Överraskande Sätt Moderskap Förändrat Mig

Förr i tiden, när jag hörde ordet "soft" med hänvisning till något annat än en mysig tröja, det tog upp negativa känslor eller domar för mig. Styrkan var plockat från hårdhet efter alla. Hårda muskler. Hårt arbete. Stora höga murar runt hjärtat — känslor i schack. Det var så framåt och uppåt. Att vara mjuk var att vara svag.

För i så många år, genom förlust och trauma och en svår förlossning, djupare jag kände mig saker, ju hårdare jag drog min rustning runt mig. Detta svar till fysisk och känslomässig smärta är inte unik för mig metod för att hantera. För så många, detta härdning av våra yttre och ansiktet vi visa världen kan kännas som vårt enda medel för överlevnad. Den olyckliga del av detta var att även om min hjärna försöker skydda mig, det var faktiskt ytterligare klippa av mig från vad som slutligen skulle ge mig mest helande.

In i min första graviditet och förlossning.

Födelse har ett sätt att föra långa begravd och olösta arbete till ytan. Jag beskriver ofta detta till mina elever som lossning av brända saker på botten av pannan. Gäller födseln processen till märken och smuts som har varit där så länge de verkade vara en del av den pan, och plötsligt är de inte. De har (åter)dykt upp och de kräver uppmärksamhet. På detta sätt, födelse är den stora universella känslomässiga lösningsmedel.

Så där stod jag, på andra sidan av en av livets största trösklar — utmattade, blödande, med ansvar för ett annat liv, och vänd ner en livstid av att förneka hur djupt jag kände saker. Även nu, när jag tänker på hur intensiv mörker och ångest var för mig första gången, jag mår illa. Jag navigerade månader av tankar och rädslor som jag fortfarande aldrig har delat med dem som är närmast mig. Det var ensam, och i slutändan är den enda vägen ut var genom den. Och det enda sättet genom det, var att avsätta alla som armour jag var så desperat klamrar sig fast vid och att tillåta mig själv att mjukna.

Processen för att tillåta mig själv att mjukna till obehag var inte lätt och definitivt inte förekomma i en rak linje. Under denna tid, jag dök djupare in i min yoga och åtagit sig att en 200-timmars utbildning. Det hade ingenting att göra med att bli lärare, och allt att göra med att rädda mig själv. Arbetet på min matta var svårt. Jag insåg det inte då, men jag var bokstavligen lära sig hur man lever i min egen kropp. Det var en stabil månad där jag tror att jag tillbringade varje Savasana i tårar. Jag har också börjat att utforska Reiki och kroppen fungerar som ett sätt att få kontakt med mig själv och flytta sorg genom min kropp. Resultatet av allt detta arbete var subtil. Ju mer jag kände mig bekväm i min egen hud, ju mer jag tillät mig själv att mjukna till moderskap, och mer sårbar och äkta jag tillät mig själv att vara i mina relationer.

Tre år efter mitt första förlossningen, jag fick hålla min andra barnet . Om du skulle titta på statistik, det var inte ett lätt arbete, men i mitt hjärta, det var två skilda världar. Jag var närvarande. Jag var inte rädd. Jag var djupt ansluten till den energi som rör sig genom mig och arbeta med min kropp att göra. Jag lutade mig in i det istället för att försöka köra bort eller sätta upp väggar. Jag var mjuk och på samma gång, så jävla stark.

Ju mer jag reser på denna väg, ju mer upptäcker jag hur vilt känslig, intuitiv och empatisk som jag är. Även nu, hävdar de "titlar" för mig själv är svårt. Jag känner dig obekväm med att erkänna att jag är mjuka. Skillnaden är att jag inte längre rädsla för obehag. Jag tillåter mig själv att sitta med känsla — bra och dåliga — och inser vad det är att föra upp i mig. Desto svårare är det, ju mer jag mjukna. Jag låter tårarna kommer när de behöver. Jag visar upp för folk, vänner och studenter, som mitt autentiska jag. Jag är ganska säker på att mitt hjärta går in i ett rum, ca 10 minuter innan min fysiska kropp. Jag är all-in. Jag skäms inte för det. Tvärtom. Min mjukhet är min superkraft.

Så är den din.

PS: Om du var en av de lärare som hade plats för mig, samtidigt som jag ropade på min matta, tack.

ADVERT

Lägg till din kommentar