En Bild Som Min Son Tog Ändrat Mina Tankar Om Kroppsideal

Min 7-åring höll stolt upp min telefon och visade mig bilden han tog på mig när jag inte var ute. Det var suddiga och överexponerade, och allt jag kunde se var saker jag inte gillar med mig själv: dubbelhaka, rynkor, den konstiga vinkeln på min profil, den som förlåter och kaffe fläck på min tröja.

Cameron Reeves Poynter

Om jag är helt ärlig, jag hade planer på att ta bort det när han inte var ute. Det är problemet med modern teknik, digital fotografering, smartphones och filter — vi kan omedelbart radera något som inte är "perfekt." Vi kan fortsätta att se över och kritiskt granska och att återskapa en bild om och om igen tills vi får vad vi vill.

Det är inte alltid en dålig sak, men vi förlorar något på vägen. Vi förlorar lite av vilka vi verkligen är.

Ju mer jag tittade på den här bilden, desto mer gillade jag den. Eftersom det är en av de få ärliga bilder på mig som existerar. Jag är vanligtvis en bakom kameran. Och när jag framför linsen, det är ofta en ställdes bild. En grupp skott vid Jul. En kväll ute på stan i fina kläder.

Jag älskar alla dessa bilder, men jag älskar detta mer. Eftersom detta är vad mina barn ser när de tittar på mig.

De ser alla mina dåliga vinklar när de tittar på mig laga mat från soffan i den. Min dubbelhaka är på deras ögonhöjd när de rullade upp bredvid mig och läser i sängen varje natt. De ser mina rynkor när jag böjer mig ner för att ge dem en puss eller ser ut över köksbordet. De ser eller spillde på min tröja och den underliga ansikten som jag gör utan att ens inse det. Men de har aldrig märkt någon av dessa saker.

Som mamma till enbart pojkar, jag trodde att jag inte behövde oroa minfält av kroppsuppfattning frågor som mödrar till små flickor .

Vi är riktigt bra, vi Gen Xer föräldrar, på räcke mot artificiell bild av skönhet, som porträtteras i media. Det är kraftfulla kampanjer och annonser och artiklar som syftar till att stärka tjejers självkänsla. Det är viral Facebook-inlägg om att visa våra döttrar vi är stolta över våra ofullkomliga kroppar.

Men vi undergräver alla att när vi glömmer att göra samma sak på framsidan av våra söner.

Ingen annonskampanj eller mängd makeup-mindre kändis selfies kommer att bekämpa den skönhet myt i medvetandet hos pojkar om vi, deras egna mödrar, kritisera hur vi ser ut.

Vi är en del av problemet.

Om jag rynka näsan distastefully på mina brister, de kommer att börja göra samma sak. Och dessa brister kommer att bli den första saken de ser i mig — och andra.

Om jag avfärdar den skönhet som de ser i mig med sina små ögon, de kommer att sluta att se det.

Vägen vi talar om oss själva blir deras inre röst. Den lins genom vilken de ser på andra. Jag vill inte att dem tror att det vackra är perfekt hud och storlek 0 designer jeans. Jag vill få dem att tro att det vackra är att vara älskad och att älska tillbaka.

Så jag tittade en gång till på bilden min son var stolt visar mig. Jag tog ett djupt andetag och försökte se förbi det som var fel med den bilden och i stället se vad det var rätt .

Detta är det mig de vet. Detta är jag som sitter vid köksbordet och gör läxor. Det är jag som kastar fotboll med dem i trädgården. Detta är för mig som stoppar dem i sängen på natten.

Detta är mig de älskar.

Jag är skyldig det till dem, till mig och till alla tjejer som de kommer att möta i sin livstid för att se den tjej som de ser och att älska henne så mycket som de gör.

Och det gör jag. Jag älskar de linjer som har kommit från för mycket skrattande, den vikt som har kommit från spontana resor för att få glass, fläckar som har kommit från spela i smutsen. Det är en korrekt återspegling av den person jag är. Mamma jag är.

Detta är det mig som de vet. Detta är mig de älskar. Detta är mig som jag älskar också.

#LoveHard

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar