Frysa Vanliga Ögonblick

Jag såg dig i parken idag. Vädret var så fantastisk som jag är säker på att det var bara ber dig att ta ditt lilla barn där. Du var både sitter på merry-go-round—inte spinning, du bara sitter. Du sneglade över på ditt andra barn, som blev glatt svängande från monkey barer medan du satt med vad som såg ut att vara en 2 ½ -åring. Ditt lugna dagar också höll en miljon listor i huvudet, att-göra-listor, inköpslistor, planer för resten av dagens aktiviteter, och, och dagar och en vecka och månader efter det. Du torkas din lilla näsa, gav henne ett mellanmål och en drink, sedan tittade bort för ett par minuter åt ingenting särskilt.

Jag såg allt detta ske, en vanlig ögonblick i moderskap på en vanlig eftermiddag på en vanlig dag, och jag ville bara för ett ögonblick kunde jag berätta något—bara en viktig sak. Om jag inte tror att du skulle anta att jag var lite galen lekplats stalker, jag skulle ha kontaktat dig och sagt så här:

Frysa detta ögonblick i tiden.

Bara frysa den.

Tryck bort listor, planer, framtida krav. Som invaderar spindelnät, sopa allt detta nonsens till tillbaka av din hjärna och sätta detta ögonblick i fronten. Boka och vakta en speciell plats i ditt minne bank för vanliga stunder som denna. Bara knäppa en mental fotografi denna sekund.

Jag behöver dig för att titta på ansiktet av som barn . Se hårdare, djupare, längre och ta en klarsynt bild av den söta kurvan av henne perfekt rosa läppar och höga tonläge och fnittrar att spilla ut. Kom ihåg stripor av baby-fint hår som du bara tryckte tillbaka bakom öronen, och ta del av den känslan av henne att låta dig göra det. Märker liten baby tänder som sticker upp när hon knuffar en Hej i hennes mun, och den knubbiga, svullna fingrar som håller henne sippy cup. Memorera dessa långa ögonfransar, fylliga kinder, och hon stirrar tillbaka på dig, som om du är i hennes värld, och du är.

Minns i detta ögonblick intet, och i ditt sinne ger det högsta prioritet att du kan.

På grund.

Eftersom år från och med nu, att barn kommer att tala om saker som dorm-storlek mikrovågsugn och mössa och klänning för former, yrkesval och politik. Det kommer att bli en vanlig dag mellan dig och din tonåring, men medan de pratar, kommer du att vara desperat söker i din minnesbank för tillfället sitter på merry-go-round i parken, på att vanlig dag, som gör helt vanliga saker.

Jag söker mina minnen oftare på sistone, kisa mina ögon och försöker tänka tillbaka till de vanliga småbarn dagar, och min son rultig kinder och små tänder. Jag är hungrig för att minnas med tydlighet sin baby-fint blont hår och feta kinder, hans smidig perfekt hy och fylligare läppar mumlade dumma ord krav. Jag håller sondering mitt sinne minne filer, men jag kan inte hitta det. Ofta jag kommer att hinna med en snabb glimt av honom som en skrikande 2-åring, en blixt över min skärm minne, men det lämnar precis lika snabbt som det kom. Det bara bladen, och jag kan aldrig få det tillbaka.

Jag undrar vad jag gjorde och tänkte på alla dessa år sedan, i början av denna resa som är moderskap, medan vi satt på en merry-go-round på en park och delade Guldfisk och juice. Jag tror inte nödvändigtvis vill gå tillbaka dit (jag är långt gångna dagarna av mina äggstockar tjat för ett annat barn), och jag omfamna min son växa upp, inse att det är en del av livets kretslopp.

Men jag önskar för en sak: att jag skulle ha fryst mer vanliga ögonblick i tiden. Jag skulle ha tvingat mer vardagliga tankar ut , och sätta viktigare i . Jag önskar bara att då hade jag känt vad som var viktigt var.

Min önskan för dig, när jag sitter här på avstånd och titta på din vanliga ögonblick att utvecklas, är att du inser att det är inte vanliga på alla.

Det är extraordinärt.

Frys den. Mentalt fånga den. Bank det. Markera det. Lägg det på en helig plats i ditt sinne, eftersom jag vet för ett faktum att du kommer att vara ute för att det en dag och jag vill att du ska kunna hitta det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar