Sagor Från Pantsuit Nation: Vad Lärde Min Mor Mig

Hela mitt liv har jag varit vittne till vad modiga kvinnor kan utföra trots sexism och glas i tak. Min mamma skilde sig min fader när jag var ett litet kid. Genom STORA smärtor, hon åkte hennes röv till få ett jobb som sekreterare vid det lokala universitetet där hon arbetat i 20 år för att hålla mat på bordet och tak över mitt huvud.

Jag såg henne gå förbi över för kampanjer och i stället vidta andra och tredje jobb för att göra slutar träffa. Jag såg hennes kamp för att hitta bra barnomsorg och ibland i min barndom var tvungen att göra mig en spärr-tangenten för barn. Jag såg henne offra en personlig liv, med sömn, och ibland även äta bara så att jag kunde ha något bättre än vad hon gjorde.

Min mamma visade mig att oavsett vad livet kastar på dig – och det kommer att kasta en MASSA skit av vilka vissa kan lemlästa dig, av vilka vissa kan döda dig, och några som kommer bara kasta dig ur balans och tvinga dig att börja om – att när som startar skräp flyger i din riktning du svänga till det med alla dina jävla kanske. Det är den makt kvinnor.

Igår kväll satt jag och grät på min soffa och samtidigt tänka på allt detta. Mina två söner har ett mycket bättre liv än det jag hade, de vill ha för något, att de är älskade, de har lyxen av att vara vita pojkar. De frågade mig varför jag grät och jag försökte förklara för dem att i morgon får jag gå till en vallokal och rösta – något som kvinnor inte hade rätt att göra för mycket lång tid – för en kvinna. För någon som har kämpat hårt hela sitt liv för att göra en skillnad i våra liv så som min mamma har kämpat så hårt för att göra en skillnad i mitt.

Jag äger inte en pantsuit, men jag är fylld med stolthet. I mig går livet på oräkneliga generationer av kvinnor som kämpade för rösträtt och som ville inget mer än att se en duktig, intelligent, begåvad kvinna har samma bild som en man för att köra vårt land. Jag lägger min röst och skicka upp en bön av tacksamhet till dem för att få mig till denna plats i historien.

Att säga att jag är tacksam och förmånen att skriva dessa ord är en underdrift. Jag kunde inte vara mer stolt över att stå med Hillary.

ADVERT

Lägg till din kommentar