Ingenting Kommer Att Bryta Dig (Eller Återställa Er) Som Moderskap

Jag tror att jag har en de veckor. Ingenting verkar fungera som det ska, ingenting blir gjort, oplanerade kostnader är att det byggs upp (som mina barn spilla kaffe på tangentbordet på mitt arbete laptop, och också bryta en tand), och hela mitt hushåll har varit överbelastad, hosta, och cranky i över en vecka. Inget alltför monument-eller omvälvande, jag vet, men tillräckligt för att frazzle alla mina nerver och lämna mig överväldigad.

Jag lämnade ut information, men bestämde mig för att nå ut på Facebook : " Jag är på kamp bus denna veckan, och det är bara tisdag, folk." Jag gjorde det känt att jag inte var ute för att få råd, men solidaritet. Jag visste att jag inte var ensam, och jag vet att ibland känna andra människor är ridning bussen med dig som gör att alla kan känna sig lite mindre isolerade i sina problem, men triviala de än kan vara.

Jag ville inte inleda eller lägga till en fotnot om att "men jag älskar mina barn!" eftersom självklart älskar jag mina barn . Ha en skit vecka, eller nå ut till stöd, eller öppna om en pågående kamp i våra liv, betyder inte att vi älskar våra barn mindre. Det betyder inte att vi värdesätter dem mindre. Det betyder inte att vi inte älskar dem så mycket att vi känner att en elefant sitter på vårt bröst, och vi kan inte fucking andas på grund av vår kärlek till dem är så tidskrävande. Det betyder bara vad det innebär — vi har en off dag, vecka, månad, skiten har träffat den ökända fläkt, och vi behöver för att ömka.

Eftersom det är det om moderskap: Ibland skiten träffar fläkten. Det är en garanti.

Ibland är alla de små saker stapla upp, och du träffar din breaking point, och du känner att du balanserar på kanten av en legitim nervöst sammanbrott.

Ibland något helt utanför föräldraskap skakar din värld, då ditt barn skadar sig själv att hoppa in i en hög med tvätt samtidigt som du bokstavligen torkning ditt kaffe-drenched-tangentbord med en fön medan ditt barn klamrar sig fast vid dina ben för att han vill amma igen och din 7-åriga meddelade bara att hon "inte känner så bra."

Och...

Detta är ungefär den tid jag smällde ner hårtork, tittade runt på min katastrof av ett kök, och skrek på ingen, men också på alla, "jag kan bara inte flippar göra detta just nu!"

Och sanningen är att Jag kunde inte göra allt rätt sedan . Jag kunde inte vara multitasking supermom människor älskar att trolla fram bilder av i sitt sinne. Ibland kan jag nästan få det, men idag var inte den dagen. Jag kunde inte trösta min gråtande barn som ammas min baby och bedöma min dotters symtom och be till gudarna över att min laptop skulle göra en mirakulös comeback.

Jag kunde inte ringa in ändå, så jag gjorde en expert triage. Eftersom det är vad vi gör som mammor; vi hålla igång även när vi i slutet av våra rep. Även när vi "kan inte flippar göra det," vi håller freaking gör det. Jag plockade upp barnet och sprang till småbarn efter duns. Han var fin, spara för en ny shiner på hans högra öga, och bara behövde lite frysta ärtor och en stor kram. Då jag stoppade min äldsta i min säng med en kall drink och en bunt böcker bild. Då jag hakade barnet, och grät, ja, som en baby.

Jag var klar.

Så gjort.

Gjort.

Och sedan...

Senare på kvällen var jag diskuterar nästa dag planer med min make (och mitt behov av lite andrum) när vi stannade när vi hörde slag, slag, slag av små fötter på trägolv. Vi log, eftersom vi visste att snart vår "lilla muffin" — baby — skulle vara att ha rundat hörnet på sina vingliga små ben kyckling.

Visst, där var han. Instant leende, armarna som kastas upp i luften när han gick mot mig. Min andedräkt fångster i min hals eftersom jag inser att detta kan vara den allra sista gången vi har någon här liten slap-slap-dunka hans knubbiga små fötter ner vår hall. Det är min favorit i hela världen, och jag känner att en elefant sitter på mitt bröst igen eftersom mitt hjärta är så fullt av kärlek till denna fantastiska lilla person som jag är övertygad om att jag måste ha varit en absolut helig i vissa tidigare liv för att förtjäna detta.

Härdsmälta jag hade bara några timmar tidigare verkar dimmigt, avlägsen, som jag skopa upp honom och han nosar hans lilla huvud i skurk av min hals.

Fan du, moderskap. Du knullar sönder mig i bitar, och då kan du återställa mig. Du sätter mig allt tillbaka tillsammans. Gott som ny.

Varje. Enda. Tid.

Jag hjälper gärna till att ersätta en eller-dränkt laptop. Jag kommer gärna att ta itu med mer dagar av klängig barn gråter unisont för min uppmärksamhet när jag är redan på min wit ' s end.

Eftersom det är vad mammor gör. Vi rally. Vi driva igenom. Vi bryter ner och bygger vi oss tillbaka upp. Vi låter kärlek och tillbedjan av våra barn bränsle vår eld. Vi låter som älskar att föra oss tillbaka till livet. Och vi vaknar upp i morgon, och vi gör det igen.

Eftersom det finns slap-slap-slap små fötter kommer ner som hall, och plikten kallar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar