Hur Cerebral Pares Förändrade Mitt Liv

Mars är Cerebral Pares Medvetenhet Månad. Detta år skrev jag ett brev till cerebral pares. Syftet är att öka medvetenheten om hur cerebral pares påverkar livet för föräldrar som har barn med sjukdomen. Jag hoppas en dag att min son kommer att vara i stånd att skriva ett brev som talar om för världen vad det är som har cerebral pares, med egna ögon.

Kära Cerebral Pares,

Du steg in i våra liv för fyra år sedan, och de flesta saker har inte varit densamma sedan. De motgångar du få stor genomslagskraft, men jag tvingar mig själv att se dig som en möjlighet att lära och växa.

Du är en obegränsad källa av utmaning och kamp, men på grund av dig, jag lär mig att bli uppfyllda av oväntade, flyktiga stunder av lycka.

Du har tvingat mig att möta skrämmande, komplex och tvetydig information om den sak som betyder mest för mig, men på grund av dig, jag lär mig att stå på den plats där svaren inte finns och lösa problem ändå.

Du har vågat oss att ge upp, gång på gång, men det är på grund av dig som jag vet att jag kommer att fortsätta oavsett hur trött jag är, hur mycket smärta som jag, och hur svårt det är.

Du är anledningen till att min son kan inte säga till mig att hans dagliga behov och djupaste önskningar, men eftersom du, jag utvecklade förmågan att veta vad varje nyans i hans beteende innebär, vilket i sin tur har gjort att jag känner mig mer som är ansluten till honom än jag någonsin trodde var möjligt.

Du har orsakat oss att vara isolerad mycket av tiden, men det är på grund av att våra liv har berörts av några av de mest godhjärtad, hängivna människor som vandrar på jorden.

Du har gjort mig fruktar möjligheten att vissa människor kan vara elakt mot min son för skäl som han inte kan kontrollera och inte förtjänar, men det är på grund av att mitt hjärta är öppet och jag ger alla en chans.

Du är orsaken till att människor stirrar på oss på offentliga platser och be okänsliga frågor, men på grund av dig, jag inte längre stirra till personer med funktionsnedsättning. När jag talar till dem, jag ser dem i ögonen, ler varmt och säger: "Hej."

Se spädbarn, barn och vuxna, du har berört har gjort mig frågan grundläggande rättvisa i livet, men på grund av dig, jag ser något levande och öm inuti varje person som inte kan tas bort från dem eller helt dolda.

Vissa kanske undrar vad det är om dig, cerebral pares, som kan göra livet svårt. Svaret är enkelt, men långtgående. Du tar bort fri vilja. Du gör det nästan omöjligt för vissa personer att gå, stå, sitta, hålla sina huvuden upp, flytta sina ögon, svälja mat, kommunicera med omvärlden, och även lyfta ett finger.

Men det är på grund av dig som jag vet att en av de mest meningsfulla saker i livet är sällskap—någon du bryr dig om djupt och vara där för den personen oavsett vad livet kastar på sitt sätt. På grund av dig, jag vet att så länge jag andas, jag kommer att vara här i varje ögonblick möjligt att dela denna resa med min son. Och trots allt du slänger på vårt sätt, vi kommer att hitta ett sätt att skratta, älska och leva våra liv till fullo. Det är något du inte kan ta bort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar