle vinka till mig. Det var ett tecken på min misslyckats som mamma. Slutligen en eftermiddag när min man var ute med barnen, och det var ingen i huset, och jag kunde ha gjort något med min tid, jag var klar med Lego Friends Pop Star Tour Bus för min dotter. Det tog fyra timmar, en back kramp, och förlusten av en perfekt manikyr, men jag slutade det för henne, och jag var glad att göra det.

Jag ville inte berätta för henne att jag var klar med Lego när hon återvände hem. Vid första hon inte märkte det. Sedan insåg hon att den tidigare halv-färdiga Pop Star Tour Buss var nu komplett. Hon skrek av förtjusning som ett läckande helium ballong och sprang över till mig och begravde huvudet i mitt ben. Hon berättade för mig att jag var den bästa Mamma någonsin och att Pop Star Tour Bus var det bästa i världen.

Men, det är inte därför jag slutade Lego för henne. Jag avslutade 682-bit Lego eftersom jag ville att hon skulle vara lycklig. Jag pratar inte om in-the-ögonblick lycklig, vilket hon var. Jag byggde den eftersom jag inte vill att hon ska vara en in-the-moment glad person. Jag vill att hon ska vara en långsiktig och glad person. Jag vill att hon ska vara nöjd med sig själv.

Jag vill att hon ska datum färre bartenders än vad jag gjorde. Jag vill att hon ska gå på färre kost än jag gjorde. Och jag vill att hon ska granska sig själv i färre speglar än vad jag gjorde. Så jag går till Chuck E Cheese ' s, och jag bygga 682-bit Lego uppsättningar när jag har en helig några timmar för mig själv, så hon vet hon är älskad i oändlighet, och djupt, och vilt . Och sedan förhoppningsvis kommer hon att älska sig själv i all oändlighet, och djupt, och vilt.

Det tog mig tills jag var väldigt nära att vilt älskar mig själv, och det var inte förrän jag var 29 år gammal. Jag hoppas hon kan få det snabbare än vad jag gjorde. Det är ditt jobb att hjälpa till med det.

När hon kommer till dig och säger, "Om min mamma älskade mig mer, att hon inte skulle ha glömt bort att göra middag," vänligen påminna henne om att jag uthärdade Chuck E. Cheese är, Dave & Buster ' s, och berg-och dalbanor att skrämma mig till döds. Jag dödade spindlar, även om jag tror att en spindel i huset är värdig en kallelse till 911. Jag gjorde det lugnt, ödmjukt och vackert så att mina barn skulle veta att hon var nära och djupt.

När hon undrar varför jag inte älskar henne mer, du måste svara genom att säga: "Din mor inte kunde älska dig mer. Hon älskar dig med all den kärlek som finns. Hon älskar dig oändligt och vilt. Hon bara glömmer att göra middag."

Sedan, Läkare, vänligen krama henne för mig och påminna henne om att livet kommer att vara OK. Hon kommer att få igenom vad det är som fört henne till kontoret. Och då påminna henne om att en dag kanske hon har en dotter som sin egen. "Vänta bara..." berätta för henne. "Vänta bara."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar