Hur Moderskap Förstört Mitt Förhållande Med Min Egen Mamma

Sedan tonåren, min relation med min mamma har varit ansträngd. Vi i allmänhet kan få tillsammans, men jag känner att vi är som en tickande bomb. Eller kanske mer som en granat — när pin-koden får dras, vi exploderar.

Eftersom jag har blivit mamma till mig själv, det verkar som att friktionen mellan oss har blivit mer påtaglig. Att bli mamma fick mig att inse hur giftiga min mamma kunde vara och hur det har pågått mycket längre än jag någonsin insett. Dessa insikter har gjort irreparabel skada på vår relation.

Växer upp, min mamma var aldrig den typ av person som jag kunde sitta ner och ha ett hjärta till hjärta med. Empati, eller ens sympati, är svårt att få ut henne. Hon har en mycket "om jag var tvungen att göra det, så gör du" - svar när jag pratar med henne om att vara förälder.

De första sex månaderna av min sons liv var otroligt överväldigande. Som ensamstående mamma, jag var tacksam till mina föräldrar för att ge oss en plats att bo när jag fick på mina fötter, men jag fick aldrig en paus. Han var en stora behov barnet och han kunde inte skiljas från mig för mer än en kort tid innan den är helt jäkla slut. Han var också en fruktansvärd sleeper, vilket innebar att jag var mentalt och fysiskt dränerad.

"Varför kan du inte bara pumpen så att någon annan kan ge honom en flaska?" hon skulle fråga.

Vi hade haft den här diskussionen flera gånger sedan min son var två månader gammal. Det var bara inte ett möjligt alternativ för oss, för många olika anledningar.

När jag var med livet sugas ur mig av denna lilla människa, en person som borde ha gett mig ovillkorligt stöd var sviker mig. Min mor vände sig till en passiv-aggressiv översittare.

Jag erkänner, jag kan vara känsliga för kritik på grund av hennes ständigt öser det på mig under åren. I stället för att tala till mig, hon skulle bara ignorera mig. Det skulle vara hela dagar där min mamma och jag skulle inte säga mer än några ord till varandra. Hon skulle sniffa runt och göra passiv aggressiv ironier till min pappa som bara fick mig att må sämre. Jag var redan i kris — mitt liv hade bokstavligen rasat samman runt omkring mig — och jag var tvungen att vara stark för min son, men jag hade ingenstans att dra ifrån.

Min relation med min sons pappa rev upp ganska snabbt efter att vår son föddes. Jag har aldrig delat detaljer med min mamma, men en dag under ett bråk, hon tappade den här bomben:

"Gjorde du blir gravid så att han skulle gifta sig med dig?" frågade hon.

Jag kände det som om hon skulle slog mig i ansiktet. Hon visste att jag skulle aldrig göra något sånt, och mitt hjärta var tungt med insikten att min mamma tyckte så lite av mig som hon trodde jag skulle målmedvetet fälla mannen jag älskade till att gifta sig med mig genom att ha ett barn.

Negativitet var så kvävande, att jag skulle försöka göra mig själv och min son så osynlig som möjligt. Mitt i vintern, jag skulle bunt min son, band honom till mitt bröst, och traska ut i kylan och snön bara för att komma bort från henne. Jag skulle tigga ihop några spänn för att sitta i Dunkin Donuts och har en varm choklad medan jag funderade på hur mitt liv hade helt fallit sönder. Min mamma, som hävdar att älska mig i offentliga utrymmen som Facebook, kunde inte erbjuda mig något slag eller stödjande ord i person.

En dag, min son på något sätt öppnat textmeddelanden på min mammas telefon och jag såg vad hon säger om mig till min pappa och hennes vänner. Dessa meddelanden bröt mitt hjärta och dödade all respekt jag hade kvar för henne.

"Allt hon gör är att sitta med barnet på hennes tit inte gör någonting" en läsa. Vad en absolut gut punch.

Jag hade svårt att hitta ett jobb — ingen ville anställa en kvinna med ett litet barn hemma, och med en hög behov som barn och föräldrar som var äldre och jobbade, jag var tvungen att hitta jobb som skulle ta vår situation. När jag försökte förklara det för min mamma, hon påstod att jag inte försökte tillräckligt hårt. Så småningom gjorde jag hitta arbete, men det tog ändå tid att spara tillräckligt med pengar för att flytta ut. Jag var hemlighet att spara pengar, att förbereda en flykt plan.

En natt min son hade en tuff natt, och min mammas svar var spiken i kistan som tvingade mig att lämna tidigare än jag hade planerat. Min son var i full blåst threenager humör och han var ju bara omöjligt. Hans känslomässiga förseningar innebära traditionell disciplin fungerar inte alltid, särskilt när han jobbat upp. Min mamma blåste upp på mig och ringde min son en brat. Jag bokade vårt flyg ut ur staden om natten när hon gick till sängs.

Jag tror inte att det är mycket av allt som min mor kan göra för att någonsin få tillbaka min respekt. Jag kommer alltid uppskattar allt hon gjort för mig och hur mycket hon älskar min son, men jag har bara en relation med henne ut av skyldigheten. Jag kommer att ringa och ge henne uppdateringar om mitt liv för att bevara freden, men det är svårt att inte känna sig svikna av allt hon sagt och gjort.

"Du kommer att sakna mig när jag är borta, säger hon. Men ärligt talat, jag undrar om jag kommer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar