En Moderlös Mamma: Den Hjärtskärande Klubb Jag Ville Aldrig Att Gå Med

Att förlora någon du älskar innerligt är en av de största tragedier som vi alla står inför så småningom. I mitt fall, det är en förlust som representerar ett gapande hål i mitt liv som helt enkelt aldrig kommer att fyllas igen.

För ett par månader sedan, jag hade haft oturen att förlora min mamma. Denna förlust har lagt mig genom ett utspel av känslor. Jag tvivlar på att det är ens namn för var och en av de känslor jag har hittat mig själv att vada igenom. Trots att jag var lyckligt lottad nog att ha min mamma för 41 år av mitt liv, jag känner mig helt enkelt för ung för att bli moderlösa.

Detta är en bit av verkligheten jag fortsätta att resa tillbaka till. Att vara mamma mig, jag känner mig rånad av min oförmåga att dela den magiska stunder med henne som hon delade med mig. Jag tycker att det är svårt piller att svälja ärligt. Existerande i en värld där den eviga och ovillkorliga kärlek för min mamma är inte längre en del av mitt dagliga liv verkar vara något för hollower än det en gång gjorde. Jag kan erkänna att jag kunde ha min mamma vara en del av mitt liv bra mycket längre än andra vänner, och jag kan nu se tillbaka med tacksamhet på hela tiden jag fick dela med henne.

Tillsammans med denna förståelse är det faktum att jag fortfarande har min pappa i mitt liv. Många av mina vänner, både yngre och äldre, har förlorat båda sina föräldrar i detta skede i sitt liv. För att lägga till denna välsignelse, att far min är så underbart som de kommer, och jag älskar honom övermåttan. Jag vet att jag måste vara tacksam för vad jag har, men det betyder inte minskar min önskan att ha min moders kärlek tillbaka i mitt liv igen.

Detta är vad jag har lärt mig hittills på min korta resa genom sorg. Denna väg kommer att fortsätta att bli längre och längre för att navigera som det första året utan min mamma kommer snart att förvandlas till två, och sedan fem och tio och så vidare.

1. Oavsett vilken typ av relation, att förlora din mamma är svårt.

Jag hade en bra relation med min mamma. Det var inte alltid perfekt, eftersom jag ibland kan vara en riktig smärta i röven, men vår bond förvandlats till en vänskap. När jag blev äldre och lite mognare, insåg jag vikten av att vara mindre självcentrerad. Det var då som vår relation förvandlas till en anslutning som jag har väldigt få beklagar.

I samtal med vänner som har förlorat sina föräldrar, jag har kommit att inse något mycket viktigt. Oavsett vilken relation du delar med din mamma och om du talade till henne dagligen (som mig) eller en gång om året, förlusten du känner över hennes död är inte ogiltigförklaras. Det är en verklig person, och du har rätt att sörja.

2. Milstolpar är svårt, speciellt det första året.

Den första delmål utan att hon har känt det som om jag saknade en viktig del av min kropp. Jag har redan gått igenom den första Mors Dag utan henne . Jag fruktade den här dagen och var full av sorg när jag såg det växa närmare på kalendern, även om jag visste att jag inte kunde bara vältra sig i mina egna känslor av förlust och ånger. Precis som hon, jag är en mamma, och jag visste att jag hade barn som var att räkna på sin mamma den dagen. Så vad gjorde jag? Jag fick min bakre i en växel och såg efter deras välbefinnande. Det är vad att vara mamma handlar om. Du sätter barnen före sig själv — alltid.

Vad jag räknar inte med att påverka mig så mycket var den första av mina barns födelsedagar utan henne. Det var något som jag alltid delat med min mamma. Hon var där med mig för vart och ett av dem, och utan att tänka, vi skulle alltid drömma sig tillbaka och minnas alla mina barn är födda. Efter alla, mina barn tillsammans med min systers barn var hennes stolthet och glädje.

3. Andra människor saknar henne också.

Jag är inte den enda saknade henne. Jag har barn som saknar henne enormt varje dag. Även om geografi var emot oss, mina barn såg sin mormor ganska ofta med tanke på avståndet mellan oss. Mina barn visste också att när de ville prata med Farmor, hon var bara ett telefonsamtal bort. Min syster saknar henne också. Så gör hennes barn. Min pappa saknar henne mest av allt. Jag kan inte ens börja förklara hur han känner.

Listan inte bara stanna där heller. Det finns otaliga andra vars liv hon rörde och som saknar henne också. Jag menar, for crying out loud, det var ståplatser bara på hennes begravning — många människor som älskade henne. Jag måste komma ihåg att jag inte är den enda sörjande.

