Den Ultimata Paradoxen Är Moderskap

Detta, är Moderskapet.

Igår kväll, när jag hade klivit in i mitt badkar och var långsamt glider ner i vattnet för min efterlängtade "mig tid", hörde jag honom. De första varningssignalerna som min lilla banshee (även känd som 2-åring) var inte somna i sin säng som jag hade felaktigt antaget.

Först var det stein-smattrande (som bara är ett trevligt sätt att säga bultande) ner för trappan, snabbt följt av ett gällt skrik, och sedan en enorm smäll som min magiska barn burst genom tidigare låsta badrumsdörren (OK, det kan bara vara min ca 1960-talet dörren lås, men det känns som att allt han har att göra är att röra en dörr och lås smälta bort, utom, naturligtvis, för de fall när han låser mig ur någonstans, och då är denna effekt försvinner helt). Han fortsatte sedan med att kasta sig i badkaret med mig, knackar över min kopp te och skicka vatten att spilla överallt.

Detta, är Moderskapet.

Jag omedelbart höll upp honom från hot—vissa kan kalla det kokhett vatten. Jag placerade honom över kanten och började besvärlig process av nyfikna våta kläder av hans vickar kroppen. Han genast slutade gråta på insikten om att hans kläder var att komma ut, och han trodde att han skulle få i badkaret med mig. Jag öppnade min mun för att börja skälla ut honom, klaga, eller helt enkelt andas ut min frustration, men sedan jag fångade hans blick.

De vände nedåt, och hans huvud började hänga, väntar på att jag ska säga till honom: "nej." Jag skulle vilja säga att jag gav ut för några anbud strängen dras på i mitt hjärta, men för att vara ärlig, i det ögonblicket förstod jag inte så mycket låta som att ge upp och överlämna eftersom jag inte vill höra den miljonte utbrott av dagen.

Detta, är Moderskapet.

När han var avskalad, han började hoppa upp och ner i ren upphetsning. Jag var tvungen att blockera honom från att komma in medan jag dräneras ut den perfekta skållande varmt bad vatten och ersatt det med barn-lämpliga varma badkar vatten som kylda mig till min kärna. Jag bestämde mig för att komma ut och bara bada honom ensam, men så fort jag började stå upp, han lindade sina knubbiga små armar runt min hals. Denna gång ett par hjärta fick drog, så satt jag min frossa kroppen tillbaka ner i badkaret och plumsade min knubbig liten bebis i mitt knä.

Detta, är Moderskapet.

Som jag satt där och tvättade sina blonda lockar, jag märkte hur mycket hans hår har växt. Som jag skurade hans fötter, jag insåg att de inte längre passar i handflatan. När han satt i mitt knä, jag kommer ihåg att förra gången han tog ett bad med mig kunde jag fortfarande vagga honom i mitt knä. Nu är han nästan hälften av min längd.

När han lutade sin sömniga huvud mot mig, jag mindes molarer han får (som ingen tvekan lett till att vår sena natten badkar session) och hur tandläkaren sa till mig dagen innan, "nästa gång du ska behöva gå igenom detta är i ungefär fyra år." I fyra korta år, det kommer inte att vara bad med mamma för att få honom att känna sig bättre igen. Hur stor kommer han b e i fyra ja rs? Kommer vi att få klippa hans hai r i fyra ja rs? Vad kommer han att låta som? Vad kommer han se ut? Vem ska han bli?

Detta, är Moderskapet.

Någon gång under vår badkar, min 9-åring, som har en tenacitet för fotografering precis som sin mamma, tog en bild av oss. När jag tittade på det, jag ville inte se min rörigt, försummade badrum; jag såg ett rum där nattliga bad att åstadkomma fred och lugn, där jag får en paus och spendera tid med mina barn. Jag såg inte min rörigt, försummade, och mjuk kropp; jag såg en glad själ med en kropp som har gjort fantastiska saker, den största av dessa är en skapare och att föra fram liv i form av tre fantastiska nya själar att jag får förmånen att titta lära sig och växa, och detta är den största delen av moderskap.

Moderskapet är smutsig och kaotisk. Moderskap är att vara bestämd och ge upp, ibland för alla rätt skäl och ibland bara av ren utmattning, Moderskap är ständigt ifrågasätta dessa beslut och vad du kunde ha gjort annorlunda och/eller bättre. Moderskapet är ta tid för dig själv samtidigt som fortfarande ger alla av dig själv till ditt barn. Moderskapet är en paradox; du är aldrig riktigt säker på om du får det rätt, så att du bara andas genom den dåliga tider och andas in allt det goda.

Detta, är Moderskapet.

ADVERT

Lägg till din kommentar