6 Sätt Moderskap Förbättrat Mitt Cv

Jag har förlorat mitt jobb på min föräldraledighet. Inte bryta ut högafflar och facklor bara ännu – jag tog bort för två och ett halvt år. Jag är en lärare i New York, och dessa typer av blad som inte är så ovanliga som de skulle vara i andra områden eller platser. Men någonstans mellan födslar av mina döttrar, min ersättare upplupna mer erfarna än mig. Hon var i. jag var ute.

Jag intervjuade i en hel del olika skolor. Reaktionerna på gapet på mitt cv varierade från vagt irriterad att nedlåtande.

"Och vad gjorde du med all din fritid?" man frågade intervjuaren, hennes ton att insinuera att jag var på en tropisk semester. Jag försökte att inte se ögonen rullar och smirks av kommittén. Jag försökte igen och igen, för att få dem att ta mig på allvar.

De bör ha. Föräldraskap gjort dessa slagord på min återuppta plötsligt, magiskt, sant...

1. Utmärkta Kunskaper Om Time Management. De flesta människor tror att de vet hur att göra flera saker samtidigt...och sedan, för de har barn. Ingenting om min pre-baby jonglering agera ganska jämför till nutid. Det var den minnesvärda kvällen tillbringade jag pumpa, prepping familj luncher och mentalt skriva ett rekommendationsbrev samtidigt. Jonglera flera office ansvarsområden verka som en barnlek i jämförelse.

2. Team-Spelare. Efter pumpning, svara på e-post, vilket underlättar en högskola besök, medla en kris, och med hjälp av de återstående .37 sekunder av min lunch paus för att faktiskt äta lunch, det är ingen tid att delta i kontor skvaller bruk. Jag bryr mig inte om att Bob gav Barbara en hickey storleken på ett flygplan på Vintern Semester part. Det kommer inte att påverka min förmåga att arbeta med dem – om de gör det horisontella mambo i pumpstationer rum och mina bröst läcker. Sedan, det är på.

3. Livslångt Lärande. Dessa gäng från gymnasiet inte att försvinna. De växte upp, hade barn, och har uppstått på trakten lekplats. Våra barn vet inget om vår politik – de bara sett en jämförelsevis-sized person på bilden och bestämde att de var vänner. Mammor som behövs för att spela fint, också. Jag upptäckte att vi har mer gemensamt än vi kanske är villiga att erkänna...speciellt irriterande, "desperat försöker att vara den bästa för mitt barn" sak. Det är fantastiskt vad en 3-årig kan lära oss.

4. Ansvarig för. Arbetar moms kommer inte att ringa in med en baksmälla eller på grund av Macy ' s är att ha en dag försäljningen. Ain ' t nobody got time for det. Och vi behöver inte sjuk tid för oss själva. Mina barn har tagit hem allt från viral konjunktivit (aka: The Eye Snor Sjukdom) till Hand-Fot-Mun-sjukdom. Efter ständiga attacker, Mamma immunsystem är lean, mean, slåss maskiner. Moms kommer inte lättsinnigt slösa bort på semester eller sjuk tid, och när vi gör det, är det som används för att ta hand om andra människor.

5. Snabb Elev. Nyblivna föräldrar måste lära sig när vi går. Vi skiljer mellan en hungrig gråta, en trött för att gråta, och en jag-inte-freaking-vet-vad-är-fel-så-bara att-hålla-mig-för-timmar gråta. Vi behöver se till att den konstanta behov av en liten, helt hjälplös, icke-verbala mänskliga alla utan instruktioner. Efter denna erfarenhet, mammor kan ta på något en arbetsgivare kastar på oss. Räkna ut ett nytt datorprogram? Inga problem. Datorer kommer med manualer.

6. Visade historia av Framgång. Övertyga min fyra år gamla, att hon borde försöka en bit kyckling / inte torka henne snorkråkor på soffan / på att det verkligen är dags att sova nu bör betraktas som en Olympisk sport. Någon som hade detta märke av barn har utvecklat de färdigheter förhandling av någon som arbetar i den Anti-Terror uppdelning av CIA. Mammor kan släta över någon typ av arbetsplats hicka – och vi håller en leverans av Guldfisk cracker mutor i våra skrivbord. Bara i fall att.

Min historia slutade lyckligt. Jag var anställd på en underbar skola med en rektor, som för övrigt också var far till fyra. Han sa att han var imponerad över mina prestationer, tittade sedan på mig och flinade. Han sa att han visste att jag var redo för utmaningen. Jag tolkar det som en komplimang helt enkelt, "Du är en mamma – du kan hantera detta."

Relaterade inlägg: 10 Saker Arbetande Mödrar inte Vill Höra

ADVERT

Lägg till din kommentar