Vad Min Son som är Besatt av Min Mage Har Lärt Mig Om Skönhet

Min yngsta sons favorit sak i min mage. Det är hans trygga plats, sin komfort zon.

När han blir sårad, jag skopa upp honom och han kryper ner i mitt bröst och mage. Han glider hans knubbiga lilla hand på min mjuka hud och säger, "jag gnugga du mage" med den sötaste utseende av förnöjsamhet i hans ögon.

När han bara behöver lite mamma-tid, vanligtvis sin hand gör sin väg under min tröja och på min mage. Han gillar att titta på det. Han gillar att leka med det. Han gillar att dyka in i det. Han gillar att hoppa på det. Han gillar att lägga sitt huvud på den. Ganska mycket, så länge han kan komma åt det på något sätt, han är bra.

Den andra dagen han glatt satt i mitt knä och när han hittade min mage sade han, "Din mage mitt hem." (Och mitt hjärta föll på golvet.)

Det är sant. Min mage var hans hem. Det ligger alla tre av mina pojkar, och på många sätt, det är fortfarande deras hem.

Rolig sak om hur mycket mina söner älskar min mage är att det finns aspekter av det som om jag tillåter mig att, kinda jag hatar. De saker som mina söner älskar om det är saker jag inte alls är nöjd med.

Hur mjuk den är.

De rullar som händer när jag sitter.

Bristningar.

Så det mushes tillsammans så lätt att se ut som ett sviskon.

Dessa är de saker som samhället skulle säga att jag borde ändra de saker som gör att min mage är mindre än perfekt. Och ärligt talat, det finns dagar som jag håller med samhället.

Rachael Boley

Jag träna mest varje dag. Jag tar hand om min kropp. Men det är ingen mängd av plank som kommer att förändra det faktum att jag har lös hud från när min mage var hem till tre barn (två av dessa var i det på samma gång). Det finns några saker om min kropp som inte bara är vad de är. Detta är saker jag inte älskar och som får mig att känna mig undermedvetna ibland om jag tycker om dem för länge.

Men ändå, varje dag mina pojkar säger att jag är vacker.

Till dem, att jag är perfekt.

Min hängiga mage var deras hem . Min bristfälliga kroppen är lugn.

De bryr sig inte om mina celluliter eller min mage rullar när jag sitter. De bryr sig inte om något av vad jag bryr mig om. De ser inte någon av de brister som samhället kan se. Allt de ser är mig, sin mamma.

Det kan vara svårt att hålla på med den skönhet som våra barn ser inom oss när vi har blivit så vana vid att världens normer för skönhet och perfektion, vår kropp bilden lidande i processen. Det är en utmaning att hålla fast vid sanningen om att vårt värde och vår värde definieras inte av våra kroppar, men av våra hjärtan, när vi bombarderas med budskap om motsatsen.

Oavsett hur svårt det är, men jag är fast besluten att tro mina söner snarare än någon annan, inklusive mitt eget sinne.

Vi måste börja tro på sanningen. Samma sanning som vi talar till våra älskade barn, men försummar att tala till oss.

Skulle vi någonsin våga säga till våra barn att det är svåra saker vi säger till oss själva? Hur många bitar skulle våra hjärtan bryta sig in i om vi hörde våra barn tala för sig själva hur vi pratar med oss själva?

Vi kunde inte förstå det.

Ändå är det precis vad som händer om vi inte är försiktiga.

Våra barn är att lyssna på oss. De tittar på oss. De lär sig sanningen från oss. De samlar information om världen och vad de skulle tro, baserat på vad de ser inom oss.

Så när vårt barn, som tror att vi är så perfekt som det blir oavsett hur vi ser ut, att höra oss att gräla på oss själva, när de ser oss röra våra magar de älskar så mycket med ett uttryck av äckel, när de lyssnar till våra handlingar som övermanna våra ord; vi lär dem inte bara ohälsosamt budskap om skönhet, men så är vi också lära dem att de har fel.

Vi är oavsiktligt tala om för dem att vad de ser är felaktiga, och därför, på något sätt, något är fel med dem också.

Rachael Boley

De ser denna vackra kvinna som de älskar att kalla sig själv ful, märkning sig fett, kritiserar delar av hennes kropp för hur de ser ut snarare än att berömma dem för hur de fungerar. Och våra barn börjar tänka, "Om min mamma tror att hon har alla dessa saker, vad skulle hon tänka om mig? Om hon inte måttet, hur allt kommer jag?"

En konflikt uppstår inom våra barn där de har en övertygelse om felfrihet av sin mamma, men är som sagt något helt annat av samma kvinna. Våra döttrar kan börja med att imitera våra beteenden, bilda sina egna negativa kroppsuppfattning. Våra söner kan börja förändra hur de ser på kvinnor.

Som nästan allt annat, normer för skönhet finns lärt första hemma.

Om vi hörde ett av våra barn att kritisera sina kroppar på det sätt vi gör, det skulle kännas som att någon bara slet vår själ ur. Vi skulle hoppa direkt till deras försvar. Vi skulle förneka något negativt de sa att med alla positiva, vackra, underbara sanningar som vi ser i dem.

Vi skulle gå utöver att se till att de aldrig hade en annan tanke som om sig själva, inte för att vi är löjliga, men eftersom vi ser dem för vad de verkligen är, perfekt i alla sina brister, underbar på alla sätt—samma saker de tycker om oss.

Så låt oss sluta argumentera med våra barn om den skönhet som de ser inom oss. Låt oss sluta tala om för dem att de har fel för att tro att vi är perfekta precis som vi är. Låt oss stoppa misstag som talar om för dem att de är alltför bristfällig och måste ändra sig.

Låt oss börja tro på oss själva samma sanningar vi tala med vårt barn.

Låt oss se vår ofullkomliga magar, med sina mjuka fläckar och extra rullar, som hem till våra mest värdefulla människor. Låt oss uppskatta våra kroppar för livet-att ge mirakel de är och släppa världen utanför är orealistisk uppfattning om vad som ser perfekt ut.

I ögon av våra barn vi är perfekta.

Och barn som inte vet någonting, men ärlighet och sanning tills de lär sig olika. Att de inte sätter värde på kroppsdelar tills vi lär dem.

Så låt oss sluta.

Låt oss älska oss själva som vi älskar våra barn, och hur de älskar oss tillbaka.

ADVERT

Lägg till din kommentar