4. Sorg är olika för alla.

Processen av sorg är så olika som varje individ som upplever det. Jag minns den dagen för begravningen och min syster och pappa var så övervinnas genom känslor av förlust och sorg. Jag knappt fäller en tår, som är udda med tanke på att jag är någon som är extremt emotionella i min egen rätt. Men vi alla bearbeta sorg på olika sätt. Jag trodde det var något fel med mig, som om jag inte saknar henne så mycket som min syster gjorde. Jag har lärt mig som tiden har gått utan att det har blivit betydligt svårare för mig än det var när jag var i mitt begravningen. Oavsett hur du sörjer, sorg är sorg, och det suger ruttna ägg.

5. Du kommer att glömma att hon är borta ibland.

Det spelar ingen roll om din mamma har varit borta en dag eller tio år, du oavsiktligt kommer att plocka upp telefonen för att ringa henne eller säga något i stil med "Åh, Mamma skulle få en kick av detta." Jag minns när vi höll på att förbereda sin begravning, min syster var efter en specifik bild på oss tre tillsammans på stranden. Det var min mammas favorit plats på jorden. Min syster var nere leta efter det, och i hennes sinne, hon tänkte genast, åh, jag kommer bara gå upp och fråga Mamma, hon vet var det är .

Min syster delade det med mig senare, och jag erkände att jag också hade liknande stunder som överväldigade mig utan förvarning. Jag var alltid något att plocka upp telefonen när mina barn gjorde något besynnerlig. Min mamma och jag skulle skratta över även de minsta saker om hennes barnbarn. Jag saknar det mer än jag trodde jag skulle. Det kommer att vara triggers och stunder att föra tillbaka smärtsamma minnen. Jag håller berättade för mig att vara beredd på dem, men om du inte har gått igenom detta själv, du kan helt enkelt inte förstå den känslomässiga smärta som kommer att fylla dig när de inträffar.

6. Titta på interaktioner med mammor och deras vuxna barn som kommer att fylla dig med sorg.

Du kan inte låta bli att känna en viss hopplöshet när du ser andra vuxna barn och mammor att umgås med varandra. Det fyller mig med både svartsjuka och tacksamhet. Självklart, svartsjuka del är självförklarande. Jag vill ha min mamma här med mig att göra saker som andra människor.

Den tacksamhet del är dubbelt. För det första, det gjorde mig tacksam och välsignad att ha haft min mamma så länge som jag hade. Men på toppen av det, jag är glad för de vänner som fortfarande har sina mammor, eftersom jag vet hur mycket jag saknar mina. För mina vänner som fortfarande har sina mammor på denna jord, jag är glad att de inte hade att känna smärtan av förlust jag har.

7. Det är okej att be om hjälp från dem som har rest samma väg som tidigare.

Det sista jag kan dela avser de som fortfarande har sina mammor med dem i denna värld tillsammans med någon som nyligen har förlorat sin mamma. Jag var tacksam för mina vänner nått ut till mig, grät med mig och satt och vaka med mig som jag tillbringade sina sista dagar på jorden genom sin säng. Så mycket som mina vänner som sill har deras mammor ont för mig, att de inte förstår vidden av min sorg eftersom de helt enkelt inte har rest samma väg.

Jag hade turen att har några vänner som kunde plocka upp mig känslomässigt och hjälpa till att bära mig genom processen förlust. De hade själva redan upplevt sorg jag var så nya att. En dag kommer jag att vara stadig på handen för en vän som nyligen har förlorat sin mamma. Jag vet att det kommer att vara i detta ögonblick att jag kommer att förstå att all denna smärta var inte förgäves, och jag kan hjälpa till att trösta dem som är helt förlorad i sin sorg.

Kanske inte alla dessa idéer hänför sig till dig. Om du verkligen har anslutit sig till samma klubb jag ville aldrig hör hemma i, du kommer att hitta en lång lista av absoluta sanningar att komma med en förlust inte så djupt. Avslutningsvis, jag kommer att lämna dig med ett enda minne jag har av min mamma som hänför sig till hennes död.

Som ett barn, vi deltog i en begravning där en mamma hade att säga adjö till sitt barn för allra sista gången. Det är en bild som jag aldrig kommer att glömma, och det gjorde ett bestående intryck på min mamma också. Strax efter satt hon och min syster ner mig och berättade att mamma någonsin ska behöva begrava ett barn. Att vara mamma nu, jag håller helhjärtat med om det uttalandet. Hon fortsatte att förklara att två av oss att det var en naturlig utveckling till liv, och även om jag hatar denna naturliga utveckling, jag vet att detta är vad hon skulle ha velat. Hon ville att hennes barn ska överleva henne. Hon vill att vi ska bära på och hålla hennes minne levande. Jag vet att hon skulle ha varit stolt över att veta att vi fortfarande försöker som fan att göra det hända.

ADVERT

Lägg till din kommentar