Hur jag Träffade Min Mor-in-Law (Ledtråd: En av Oss Var Naken)

OK, så det är kanske inte det traditionella sättet flickor möta mamma och sin pojkvän. Och, ja, kanske skulle jag träffade henne en eller två gånger innan vid snabb ytterdörren möts-och-hälsar. Men detta var första gången jag verkligen träffade henne, du vet. Detta var första gången vi verkligen etablerat kontakt med ögonen och betraktade varandra för ett ögonblick.

Det var en skrämmande upplevelse.

Jag var 19 år, min pojkvän 21. Vi var hem för sommaren, efter att ha tillbringat en ansträngande år förutom vid högskolor i hela landet. Vi gör upp för förlorad tid och bekvämt, min pojkvän befann sig i ett hus-sitting spelning för ett par dagar. Inget mer att göra i bilar och biografer! Vi kunde spela ordentligt hus för 48 timmar! Vi.var.till.det.

Hennes blick låst vid min. Det var ett beat. Kanske två. Jag såg in i hennes själ. Hon såg in i många, många delar av mig. Sedan kom skrikande.

Jo, vi var i den tills hans mamma brukade hennes nyckel (hon hade en nyckel?!) att smyga in i huset tidigt en morgon med en faktisk, bokstavlig, korg muffins till hennes yngsta barn. "Överraskning! Bra mo—" hon sade, att brista ut i sovrummet. Hennes blick låst vid min. Det var ett beat. Kanske två. Jag såg in i hennes själ. Hon såg in i många, många delar av mig. Sedan kom skrikande.

Ja, jag stirrade på mamma till min snart-att-vara-man, medan min snart-till-vara, man var inuti mig. Bara ta en stund att tänka över det.

Det var som millisekund för att stirra när alla mina misstankar bekräftades. Hon verkligen inte gillar mig. Och inte bara på grund av blotta gränsöverskridande. Hon trodde att jag var sura och olämpliga (självklart). Hon trodde mig också pojkaktiga (även om hon nu skulle sett mig naken hon skulle vara tvungen att tänka om, eller hur?). Hon hatade att jag var inte Katolik och därmed fornicated före äktenskapet (bortsett från det faktum att hennes son var också en entusiastisk före äktenskapet otuktig). Hon hatade att hennes son swooned när han sa mitt namn (han har alltid varit mer av en tjej än mig).

I sin desperation för att (avhjälpa situationen? skrämma bort mig? regnet ner skam och skräck på mig?) HON RINGDE MIN MAMMA. Min mamma, gud välsigne henne, var att inte ha det. Mina föräldrar hade den fantastiska och uppfriskande uppenbarelse som när jag fyllde 18 blev jag min egen person. De hjälpte mig att betala för min mat och husrum i skolan, men andra än att, allt annat var upp till mig. De tryckte sin lilla fågeln ut ur boet, och deras lilla fågeln var tacksam.

När denna kvinna ringde min mor för att förklara för henne att hennes dotter var en hellbound hora och, ännu värre, felaktigt och hade min mor vänt fan. Inte ett samtal av min mor en dålig förälder. Särskilt när det handlar om henne (förmodligen) nära-vuxna dotter att göra (ibland ifrågasättas, men definitivt utbildning) nära-vuxna beslut.

Ja. Min mamma blev galen.

Och hans mamma blev galen.

Och så han och jag packade upp sin bil med ett par resväskor och körde tvärs över landet, och jag inskriven i en ny högskola.

Vi lämnade alla och allt bakom sig för 14 månader.

Vi flydde scenen.

Jag är inte säker på att även nu hans mor inser att hennes reaktion på vår relation faktiskt dragkraft oss (ledsen) närmare varandra. Hennes storögda panik hjälpt oss att fatta beslut om att flytta ihop. (Hennes svar? "HUR KUNDE DU GÖRA MIG DETTA?") Hennes hysteri gjort oss att utvärdera hur vi tyckte om varandra.

Vi gifte oss ett år senare. Våra mödrar inte tala på bröllop.

De vet fortfarande inte riktigt säga, och det är 16 år. Över tid, men åtminstone min mor-in-law och jag har nått en form av avspänning. Att ha ett barn som verkade vara den magiska piller, så som alla goda overachiever, jag hade tre.

Min mor-in-law är fortfarande snabb med en barb ("jag önskar att jag skrev böcker hela dagen så jag inte måste städa mitt hus!") men hon är även en snäll mormor som går utöver att hjälpa vår familj när vi behöver det. Hon och jag är inte överens om föräldraskap taktik, vi är inte överens om politik, vi är inte överens om religion, men vi har hittat saker som vi har gemensamt. Vi som en trevlig varm kopp te, även på sommaren. Vi gillar Vita Huset juldekorationer. Vi gillar välgjorda skor för barn, även om dessa skor är ett slags dyrt.

Och, för ett tag sedan, när hon var på vårt hus för att hjälpa till medan min man var bortrest och jag var med vår son på sjukhuset, hon kunde inte ringa min mamma när hon upptäckte en gigantisk glas dildo under min kudde. Hon ville inte ens ta upp det. Även om jag vet att hon fann det, eftersom jag kom hem för att fräscha, nya lakan och samma gigantiska glas dildo höger under min kudde där jag hade lämnat det.

Min mor-in-law kanske inte alltid godkänner mig. Jag kanske inte alltid godkänna henne. Men vi accepterar varandra nu. Glas dildos och alla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar