5 Knep för Att Få Ensam Tid När Du är En Mamma

Ju äldre jag blir och ju mindre tid jag har till mig själv, desto mer blir det tydligt för mig att jag är en introvert.

Jag vet att det verkar märkligt att jag skulle ha så liten självinsikt att de inte inser när jag står på personlighet diagram, men för att vara rättvis, jag är verkligen utgående i sociala sammanhang. Jag älskar att tala inför publik, att bli mer livlig och sällskaplig när jag är nervös, och ärligt talat får en kick av att göra små prata. Men när massorna har delade, den sista droppen har blivit utgjuten, och natten är över, jag befinner mig så otroligt dränerad på att min kropp känns som om jag precis sprungit ett maratonlopp. Jag kan helt enkelt inte att fungera tills jag har lite tid ensam, i tystnad, för att få ihop mig.

Innan moderskap, jag kan alltid lita på att köra bil ensam för att samla mig själv. Jag skulle använda min pendla till dike arbete stress och redskap upp mig för middag, helgen, eller bara one-on-one time med min man (låt mig vara tydlig här: det är inte hans närvaro som jag behövde för att prep för, men det sociala samspelet i allmänhet). Men nu? Nu, är jag aldrig ensam—någonsin.

I jakten på en stund av ensamhet, jag har plockat upp några riktigt dåliga vanor som jag tror inte är att göra mig en björntjänst—nämligen, att stanna upp riktigt sent och tittar på TV, medan min man sover bredvid mig. Jag vet att jag borde gå till sängs, att barnet kommer upp snart, att jag fungerar bättre med en god natts sömn, men ensam tid är bara så...läcker. Jag ligger där och smuttar på vin från vad som är mest sannolikt en plastmugg, tittar på en repris av Big Bang-Teorin att jag kan citera, och njuta i tystnaden. Ingen behöver mig, en fika, en middag, en faktura betald, en tjänst eller en fräsch skål med vatten (det är för hunden, inte barnet, bara för att förtydliga).

Tänker på min sena hideaway fick min hjulen om de andra sätt som jag smyga ensam tid, och som det visar sig, vissa av dem är rätt skamligt.

Så, utan vidare, här är min topp fem sätt att vara ensam när du blir mamma:

1. Att Få Matförgiftning

Jag fick ett roligt litet fall av matförgiftning från den lokala Mexikanska gemensamt upp på gatan, och jag kan försäkra att min man inte har något emot att spendera tid med barnet utanför huset bara för att vara borta från alla kräkningar.

2. Sova i gästrummet på Grund av att "Hunden Är Snarkning För Högt'

Hon gör snarkar ibland. Så har min man—ibland. Men ibland vill jag bara gömma sig i rummet eftersom jag kan sova i mitten av sängen och inte vidröras av någon annan för en hel natt.

3. Vika Tvätt

Jag stapla upp tvätt i vardagsrummet soffa, trygga barnet i hans lekrum där jag kan se honom, och slå på en MTV-maraton Teen Mom . Ingenting följer en session för att vika tvätt som mind-bedövande lycka som är en Teen Mom upprepa. Ibland, mitt sinne blir så stel att jag glömmer att vika tvätt.

4. Städa Ur Bilen

Ibland när jag stannar för att fylla upp för gas, jag tar en extra lång tid att städa ut den lösa smått och gott från min bil och kasta dem i papperskorgen. Jag pratar en stek på en gång, så många resor till papperskorgen som möjligt, alla i lycksalig tystnad medan barnet väntar tålmodigt på mig i sin bilbarnstol.

5. Gå till Läkaren

Lyssna, vi alla vet att när du går till läkaren för en icke-akut anledning, du kommer att vänta för evigt . Sista gången jag träffade OB/GYN för ett årligt besök, jag bokade en barnvakt för fyra fasta timmar och behandlas som läkarbesök som ett spa-besök. En varm kopp kaffe, en ny tidning och några fasta Wi-fi, och jag var nöjd med att sitta ensam i ett papper klänning för så länge som de behövde mig för att vänta. Tandläkare och ögonläkare kommer också att göra i en nypa.

Vad kan jag säga? Detta är moderskap, och jag bara lever drömmen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar