Kära Mödrar: Du Kan Rädda Ett Liv

Till mina andra mammor:

Igår kväll, precis innan du går till sängs, jag kollade Facebook en sista gång. När jag gjorde det, jag läser den förödande nyheter. Min granne är 5-år gamla son, Jack, som tillbringade större delen av förra året på sjukhus för AML, en aggressiv form av leukemi som hade återfallit. Han skulle behöva för att börja cellgifter igen och skulle sannolikt behöva en andra benmärgstransplantation. Mitt hjärta sjönk.

Detta är samma liten pojke som gärna springer runt utanför med mina egna söner tidigare förra veckan, samma artig, snäll, full av liv liten pojke som generöst delar med sig av sina lastbilar med min 3-åriga och 19-månader gamla som ännu inte är så bra på att dela, samma kille som jag såg lära sig att cykla för första gången för några månader sedan på stigen bredvid mitt hus. Ja, som liten pojke kommer att läggas in på sjukhus och kommer att gå igenom helvetet igen.

Och vad är det som gör det så mycket värre den här gången är att de vet vad de är i för. Hans mamma och pappa vet hur många timmar de kommer att spendera borta från sin 3 år gamla, och de vet att de befarar att de kommer att se på deras 5-åriga ansikte när han genomgår benmärgstransplantation biopsier och har att ta medicin som är tänkt att göra honom bättre, men kommer i processen att göra honom känner mig hemsk. De vet. Och ändå, de slåss fortfarande; de går ändå framåt.

Jag kände mig hjälplös. Värdelös. Jag har vandrat denna väg med hundratals familjer innan i min roll som socialarbetare. Jag har gråtit med mödrar och fäder. Jag har spelat Guitar Hero med barn som är immuna immunförsvar och kan inte ha besökare, så att personalen blir deras följeslagare. Jag har stött arg syskon som inte förstod varför Mamma eller Pappa alltid måste vara på sjukhuset. Men jag har aldrig sett någon av mina egna väns barn gå igenom detta. Jag var desperat att hitta ett sätt att hjälpa .

Vi skulle klippa deras gräsmatta för dem, men de som redan betalar någon för att göra det. Vi skulle hjälpa till att titta på sin yngre son, men de har massor av familjer i det område som han kommer att känna sig mer bekväm med och som kommer att fylla det behovet. Ja, jag kan göra måltider och erbjuda stöd. Men egentligen, det verkar inte som tillräckligt när de kämpar för sina barns liv.

Men denna morgon, jag tänkte på något jag kunde göra. Och jag behöver din hjälp att göra det. Vänligen överväga att hjälpa också. Nej, jag tänker inte be dig att donera för att en GoFundMe sida.

Strax innan min äldsta son föddes, jag har registrerat mig som en benmärgs donator. Jag gjorde det på grund av verkligheten av moderskapet var på mig insåg jag att himlen förbjude, om mitt barn eller min man eller jag någonsin behövt benmärg, jag vill att det ska vara en match som är tillgängliga för oss. Och jag trodde att det själviskt att vilja ha möjlighet att använda en resurs utan att själv bidra till den pool av givare. Så jag såg till att lägga till mig själv att det pool. Jag har aldrig varit matchas med någon, men jag är glad att mitt DNA är ute i det fall en mor, far eller barn någonsin behöver det.

Tänk om varje person som läser detta brev är registrerad som en givare. Tänk om var och en av dessa människor sedan delade med sig av information om benmärgen donation med alla sina vänner. Vi kan öka den aktuella givaren pool tiofaldigt. Vi skulle kunna rädda livet på andra barn, mödrar och fäder. Vi kan göra en skillnad.

Bli en givare är lätt. Du går online för att bethematch.org och begära ett kit. De skickar dig ett paket med instruktioner om hur man pinnprover din kind. Du pinnprover din kind i bekvämligheten av ditt eget hem och sedan skicka tillbaka det. Och ta-da! Du är magiskt på en lista som kan ge dig möjlighet att rädda någons liv. Har något så livsavgörande som någonsin varit så lätt?

Vänligen, som en moder, ditt barn, din make, för dig själv, och för barn som min grannes son, registrera dig för benmärg donation. Om det på grund av ålder eller hälsoskäl kan du inte registrera dig själv, för att sedan dela denna information med andra människor som kan registrera sig.

Vi kan inte göra mycket för barn som Jack. Men vi kan göra något. Vänligen överväga att registrera sig som en benmärgs donator. Man vet aldrig, det kan göra hela skillnaden i världen.

Alltid,

Kristen Caminiti

ADVERT

Lägg till din kommentar