Att Bli Mamma Gjorde Mig Tacksam För Min Abort

Denna januari, Amerikaner kommer att markera den 45: e årsdagen av Roe v. Wade landmark beslut i Högsta Domstolen som gjorde abort lagligt i landet för första gången i vårt lands historia. Abort var redan ett kontroversiellt ämne före 1973 dom, men några kunde ha förväntat furor som abort motståndare skulle slå tillbaka. Idag abort är fortfarande en av de mest passionerat diskuterade politiska frågorna i vår tid, trots att det är en upplevelse gemensamt genom att 1 av 4 kvinnor . Jag är en av dessa kvinnor.

I December 2012 gifte jag mig med en kille jag hade dejtat ett par år. Från början av förhållandet hade jag allvarliga tvivel om att spendera resten av mitt liv med honom, han var kränkande, felaktiga, och definitivt inte någon jag ville bilda familj med. Jag kanske inte borde ha gått igenom med äktenskapet i första hand, men lämna en förövare är svårt, speciellt när du är så ekonomiskt och socialt sammanflätade. Jag kände i maggropen att saker och ting aldrig kommer att bli bättre, men utmaningen för att lämna verkade oöverstigliga. Så vi gifte oss. Ett par veckor efter mitt bröllop, jag trodde att jag skulle bli sjuk så jag gjorde vad de flesta anser att göra när de är sjuka: jag Googlade mina symptom. Jag förväntade illavarslande varningar för döden eller lupus från WebMD, men varenda var resultatet från graviditet webbplatser eller bloggar. Det gjorde ingen mening. Jag kunde inte bli gravid. Jag använder preventivmedel. Kanske det var något som var fel med min telefon? Jag försökte söka igen på min dator. Igen, resultaten var alla graviditet bloggar. Angelägen om att bevisa att Google-fel, jag grävde igenom badrummet garderoben och drog ut ett passerat graviditet test av okänt ursprung. När jag tog testet, det var positivt.

Från den minut som jag såg positivt test, jag visste att jag behövde göra en abort. Bortsett från det faktum att jag inte vill ha barn då, speciellt inte med min nya man, det fanns inte en chans att vi skulle kunna ha råd att fortsätta graviditeten eller uppfostra ett barn om vi ville. Samtidigt som jag hade ett bra jobb med bra sjukförsäkring, jag hade inte arbetat där tillräckligt länge för att kvalificera sig för FMLA , vilket innebär att jag inte skulle kunna ta ut någon föräldraledighet. Det var inte någon vicka utrymme i vår budget för dagis, och att vi inte bor nära någon familj som kan hjälpa till, så jag skulle vara tvungen att sluta arbeta och förlora hälften av våra inkomster. Det fanns inte en enda tvekan i mitt sinne att jag hade gjort rätt beslut när jag ringde abort kliniken.

Själva förfarandet var enkelt och smärtfritt. När det var över, gick jag hem och gick vidare med mitt liv. Att jag inte känner ånger eller sorg, bara tacksamhet och lättnad. Jag visste att jag var otroligt lycklig för att ha tillgång till en av landets främsta abort leverantörer i mitt samhälle och hälsa en försäkring som omfattas abort-och sjukvård. Jag gick helt enkelt till läkare, hade ett förfarande, och gick vidare med mitt liv. För många människor som söker abort i USA, deras erfarenheter är väldigt annorlunda från mitt.

Sedan Roe antogs år 1973, delstatsparlament har gått 1,142 unika begränsningar på abort vård — 338 av dessa begränsningar, och över 30%, under de senaste 8 åren. Dessa restriktioner variera från att kräva att samtycke att anta obligatoriska karensdagar att att förbjuda abort helt och hållet efter en viss punkt i graviditeten, ibland även utan undantag för offer för våldtäkt eller incest. Dessa begränsningar har tvingas kliniker för att stänga och de har gjort det svårare för patienter, särskilt kvinnor i färg för att tillgång till abort vård de behöver. I vissa fall, människor är även vänder sig till farliga DIY abort metoder .

I Ohio, där jag bor, abort rättigheter anhängare kämpar mot abort begränsningar vänster och höger. Antalet kliniker som serverar kvinnor i Ohio har minskat med ca 50% sedan 2010 lämnar stora områden av staten utan en enda abort leverantör. På toppen av en 24-timmars väntetid, Ohio lagstiftarna har gått en förbud mot abort efter 20 veckor förbud mot abort om det sker som en reaktion på en Downs Syndrom diagnos och ett förbud mot offentliga och privata försäkringsbolag betala för abort . De har infört en faktura att förbjuda den vanligaste och säker abort förfarande efter 13 veckor och de kämpar domstol strider över lagar som gör det svårare för abort kliniker för att att hålla sina dörrar öppna . Varje gång en ny abort förbudet är infört, det känns som ett slag i magen på mig, och en personlig attack på min familj.

Under de månader som följt min abort, som jag förväntade mig, mitt äktenskap så småningom föll isär. Jag kunde lämna ca ett år senare. Eftersom vi inte äger ett hem eller har barn, om jag kunde få skilsmässa utan att betala för en advokat, som inte skulle ha varit möjligt. Lyckligtvis kunde jag få mitt liv tillbaka på rätt spår relativt snabbt. Jag landade ett bra jobb, har köpt ett hus, och gifte sig igen. Hade jag och min man vårt första barn för fem månader sedan. Medan du justerar till moderskap har inte varit lätt, det har varit roligt, och det hände på min fråga. Jag är helt förälskad i min son, och det går inte en dag som jag inte känner mig tacksam för mitt beslut att ha min abort. Jag vet att han inte skulle vara här annars.

Jag kan inte föreställa mig vad som skulle ha hänt med mig om jag hade varit tvungen att fortsätta graviditeten. Min karriär förmodligen skulle ha stannat, jag kan fortfarande vara instängd i ett kränkande äktenskap, och jag skulle vara med att uppfostra ett barn i ett osäkra, instabila hem med en partner litar jag inte på. Det skulle ha varit hemskt för alla. Tack vare de hundratals lagar som begränsar tillgången till abort, om jag hade bott någon annanstans, kanske någonstans i Kentucky eller Texas, eller haft ett jobb utan att fantastiska sjukförsäkring, skulle jag förmodligen ha varit tvingad att ha som barn. Snabb 15-minuters resa till abort kliniken kan ha förvandlats till timmar i bilen och en dyr övernattning hotel vistelse på grund av att så många aborter leverantörer har tvingats att stänga. Om, som de allra flesta av Ohioans, min sjukförsäkring inte täcker abort hand, skulle jag ha varit tvungen att välja mellan att betala min hyra och betala för abort jag behövde. Jag behövde inte göra någon av dessa svåra val, och det är så det ska vara för alla.

För 45 år, kvinnor som jag har berott på vår rätt att bestämma om, när och hur för att bli föräldrar. Det är oerhört viktigt att vi fortsätter att skydda Roe v. Wade för ytterligare 45 år och att vi sätter stopp för statliga lagar förneka människor den rätten.

ADVERT

Lägg till din kommentar