Inställning Av Den Emotionella Tonen För Mina Barn

Det beror på hur jag vaknar.

Är det att ett larm piper (mild irritation), ett barn gnäll innan solen går upp (lätt irritation), eller min man snarkning (BLINDA RASERI)? Hur min hjärna är knuffade från sömn verkar för att ange tonen för dagen — eller, det används för att innan jag fick min skit tillsammans.

Jag är en ganska typisk mamma med ganska typiska frustration. Och jag är trött, precis som alla andra mamma jag vet. Jag gör alla de saker jag tänkt att: jag öva själv-och sjukvård, tar jag djupa andetag, jag försök. Men även fortfarande, livet svalor upp mig ibland. Ibland är det bara för mycket, och mina barn kan berätta.

Jag hade nyligen en ödmjuk insikt: jag in den emotionella tonen för mitt hushåll.

Mig.

Inte min man. Inte två av oss som en enhet. Inte min äldsta, utmanande son. Inte min sång barn eller petiga mitt barn.

Mig.

Och vet du vad? Jag gjorde ett hemskt jobb med det. Visst, jag håller mina barn matas in och leverera rena kläder för dem att bära, men min attityd? Sög .

Jag har läst detta tidigare, i olika böcker och artiklar, bland annat om den roll som mamma spelar i hennes barns emotionella välbefinnande. Jag har alltid typ av ignorera det, eftersom det fram till moderskap, jag var en stabil, känslomässigt frisk person och jag tycker verkligen inte att något av det som tillämpas för mig.

Jag har alltid tänkt för mig själv — min gud, det är 2016 — visst ansvar för hela hushållet känslomässiga hälsa inte faller på min axlar. Jag kan inte arbeta under den typen av påtryckningar. Det är inte 1950 längre, jag har en utbildning och mål utanför moderskap. Min man och jag har partner, så bör inte hälften av detta ansvar faller på honom?

Idealiskt, ja. Men i vårt hus, nr. Det tog mig lång tid att förstå det här, men som mor, jag axel mest av det. Så långt som vi har kommit i jämställdhet, kvarstår det faktum att mina barn kan känna när något är off med mig, och det sätter tonen för sitt beteende till det bättre eller till det sämre. Det finns en känslomässig koppling det som inte kan förklaras eller sätta ord på, det är en vetskap, och det är ömsesidigt. Precis som jag kan känna när något är fel med en av mina barn, de kan också känna av när något inte står rätt till med deras mamma.

När jag är grinig de är grinig. När jag är glad, att de är nöjda. När jag är stressad, de fungerar som totala galningar. När jag försöker låtsas att allt är bra när det inte är det, kan de på något sätt känner av det. Ingen press eller något.

Under flera år har jag drivit den här kunskapen till baksidan av mitt huvud och som endast är inriktad på överlevnad. Som vi slogged genom våra dagar, har jag märkt ett mönster. När jag var ont om sömn från att vara upp med en gnällig bebis halva natten, mina barn har alltid varit att pressa mig till det yttersta. Men när jag var utvilad och chipper, mitt barn var märkbart mer avslappnad. Det är en dominoeffekt, och jag kunde inte förneka att det kan spåras tillbaka till mig.

Min emotionella välbefinnande är intimt bundna till mina barn; mina känslor påverkar mitt föräldraskap, min kontakt med min familj, och slutligen, mina barn. De tittar på mig noga, att härma mina beteenden. I samma ögonblick som jag insåg att det var nu jag bestämde mig för att det var dags för mig att samla ihop mig.

Det tog lite tid, men jag har hittat en formel för min mentala hälsa. Jag började arbeta deltid, att ge mig själv en paus från moderskap och en chans att använda delar av min hjärna som ligger vilande. Jag gick ett gym med barnpassning. Jag började kolla på mig själv dagligen att bo i samklang med mina behov, som, som en person. Ibland är mammor, och deras familjer, tenderar att glömma att de är människor .

Att ta ansvar för sig själv är en svår sak. Det är väldigt lätt att peka ut din make / maka är skit drag (det finns så många!) och pin-alla skyller på dem, göra upp med ursäkter för varför du är som en skitstövel, eller hitta skäl till att inte göra dig själv till en prioritet. Men en del av att vara vuxen är att kunna titta på dig själv i spegeln och möta vad som stirrar tillbaka på dig. Om jag ville ha en glad, frisk hushåll, som jag behövde för att börja med mig själv. Ser till min man eller mina barn ska få det att hända inte fungerar. De har en roll att spela, men det hela börjar med mig.

När jag fick mig centrerad, de följde mina leder. Det skapade en kaskad av glädje som sipprade fram. Det är förödmjukande att se hur stor påverkan, bra eller dåligt, har jag på hela min familj. Det är roligt att jag kan ställa en miljon fysiska exempel på beteende (hur man sätter underkläder i korg, till exempel) och alla ignorerar dem, men när det gäller attityder...ATT SKITEN ÄR SMITTSAM.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar