Vad Jag Vill Att Folk Ska Veta Om Mödrar Och Självmord

"Älskar dig."

Det var en text som jag fick på 10:30 från min brors flickvän. Det var en ovanlig tid för mig att ta emot ett sms. De flesta människor som är mig nära ge upp sms av 9 p.m.. Att veta att jag har en bebis och jag gå till sängs tidigt lämnar lite i vägen för att ha meningsfulla samtal förflutna 9 p.m. Men jag var upp på denna söndag natt, av någon anledning, och det slog mig som udda. Söt, men lite konstigt.

Jag sa att jag älskade henne också och då jag textade tillbaka, "Är du okej?"

Hon svarade, "En vän som jag brukade festa med bara dödade sig själv."

"Älskar dig" betyder, "jag vet att du har kämpat med depression och bara om du någonsin känner dig ledsen eller deprimerad, jag vill att du ska veta att du är älskad av mig." Hon sa inte länge dragit ut en fras eftersom hon inte är övermäktigt. Kanske är det dags att vara övermäktigt ibland med våra nära och kära.

Jag hade en vän i high school — låt oss kalla honom Anthony — som dog genom självmord. Det var inte ett rop på hjälp. Det var inte en "jag kanske vill dö idag." Det var en avsiktlig, genomtänkt och smärtsamt sätt att lämna denna Jord. Varje dag, skulle han få alla att skratta i spanska klass genom att uttala ord som "brandsläckare" med de roligaste och felaktigt uttal (ex-snål-dörr).

Anthony var en Afrikansk-Amerikansk som också var inskrivna i ROTC i en övervägande vit skolan. Han var vänlig mot alla. Han alltid log. Han var akademiskt och socialt konkurrenskraftiga och hade en ljus framtid. Jag kommer aldrig att glömma den på hans begravning, de klädde honom i hans militära kläder som helt täckte hans hals. Det var smärtsamt att se hans familj och hans vänner gråter i djupa förvirring och sorg. Jag har alltid kröp ihop när jag hörde, "Självmord är själviskt. Att de aldrig tror att alla som de är sårade."

Anthony var inte självisk, han hade en psykisk sjukdom . Han lider i tystnad. Som om han bara log och skrattade och ledde ett framgångsrikt liv, så många kvinnor som skrattar och ler och lider i tysthet.

Det är en mörk hemlighet som inte många kvinnor kommer att erkänna att de har allvarligt övervägt att döda sig själva. Vissa kommer att gå igenom med det. Vissa kommer att försöka det. Vissa kommer att gå igenom tänkbara scenarier upprepade gånger. De älskar sina barn, de älskar sina familjer, de har nära vänner, och de känner sig isolerade.

Låt oss säga vad vi menar. Låt oss berätta för folk nära oss och de vi bryr oss om, "jag vet att du kämpar med depression och/eller ångest (eller om de känner sig obekväma med etiketter, säg att du vet att du har märkt en skillnad från sina normala disposition). Jag vill att du ska veta att jag inte bara älskar dig, men du kan kalla mig, sms: a mig, maila mig, och bara ventilera. Eller kanske du inte vill prata och kanske du bara vill ta en kopp kaffe. Eller kanske du vill bara sitta i min soffa och titta på en utställning och inte säga något. Det är okej. Vad du behöver göra för att hjälpa dig att få igenom en mörk fas, jag kommer att vara där. Låt mig vara där för dig."

Om du kämpar eller har självmordstankar, kontakta Självmord, samtal 1-800-273-TALK i USA eller besök IASP eller Självmord.org . För ytterligare psykisk hälsa resurser, klicka här .

ADVERT

Lägg till din kommentar