Mammor Är Synsk... Och Det Suger

För länge sedan, när jag var tonåring hade jag en dröm som min ex-pojkvän hade skrivit mig ett kärleksbrev från Venezuela, och när jag vaknade, jag sprang ut till brevlådan för att hitta, hör och häpna: ett brev från min Venezuelas ex-pojkvän.

Om det inte är vetenskapliga bevis för övernaturliga krafter, jag vet inte vad som är.

Tyvärr, jag har aldrig haft någon kontroll över när mina krafter infunnit sig. Jag har märkte dock, att eftersom jag har blivit mamma, min makt för att förutsäga framtiden har blivit mer framträdande. Och när man diskuterar ämnet med min mamma vänner, jag har lärt mig att jag inte är den enda. Det visar sig att alla mammor har åtminstone en viss förmåga att förutsäga framtiden.

Ta drink-spilla, till exempel (denna berättelse är förmodligen kommer att kännas väldigt bekant):

En dag, när min familj sitter vid bordet för att njuta av ett normalt vild middag, märkte jag att Lucas (6 år) var guppade och vävning lite mer än vanligt. Han studsade ivrigt, hälften-hälften-av sin stol, som en ekorre som har bara ihåg där han gömde alla sina nötter. Och han höll i en drink i sin hand.

Jag fick den äckliga känslan: Han är helt kommer att spilla på sin drink.

Jag tänkte för mig själv, "Jag måste göra något för att stoppa det."

"Lucas", sade jag, "Du kommer att spilla din drink. Sluta studsa runt och vara försiktig."

Det. Irriterande onödiga drink-spill avvärjt.

INTE.

Han spillde sin dricka i episka splatter-across-the-entire-tabell helhet, ungefär trettio sekunder efter att jag berättade för honom att han var på väg att göra det.

Låter det bekant?

Men jag är inte stolt över att erkänna det, jag är den typ av person som säger "jag sa ju det." Jag gör detta, inte bara för att jag är en fruktansvärt irriterande tjata, men också för att DET ÄR NÖDVÄNDIGT. Någon behov att uppmärksamma ignoreras briljans så ofta expedieras från mina läppar. Annars, hur är det meningen att vi ska växa och lära som en familj? Om alla skulle helt enkelt erkänna min visdom i alla saker, via mina upprepade utterings av "inte jag bara f***ing säga att skulle hända?" då kanske vi så småningom kommer till en plats där jag inte har att säga "jag sa ju det." Alla skulle lyssna bara första gången . Förmodligen.

Jag kommer aldrig att ge upp kampen.

Så jag drog hela "jag sa" rutin på Lucas och skickade honom till time-out (efter att göra honom städa upp sin röra), med examen som "Du kommer inte att time-out eftersom du spillt en drink. Du kommer att time-out eftersom jag sa du du skulle spilla på din drink och att vara försiktig, och du ignorerade mig och spillde en drink i alla fall."

Jag är ganska säker på att det var awesome föräldraskap.

Medan Lucas var i time-out för min man (som är ingenjör, – praktiskt taget en vetenskapsman) påpekade att jag faktiskt har förmågan att förutsäga framtiden. Han har också påpekat att vi hade nästan vetenskapligt besvarade den gamla frågan: "Om det var möjligt att förutsäga framtiden, skulle det betyda att du skulle kunna ändra på det?" Och svaret, fn-motherf***ing-lyckligtvis är: Nej. Även om du har skymtat framtiden, kan du inte ändra det.

Så alla vi mammor har det här helt fantastisk talang för att förutsäga framtiden, men det är helt värdelös för oss. Att veta vad som är på väg att hända (och patetiska, meningslösa försök att förhindra det) bara skapar onödig ångest som leder fram till det oundvikliga. Dessutom, min familj är oavsiktliga experiment verkar bara ha markerat den hemska, skrämmande utsikter att försöka förhindra en planerad resultatet är just det som leder till det resultatet. Jag är ganska säker på att när jag varnade Lucas om hans vilda studsar, det bara distraherade honom från den kunskap som han höll i en drink i sin hand, vilket ökar sannolikheten för att han skulle spilla det.

Djup , va?

Så kanske nästa gång jag ser mina barn sluttande sin drink överallt, det bästa man kan göra för att undvika att en enda röra är att bara hålla tyst.

Öh, ja... det är kommer inte att hända.

Och jag vill ha en ny stormakt; här suger.

Relaterade inlägg: 15 Saker Som Bara Mamma Kan Göra

ADVERT

Lägg till din kommentar