Mothering Barn i den Digitala Tidsåldern

Det har varit mycket prat på sistone över vår rätt att uttrycka dessa mindre än beundransvärt känslor om våra barn. Hur vågar vi!? Hur kommer de att känna i fem eller tio eller 30 år bör de snubblar över ett inlägg eller en tweet eller statusuppdatering? Kommer deras världar rasa? Internet är foreeeeever, du vet, och hastigt skrivna ord kan inte någonsin verkligen avlägsnas. Är det värt att omedelbar tillfredsställelse av att uttrycka dessa känslor? Är vi inte själviskt att sätta våra behov innan deras?

Nej. Vi försöker jävla överleva.

Moderskap är svårt. Den glada och vackra stunder uppväger frustrerande och irriterande sådana, men att de inte omfattar den kompletta paket. Om det är en mamma där ute som har enkelt gled igenom denna gång, utan klagomål, jag vill veta vad piller hon dyker eftersom det är bara omöjligt. En del mammor klara med alkohol, vissa klara med dyra shoppingvanor, några klara extrema diet, några klara med frågor... och vissa skriver. Du berätta för mig vilket som är mest skadliga för en familj.

Våra barn behöver oss nu . De behöver vår kärlek och vår närvaro och vägledning just i denna stund och om att publicera ett inlägg eller en tweet eller vad hjälper mig eller någon annan mamma får dåliga känslor av våra kistor och vara närvarande för våra familjer, det är värt det.

Den kärlek som jag har till mina barn är obestridlig. Varje beslut jag gör är baserat på något sätt, om dess inverkan på dem. De är hela mitt liv och det går inte en dag där jag inte överösa dem med kärlek. Men, är jag perfekt? Nej. Ännu viktigare, de måste tro att jag är? Om att upptäcka att jag hittade dem tillfälligt irriterande 15 år från och med nu är den största tragedin mina barn någonsin ansikte, jag kommer att tänka på dem för att vara de lyckligaste människorna i världen och ska förvänta sig att bli krönt Moder Millenium.

Mina inlägg, gäst-inlägg som jag publicerar, den anonyma bekännelser och boken jag skrev inte allas kopp te. Det är bra. Det finns en miljon vackra platser ute på perfektion av moderskap och jag inbjuder dig att gå med i någon av dem — det är din rätt att läsa vad du vill. Det är inte din rätt, dock, tala om för mig eller någon annan vad vi bör eller inte bör göra. När en mor med särskilda behov barn som skriver att hon älskar sitt barn, men inte alltid gillar dem, det är inte ditt jobb att tala om för henne att hon är fel. Det är inte acceptabelt att agera som på den lekplats och det är inte acceptabelt på internet.

Jag säger till mina barn att de inte behöver tycka om alla, men de måste behandla alla med vänlighet. Jag förklara att när de inte som något som inte påverkar dem, de behöver bara ignorera det. Att tänka på sin egen verksamhet och respektera andra. Du vet, den enkla saker som vi alla lärt oss från våra föräldrar så många år sedan. De saker vissa av oss verkar ha glömt bort.

Visst, sociala medier lägger till ett element till föräldraskap som vår generation är den första att experimentera med. Vi måste tänka på de ord vi lägger ut det och vara nöjd med våra val, väl medvetna om att våra barn kanske en dag att läsa dem. Personligen är jag ganska övertygad om att vi kommer att ha upp dem med tillräckligt med kärlek och vårda för att de ska kunna hantera ett par med glimten i ögat inlägg.

Dessutom, om mina barn inte kan förstå begreppet sarkasm, jag verkligen har misslyckats som mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar