Intervall Momming: Hur Lägger Jag Mitt Förnuft Första

En Typ mamma är något jag inte — inte ens nära. Om jag skulle göra den bedömningen, att jag kan kalla mig för en C+ morsan, enligt samhällets normer, naturligtvis. Nu, om den Skit Moms eller Skrämmande Mammor var betygssättning min stellar moderskap prestanda, att jag skulle få bort den jävla diagram. Och ärligt talat, de är mammor jag vill ha i min stam hur som helst.

När min förlossningsdepression dimman skingrats, och jag insåg och accepterade (tack, terapi) att jag inte skulle vara super mamma, master of amning och alla Pinterest hantverk, spis av nattliga hemlagade middagar, och älskare av Mamma och Mig, den lekplats och kids' födelsedagskalas, min bästa vän har skapat det perfekta namnet för mig. Hon krönte mig de Tre-Timmars Mamma — en krona jag fortsätta att stolt bära varje dag.

Japp. Jag är bra för tre timmar åt gången. "Intervall momming" är vad jag kallar det. Tre timmar och sedan mamma behöver en time out, en tupplur, ett glas vin, eller bara en minut att sitta ner och andas innan nästa tre timmar börjar. Ibland är dessa tre timmar är underbar och fylld med kramar, kyssar, skratt, snuggles, "Mamma, jag älskar dig", danskvällar, fullt påslagen lyssnande öron, lätt att spela, och sömlösa övergångar.

Men de andra gånger? De är fyllda med rop, skrik, härdsmältor, vredesutbrott, "Ingen", "jag är inte redo", "jag inte vill", "Mamma, Mamma, Mamma, Mamma, Mamma", "jag måste gå på pottan" (men du sa att du visste inte när jag frågade bara dig fem gånger och nu får vi i bilen), och "jag gillar inte pizza" (men du frågade bara om du kunde ha pizza till middag och om du kunde hjälpa mig att göra pizza, och du älskade pizza igår).

Efter en ton av tre timmars intervall, som veckor av tre timmars mellanrum, jag behöver en semester — en vuxen semester. Okej, jag är helt liggande. Efter dagar av tre timmars mellanrum, jag behöver en semester. Inte du? Jag behöver inte alltid få en, men jag kan verkligen använda den ensam tid för ett par dagar.

Bara bilden: Du in på ett hotell själv — fri från de små, små människor och ibland är man barn som du är van att dela utrymme med. Du får till ditt rum och se en riktigt stor säng som skulle kunna passa hela familjen, men det är bara för dig.

Du slösar ingen tid. Du rippa dina kläder, sätt på dig en mjuk plysch dräkt, och få under rena lakan, du behövde inte tvätta, torka, eller järn. Och du somna. Du vaknar upp, och du kanske sova lite mer. När du vaknar nästa gång, du beställa rumsservice och vin eftersom, du vet, någon annan att göra och ger dig mat för en förändring. Du kan äta och dricka och njuta av varje tugga av att brownie sundae du beställt till efterrätt eftersom du inte har att binge äter det i hemlighet. Inga små för att dela med ikväll!

Medan du njuter av mat koma du är nu, det är dags att Netflix och Chill. Och jag talar den bokstavliga innebörden av frasen, vad vuxna tror att det betyder att det faktiskt tittar på Netflix medan chilla i sängen. Jag pratar inte om sex av något slag samtidigt som Netflix spelar i bakgrunden. Om inte det är vad du vill — att äta, sova och ha sex ensam bara för ett par dagar innan de återvänder till moderskap. Att bryta ut den magiska trollspö och mer makt till dig, Mamma!

Och nästa dag när du vaknar upp utan pipande larm — och senare än 6 på morgonen, kanske du ger du ut eller kanske du bara göra det igen! När du återvänder till landet av mamma, du känner dig energi och utvilad, redo att klippa det och vara den bästa mamma och hustru kan vara.

Och sedan tre timmar senare, den känslan är borta och du tigger om din son att titta på en TV-show eftersom du inte har energi att spela lastbilar på golvet. Din man kommer hem från arbetet, och du har magiskt att komma ner med en migrän och behöver honom tenderar att aldrig sinande behov av ditt barn samt är egen. Han har förmodligen kollat på porr och hade sex med sig själv medan du var borta i alla fall, så det är åtminstone en sak mindre att oroa sig eller känna skuld över, och du är alldeles för trött för att oroa sig eller känna sig skyldig ändå.

Samtidigt som jag stolt rock mina Tre Timmars Mom krona, det skapar en inre kamp: kampen mellan att vilja vara den som är otroligt närvarande mamma och vill vara som bekymmerslös självständig kvinna. Jag vet att jag kan vara både och, men ibland vill jag vara den senare mer. Det innebär att jag försöker vara närvarande så mycket som möjligt när jag är med min familj. Även om det innebär att sätta på TV: n för min son eftersom jag är för trött för att spela, att jag fortfarande sitter bredvid honom försöker stjäla myser. Även om det innebär att schemalägga en playdate så att någon annan kan hålla min son upptagen medan jag att få interagera med någon i min egen ålder.

Jag vill att min son ska känna sig älskad och att vara glad, vilket innebär att han måste se sin mamma glad. Glad mamma är lika lyckligt barn. För att jag ska vara lycklig, jag har att ägna sig åt de Tre-Timmars Mom bryter när jag kan.

Skolan och lägret har gjort underverk för mamma paus. Min son får spela i fyra timmar medan att lära sig att vara en omtänksam människa som känner sina Abc, 123s, och kan leda dig igenom hela fredag natt Shabbat service. Och Mamma får gå på yoga, kanske ha en måltid med en annan mamma, och göra ärenden ensam. Att göra ärenden utan ditt barn i släptåg är som en mini-semester. Inte du fucking älskar mataffären och Mål när det bara är du? Det kan vara den snabbaste fyra timmar av mitt liv, men jag tar det — varje dag. Jag ser fram emot att skolans avslutningar och raster...sa nej mamma någonsin!

Varje par månader, jag försöker mitt allra bästa för att ta en kort resa ensam. Vanligtvis, det innebär bara lämna ett par dagar för tidigt för en New York resa som min man, son och jag hade redan planerat att ta. Andra gånger, det är ett tjejlag resa med min college besties som jag inte bor i närheten längre. Nästa månad, kommer det att vara Campowerment för fyra dagar.

Vad kan det vara, jag gör detta för mig själv och jag gör aldrig om ursäkt eller känna skuld. Mina vänner som inte vill lämna sina barn så mycket som jag gör — och jag har inga problem att lämna — skämt som jag bara fick all min skuld och galen ut i detta första år av moderskap (tack, postpartum depression). Som mammor och fruar och män, vi ger och ger och ger. Vi gör så mycket för andra och ta hand om allt. Det är okej, till och med nödvändigt, att ta tid för oss själva. Ensam tid gör mig till en bättre kvinna, en bättre fru, och en bättre mamma.

Vissa mammor kanske inte tror på det Tre Timmar Mom. De skulle förmodligen se det som ett annat namn för lata. Men jag vet mina begränsningar. Jag vet vad jag behöver. Jag lägger min lycka och sinnesro först. Jag är precis lika viktigt som mitt barn. Jag delar centrum i mitt universum med honom och tillsammans kan vi utesluta det. Jag är som jag är. Jag är den Tre Timmar Mom. Och jag är inte ledsen. Du bör ge det ett försök!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar