På att Vara EN WOC Med Blandad Ras Barn: jag är Inte Den som Nanny, Så Snälla Sluta Fråga

"Åh, han är så söt! Är du hans barnflicka?"

I den första och ett halvt år av min sons liv, jag fick denna fråga minst två eller tre gånger i veckan, eller något i närheten.

När min grabb började prata, de ser förvirrad började när han kallade mig för "Mamma." De frågade inte Om jag var barnflicka, men de verkade ha svårt att förena mig som sin mamma.

Vi får fortfarande dessa ser ut.

Jag vill våg maniacally och säga, "Ja, jag är en svart kvinna. Ja, jag är hans mamma. Han kom ut ur min vagina, och om du frågar mig om jag är hans jävla nanny igen, kommer jag att slå dig i halsen." Jag gör inte detta, trots att reaktionen skulle vara giltigt. Jag ofta bara nicka och röra på sig, och vägrar att tillfredsställa sin nyfikenhet.

Efter fyra år, egentligen ingenting förvånar mig längre, men det betyder inte att det inte är frustrerande som fan. Eftersom det är. Och det är inte bara jag, det är alla mammor av färg som har blandade barn som inte ser ut som dem.

För några månader sedan, en berättelse som gick viral på internet av en liten flicka bryta in på hennes pappa när han var att göra en mycket viktig live-intervju på BBC. En frazzled kvinna som flög in i rummet för att hämta den lilla flickan, bara för att följas av ett barn i en gåstol. Kvinnan, tydligt besviken över, försökte krypa ut ur rummet med barnen i släptåg som om hon inte vill bli sedda på det sättet. Som en mamma som arbetar hemifrån, jag skrattade åt det hela eftersom jag har varit på båda sidor.

Men som video vunnit popularitet, så många människor automatiskt avses den kvinna som "barnflicka." Varför? Tja, eftersom hon var Asiatiska och mannen att göra intervjun var vit. När sanningen avslöjas, hon var mor till barn, maka / make till mannen, många försökte hävda att det var helt enkelt på grund av hur hon hanteras den situation som fick dem att hoppa till "nanny" slutsats.

Men låt oss inte försöka glasyr över detta, det är verkligen en djupare slutledning det.

Kvinnor i färg är alltid "the nanny" tills motsatsen bevisats. När jag är ute med min son, jag är ofta "nanny" tills jag säger "Åh, nej, han är min!"

Om du söker populär stock photo webbplatser med uttrycket "blandad ras familj" om 75 procent av bilderna har en familj med en pappa i färg och en vit mamma. Enligt Kärnan tidningen svarta män är två gånger mer sannolikt att datumet utanför deras ras än svarta kvinnor, men det betyder inte att svarta kvinnor aldrig att dagen utanför deras ras. I själva verket är många av mina vänner som är i interracial relationer är kvinnor i färg. Det är därför 2017, det är svårt att förstå hur folk kan se en svart kvinna (eller någon kvinna i färg) med ett barn som ser mer ut som sin far loppet och inte ens tveka att anta att kvinnan är barnskötare/vårdgivare.

Det är okunniga och okänsliga att fråga en främling föräldraskapet av sina barn. Jag kan inte tro att jag ens skulle ha att säga det, men ja, här är vi.

Saken är den, att bristen på representation av mödrar av färg med blandade barn är en trickle-down-effekten. Vid flera tillfällen har jag haft barnen titta på mig och min son och be point-blank, "Varför är din son vit?" Självklart är jag mycket mer tålamod med barn än jag kommer att vara med en vuxen. Jag försiktigt förklara för barnet att hans pappa är vit, och att hans hud ser mer ut som sin pappa än mig. Men det är ett positivt bevis på att människor är ofta försummar att undervisa sina barn om hur familjer kan se olika ut.

Min son närmar sig skolåldern, och jag kan bara föreställa mig vilken typ av frågor han kommer att få från sina jämnåriga. Jag ska inte och kommer inte att lära honom att bara ta itu med den här raden i förhör. Jag bryr mig inte om det gör honom (eller mig) en skitstövel, han är inte skyldig att svara på frågor om "Vad är du?" dag in och dag ut samtidigt som han försöker leva sitt liv.

Som en mor av färg, och speciellt en svart mor till ett barn som är blandad med ljus hy, det är en kamp. När jag säger att min son presenterar som vit, och är ibland uppfattas som verkar få vissa människor att känna sig obekväma. Människor är snabba att berätta för mig att han ser ut precis som mig, och ja, vi ser liknande, men han liknar sin far också. Och det är okej. Det är sak om många blandade barn, de kan grensla den linje i fråga om utseende och hudfärg.

Att säga att min erfarenhet som en svart mamma med en ljushyade barn är helt annorlunda än upplevelsen av en vit mamma med blandade barn (oavsett deras hudfärg) gör mig inte defensiv. Eller är alltför känsliga. Det är helt enkelt ett faktum att en vit mamma blandade barn är inte ofta märkt som "nanny" vid den första domen. Hon är inte ofta frågan varför hennes barn har hudton de gör. Visst, det händer, men inte på samma nivå eller på samma frekvens.

Detta är inte min första tid på att skriva om detta ämne. Den ogiltigförklara av känslor och åsikter av kvinnor i färg i dessa situationer är skenande; "Kan du inte bara vara glad över ditt barn?" "Varför bryr du dig om vad andra människor tycker och tänker/säger?" "Varför är du så känslig?" "Jag jobbar med detta hela tiden, och jag bara strunta i det. Människor vet inte vad de säger." "Vita kvinnor gå igenom detta också."

Men frågan kvarstår, och anledningen till att jag håller på att skriva om detta ämne är denna: Varför människor känner att de har rätt att ställa dessa frågor om mig och mitt barn? Om du vill betala en av oss en komplimang, att känna sig fri. Jag vet att mina barn är söt, rolig, smart och fantastisk, och jag älskar att få feedback. Men när du svänger in på den invasiva frågor om min son, faderns ras, eller vårt förhållande, då har du passerat en gräns, och att du förtjänar att få kallas för det.

Tala om det faktum att detta är en frustrerande fenomen, det händer alltför ofta, gör inte mig, eller andra WOC, alltför känslig eller bitchig. Och vi är inte skyldiga att "komma över det" till förmån för andra människors okunskap och udda nyfikenhet. Det är inte hur detta fungerar.

Inte för att jag är barnskötare. Och jag är inte skyldig dig några förklaringar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar