Mamma Vet Bäst

Kära Mamma,

Jag är skyldig dig en ursäkt. En stor en. Det visar sig bitar av råd du expedieras när Sam var en baby inte out-of-mode mutterings från Skolan för Lata/Onda Moderskap som jag kan ha verkat på den tiden. (Ja, förlåt om det.)

Vad var det du rätt om? Um, ganska mycket allt. Börjar med . . .

Formulan är Fri Från Himlen Sänt

Med ammade Sam då Rebecca för nära ett år, sedan Elissa för "bara" sex månader, kan jag nu erkänna att du inte av ditt sinne för att uttala denna ovärderliga truism: det är inget fel med formel. Det var bra nog för dig och dina systrar, du sade när jag klagade över den ömhet som deltar i amning och pumpning och intrikata system för lagring av mjölk. Jag inser nu att jag var en komplett idiot när jag likställas formel för vätska, vanvård. Det visar sig att saker kan vara det bästa vetenskapliga framsteg någonsin. Bryan vänster ur flaskan över natten? Vem bryr sig!? Det finns mer där som kom från. Massor mer! Kanistrar och burkar på hyllorna över hela stan. Jag tror att formulan är så jäkla fantastisk att jag önskar att jag fortfarande kunde bero på det för mina barns kost. Eftersom ammas kan vara tidskrävande och stressande, vilket ger balanserade måltider hela dagen är SÅ mycket värre. Föra mig till din nästa område av expertis . . .

Gör Din Egen barnmat är ett Kolossalt Slöseri med Tid

Kom ihåg att när Sam var cirka nio månader gammal och jag ingår du i ett av mina varannan vecka pureeing sessioner? Kommer du ihåg hur du kunde inte förstå varför jag skulle röra upp mitt kök och göra huset luktar broccoli för dagar då jag skulle lätt kunna fylla en livsmedelsbutik kundvagn med praktiska burkar? Men de vill inte sälja burkar av ekologisk grönkål med linser, sa jag, chockad som du vill använda för ditt barnbarn är jungfrun gommen förstöras av den förrädiska riket av färdigmat. Mitt barn, jag uttalade från min tron av självgodhet, skulle inte vara den typen av kille som levde på makaroner och ost efter att ha upplevt mat i en ren, ekologisk regim. Ha! Och gissa vad? Han är inte bara beroende av mac och ost, men han får bara äta en viss typ. Du vet den—samma skit i en blå låda som du låter mig äta som barn. Och lite Elissa som aldrig erbjuds hemmagjord barnmat en dag i hennes liv? Hon är din enda barnbarn som älskar grönsaker. Du hade rätt: timmar och timmar av mitt liv jag aldrig får tillbaka.

Du starkt Behov av att Koppla av

Detta särskilt råd täcker resten. Efter sex år av konstant öga rullande, jag har bestämt mig för att ge den överpresterande moderskap agera vila. Eftersom låt oss inse det, de flesta av de godbitar du berätta för mig om föräldraskap sätta dig helt och hållet på min sida och Bryan. Du vill att vi ska ha intressen utöver barnen, intresse för varandra, och—jag äntligen få det—att du inte vill att dina barnbarn upp i den upp-och-ner funhouse-mirror versionen av barndomen där barn vill ha och behöver är upphöjd till vansinne. Amen, Syster! Vi är på samma sida! Åh, och känn dig fri att sluta tvätta barnens lakan i Dreft när vi besöker.

Med kärlek och tacksamhet och djupaste ursäkter,

Nina

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar