Kära MIL, är Du Redan tagit Ditt Barn. Nu Låt Mig Höja Min.

Kära Mor-in-Law,

För elva år sedan du öppnade dörren med ett leende och öppna armar. Du var överlycklig över att din äldsta son var äntligen på besök från college — och holy crap, hade han även en flickvän!

"Hon är den", sa han till dig ett par dagar innan vi kom. Jag kan bara föreställa mig de tankar som gick igenom ditt huvud som du dammas av baby böcker och förberett din familj berömda hemmagjord soppa. Var du rädd? Du inte agera som det. Du svepte in mig i dina armar med en klämma och visade oss inne för en helg av roliga aktiviteter.

Mig, en wide-eyed Southern girl, längtar efter att göra ett gott intryck. Du, den eftertraktade stämpel av godkännande.

Jag omedelbart älskade du.

Visst, det var en naturlig spänning mellan oss, men du har försökt att göra den mindre så. Vi promenerade och pratade i timmar. Vi pratade om familjen, våra intressen, mina framtida ambitioner. Vi skojade om fotboll rivalitet och dök djupt in nyanserna i politiken. Vi diskuterade även vår tro.

Vi blev snabbt vänner.

Dagen för mitt bröllop, jag minns att jag såg min man dansa med dig. Ditt ansikte lyste av glädje, men det var något annat där också. Sorg? Nostalgi? Osäkerhet?

Jag borde ha ägnat större uppmärksamhet.

År senare, efter födseln av vår första, du svepte in från out of town och tog över: rengöring av kök, matlagning, tvätt av bröstpump. Du erbjuds så mycket hjälp som vid första, jag blev golvad av din generositet. Men tre veckor senare, stod det klart att du inte planerar att lämna. När vi frågade om din retur biljett, du sa att du inte har en.

"Jag bara väntade på att hörni för att säga att du inte behöver mig längre!" du kvittrade.

På den tiden, jag kunde inte sätta fingret på varför dessa ord brytt sig om mig. Men de gjorde det.

Spola framåt till idag.

Du bara gick ut ur mitt hus efter vad som bara kan beskrivas som besöket från helvetet. Från den stund du kom, var jag räkna minuterna tills din avresa. Under hela ditt besök, du stångade in på vårt föräldraskap hävdade kök, och etablerat sig själv som kvinnan i mitt hem. Du klagade på mig för att vakna min man upp på morgonen för att hjälpa till med barnen. Du rådde mig att vår disciplin taktik inte fungerar. Att du ens frågade om vi "någonsin tänkt att pott träna" våra barn.

Jag svär att jag nästan kastade en sten på din bil och skrek "Aldrig komma tillbaka!" när du lämnade, som jag inser är helt bananas med tanke på att jag kysste din kind och bad dig att komma tillbaka snart.

Min, hur långt vi har fallit från casual promenader och hemmagjord soppa.

Här sitter jag, kör den genom mitt huvud, försöker att förstå vad fan som har hänt mellan oss. Jag inser att en del av detta är mitt fel, jag suger på att gränser. Men detta? Detta är olycklig. Jag vill inte hatar att ha dig runt. Jag vill ge dig samma nåd och kärlek som jag fick för många år sedan.

Så i denna anda, jag antar att det är dags att ha denna diskussion.

*djupt andetag, here we go*

Jag älskar dig. Jag respekterar dig. Och jag vet att du har tagit upp två underbara barn.

Men för Guds kärlek, låt mig höja min .

Jag har alltid tagit emot din åsikt på så många saker: försäljning rack-shirts på Ann Taylor, semester planer, där för att köpa däck. Vår vänskap är något värdefullt, men det finns linjer som du inte kan passera utan att skada den.

För att vara tydlig, de linjer som dras i stor fet krita runt mina barn.

Detta innebär att du inte får berätta för mig vad mitt barn bör eller inte bör äta. Du ska inte skratta åt det faktum att min äldsta är fortfarande bakåtvänd i sin bilbarnstol. Du bör inte förbigående nämna att dina söner spelade utanför ensamma på 3 år gamla (fina, jag svävar). Inte röret i att vår förskola val ser den och dammiga.

Är du höra mig? Jag hoppas verkligen det.

Det är bra att dessa finns oro för din. Heck, de är oro för mig. Men som mamma i det här hushållet, jag kan försäkra er om att vårt föräldraskap val är avsiktliga, kontrollerats, och gjort som ett par. Jag är säker på att detta förmodligen kommer att chockera dig, men din "mjuka rekommendationer" känns som dömande intrång. Du vet att det finns inget som intima, personliga, eller high-stakes som föräldraskap. Din son och jag gör det bästa vi kan. Din oombedd återkoppling känns som kritik. Det är inte välkommen.

Och det är något annat. Jag vet att det kommer att göra ont att höra det här så mycket som det gör ont för mig att säga det, men ditt jobb är föräldraskap gjort . Din son är en underbar människa.

Nyckelord: människan.

Han behöver inte öka längre, Mamma. Och hans barn? De har en mamma. *vågor*

Kom ihåg att du stannade kvar "bara väntar på att vi ska säga att vi inte behöver dig längre"?

Ja, vi gör faktiskt inte behöver dig längre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar