Påverkan Av En Mamma Är Omöjligt Att Överdriva

Jag kallar min mamma minst två gånger i veckan för att fråga de mest random frågor som jag är övertygad om att hon bara kan svara på. Frågor som, "Hur kan jag berätta om detta hamburger kött är fortfarande bra?" eller "Är det verkligen nödvändigt att handtvätt denna skjorta eller är det bara ett förslag?" eller "Så, vad gör poison ivy se ut igen?" Kommer du ihåg när du var yngre och du tappat bort något och din mamma har alltid varit att veta var det var? Chansen att hon fortfarande har den kraften. Det är en ännu större chans att hennes unika roll som den enda person i huset kan hitta saknade objekt har sedan dess gått ner till dig. Det är först nu, som en mor för mig själv, att jag verkligen kan uppskatta graden av störning som kommer med att vara utsedd som "All-Time Finder av Alla Saker." För några dagar sedan tillbringade jag en hel timme för att söka efter Uni Unicorn magiska bär. Detta är en timme av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka.

Som de flesta mor-dotter-relationer, vårt samarbete har utvecklats genom alla de traditionella stadierna . Som ett barn, jag var hennes cykel-ridning sidekick och julgran, dekorera assistent. Som en bratty preteen, hon såg till att min softball uniform var alltid rent, och jag såg till att bjuda in en besättning av mina flingor-ätande vänner över utan någon varning för att driva upp sin livsmedelsbutik bill. Som en know-it-all tonåring, jag beklagade hennes regler samtidigt som hennes orubbliga stöd och ständig vård. Det var inte förrän min college år som jag äntligen insåg hur mycket jag saknat henne hemmagjord potatismos och dygnet-runt-tvättservice. I min 20-talet, hon var min största cheerleader, min ståndaktiga försvarare, min shopping partner och mitt bröllop planerare. Och nu, som mamma och fru i min mitten av 30-talet, jag litar på hennes vägledning och stöd mer än någonsin.

Stacey Carlin

Jag kan inte säga hur många akuta samtal jag har gjort under de senaste sju åren som har lett till henne att hoppa i sin bil och kör över för att hjälpa. När min son split hakan öppna på duschstång, jag kallade henne på högtalartelefonen medan jag höll honom insvept i en handduk på mitt knä och väntade på hennes ankomst och yttrande att avgöra om han behövde åka till sjukhuset för stygn. Hon erbjöd sig att ta min dotter som var, vid denna tid, att sitta i ett kallt bad och undrar varför hennes galna mor grät.

Ett år före detta, hon körde till mitt hus på rekordtid när jag ringde för att rapportera att min dotter hade klippt hennes näsa på en burk majs medan du spelar i skafferiet när jag skulle laga middag. (Jag svär jag är inte en försumlig mor. Mina barn är bara en smula lite klumpig, och jag är mer än en smula lite blödiga av blod.)

Att inte lämna min yngsta, min mamma var den första jag ringde när läkaren kom in på min baby ' s första dag här i världen för att informera mig om att hon kan överföras till IVA. Utan att fråga, min mamma (som hade stannat kvällen innan tills 3 på morgonen att bevittna hennes födelse) sprang tillbaka till sjukhuset och tillbringade dagen med att gunga barnet och lugnande för mig att allt skulle bli bra. Och det var Mammor alltid vet. Det är skönt att ha en nana på samtal susar in med lugnande ord och en lugnande närvaro som gör att alla, inklusive jag själv, känner sig bättre. Hon köper även Band-Aids i bulk för att fastställa en rad scrapes (verkliga och inbillade) och levererar popsicles och 7-Upp till sjuka grandbabies som är mer än bara lite bortskämd.

Det är inte förrän jag blev mamma jag insåg bara hur arbetsintensiv att jobbet verkligen är. Jag har alltid undrat varför min mamma var redo för sängen av 9:00 . Jag trodde att hon bara var en party pooper, men det visar sig att hon var förståeligt utmattad efter en hel dag åt till arbete och städning, matlagning och samåkning. Hennes dag började timmar innan vi andra vaknade, och hon höll samma schema för de sista 34 åren som min yngsta bror är ny på high school och ett par år bort från att lämna boet. Och nu vet jag att mammor har inte riktigt "sjuka dagar", eftersom, trots allt, tvättservice kommer inte att vika sig och av någon anledning barn tror att de måste äta varje dag.

Stacey Carlin

Påverkan av en mamma är omöjligt att överskatta. Hennes exempel blir din vana och hennes röst blir din egen. Har du någonsin öppnat munnen för att tala och ut hoppar en av din mammas karakteristiska fraser? Jag ofta säga till mina barn som jag vill "pressa sina tarmar ut." Första gången jag sa det, min man tittade på mig i skräck och misstro tills jag förklarade att det betyder att jag älskar dem så mycket att jag vill ge dem en stor squeezer kram. (Vissa fraser tenderar att gå förlorade i översättningen, men du får min poäng.)

En mamma är en fyrbåk i natten och lugn under stormen. Hon kan samtidigt fungera som både en förtrogen och en kritiker, din största supporter och din mest försiktiga rådgivare. Hon kan laga trasiga hjärtan med resor till köpcentret och bota tristessen med maraton av reality-TV och hemmagjord popcorn doused med outsägliga mängder smör. En mamma som syr slet prom klänningar och betalar för brudklänningar. Hon gör dina favorit tårta till din födelsedag (färsk kokosnöt crème) och köper diet pop när du kommer över för middag. Hon vet att din största hemligheterna och har blottat vittne till din mörkaste timmar, och fortfarande älskar er alla lika mycket. Under de år, en mamma torkar dina tårar och några av hennes egna. Och hon har den unika positionen av att ha bytt både din blöjor och dina barn.

Så, på denna dag, eftersom jag gör en paus för att reflektera över mina välsignelser och tacka för den underbara människor i mitt liv, jag vill sända ett särskilt tack till alla mammor som offer sina egna behov för dem av sina barn.

Tack för att du stanna uppe sent för att hjälpa till med läxor och gå upp tidigt för att göra frukost. Tack för att du spenderar dina dagar i styrelserummet och dina nätter på läktaren. Tack för att du hoppar över duschar och hår möten för att göra det till gymnastik. Ett speciellt tack till alla er ensamstående mödrar som måste också spela en del av pappa och bära hela tyngden och ansvar för föräldraskap—jag är helt fascinerad av din osjälviskhet och förvånad över din styrka. Till mammor som gifta in sig i moderskap och anta rollen med grace och värdighet, tack för att du visar världen att kärlek inte är bunden av blodslinjen. Och för dem av er som välkomnar barn i dina armar som du inte bär i sin livmoder, du är ett bevis på att en mors kärlek är ovillkorlig och världen kan använda några fler kvinnor som du. Och för de mammor som tittar på från Himlen, vi söker för din vägledning i våra hjärtan och i din frånvaro upplevs dagligen. Även om vi önskar att vi kunde få höra din röst bara en gång, vi vet att du gör vår favorit tårta inför vår härliga reunion och gunga våra barn innan du skickar dem till oss.

Och, till min egen mamma, tack för att du sätter standarden för hur en mamma ska vara och för att älska mitt barn som ditt eget. Jag förlåter dig för att fylla upp dem med kakor och sött te innan man skickar hem dem. Jag känner igen karmisk rättvisa när jag ser det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar