Nej, Moderskap Är Inte Ett Jobb

Vi har alla hört det en miljon gånger, "Moderskap är ett otacksamt jobb." Tja, jag är här för att berätta, det är en del rakt upp skitsnack. Ja, moderskap är den mest otacksamma situationen i historien av tiden, du gör allt för alla och de är bara att inse denna fantastiska bedrift när du knulla upp något, men moderskapet är inte ett jobb.

Utmärkt exempel, idag var anda dagen på 4-år-gamla skolan, vilket innebär att han har tänkt för att bära en viss tröja. Jag minns tydligt, att tvätta denna skjorta, fällbara denna tröja och sätta den i sin låda. Naturligtvis kunde vi inte hitta den idag. Naturligtvis, det är felplacering var en katastrof av episka proportioner, och självklart mitt barn gick i skolan, i fel jävla tröja, tänker att jag sitter på soffan och äter Cowboy Bark från Trader Joes hela dagen (vilket jag verkligen borde börja göra om shirts kommer att växa jävla ben och gå därifrån).

Per definition, ett jobb är en situation där du arbetar... och tjäna pengar. Shit, arbetslösheten i det här landet är mer jobb än moderskapet. Och med ett jobb du få semester (jag kan inte komma ihåg senaste gången jag hade en semester från moderskap) och sjukdagar (SJUKA DAGAR!!?? Jag har för närvarande en sinus infektion och en dubbel öroninflammation, fortfarande doin' mamma thang) och psykisk hälsa dagar (inte ens få mig igång på hur dåligt jag behöver en av dessa).

Nope, jag är inte arbetar på att vara mamma. Det finns inget avgångsvederlag. Det finns ingen 5-tiden visselpipa. Det finns ingen lunchrast. Vissa dagar, när huvudet träffar kudden, jag sluter ögonen och minns några bedårande delad ögonblick med mina barn: en rolig liten nyans, en riktig mage att skratta, ett "tack " mama" eller en uppriktig, "jag älskar dig", och mitt hjärta är fullt med betalning. Men de flesta dagar... de flesta dagar jag inte kommer ihåg att få i säng, kroppen tung med fysisk och psykisk arbete har jag skalade ut med varje fiber av min varelse.

Detta är inte ett jobb, eftersom det aldrig slutar. Mitt liv skulle kunna likställas med att vara vaktmästare på köpcentret. Du mop mall golvet, över och över och över igen, bara för att titta på en hört talas om människor som går över den plats du bara sugit, lämnar ett spår av leriga fotspår i deras kölvatten. Att aldrig kunna vila mop mot väggen och undersöka ditt färdiga arbete. Utom även att killen FÅR BETALT!

Jag önskar verkligen att jag kunde lyssna till den salvia råd av den gamla damen i affären. Den som tar tag i barnets kinder som han ger henne en megawatt leende och hon rör min arm och viskar, "Njuta av det älskling, det går så fort," eftersom jag vet att hon har rätt. Det går i en snabb takt, men jag kan inte ens njuta av det faktum att det är allt jag gör. Moderskapet har svalde mig hel och samtidigt ibland önskar jag att det var ett jobb, bara så jag kunde kasta en korg med tvätt på den jävla golvet och skrika, "jag SLUTA. TA DET JOBBET OCH STOPPA DET!" Jag kan inte. Jag vet inte. Eftersom det är inte ett jobb, det är mitt liv.

En mental health day skulle vara trevligt.

Relaterade inlägg: Tre Åringar Är Samma som Asshole Chefer

ADVERT

Lägg till din kommentar