Till Mödrar Som Tog Upp Oss Som Trotsar Alla Gratulationskort Logik

Moderna mödrar, jag tror att vi är för hårda mot oss själva. Jag vet inte om dig, men jag var inte upp av den Bästa Mamman i Världen. I själva verket var jag som tagits upp av Okayest Mamma på Planet som rakt upp inte ger AF. Den typ av mamma som trotsar alla gratulationskort logik.

Förra Julen, min mamma vände sig till mig och min syster, och sade, "jag har tagit upp två starka, självständiga kvinnor, och jag vet inte hur det gick till eftersom det var inte min avsikt."

Vi vet, Mamma, åh vad vi vet.

Men detta betyder inte att min mamma inte förväntar sig att en rullat ut röda mattan på Mors Dag trots sin allmänna status som ett kokande inferno. Åh nej, inte hon. Och på grund av min mor, jag tycker det är värt det att se tillbaka på alla okayest mödrar som tog upp oss och må bättre om våra val. Gud vet att vi behöver självförtroende boost.

Du behöver inte kedjan-rök.

När var sista gången du såg mig omkring ditt hus och trodde att jag har verkligen spikades dive bar vibe med allt detta rökfria. Aldrig? Tja, bra för dig eftersom det innebär att du förmodligen inte kedjan-rök framför dina barn i ditt hus, eller i allmänhet rök alls. Alla som socker dina barn äta? Låter inte så illa nu, gör det?

Du bara använda köksredskap för sitt avsedda ändamål.

Den "Trä Sked" på allvar var den femte medlemmen i vår familj. Visst, jag var smart och skulle på förhand dölja det, men jag kan nästan garantera att dina barn vet inte nöjet av det dubbla syftet med köksredskap . När jag säger, "trä sked," min dotter tycker att chocolate chip cookies, inte duck and cover.

Du faktiskt använder bilbarnstolar.

Nyligen skilt sig, min mamma tog med mig på en semester till Jersey shore med hennes nya pojkvän som körde en två-sits Datsun. Rolig sak om Datsuns, motorn är i ryggen, under kombi — vilket är exakt den plats som min mamma fast mig för att säkert hålla på i två timmars bilresa hem när jag var 10. Så de som är framsidan vikt riktlinjer om bilbarnstolar tills våra barn är tonåringar? Vi hälsar dem välkomna.

Du är mer ekologisk Mat än Hamburgare Hjälpare.

När jag var 9, min mamma satte mig på en SlimFast kost. Problemet var inte min omkrets, det var att jag var kort. Fortfarande är det. Oavsett, min mor fruktade en livstid av mobbning över min färna och skapat en ny måltid plan som består av outtalbara kemikalier som maskerats som choklad. Och vi svettas bröst eller formel?

Du kan inte föreställa dig peacing reda på dina barn.

Jag fick knappt fram orden: "jag är gravid" innan min mamma hightailed det av till New Jersey och Pennsylvania. Det är inget som säger, "jag är här för dig" som flyr. Hon svär att det var dålig timing. Jag har låt gå för det. Bilaga föräldrar vårt okayest mödrar inte.

Du har en trupp eller åtminstone en terapeut för stunder som dessa.

Det fanns en tid i mitt liv som ung mamma när jag var så djupt deprimerad att min mamma var orolig för mitt välbefinnande. Du vet, bara tillräckligt för att köra två timmar och ge mig en flaska av sin egen antidepressiva läkemedel, och sedan lämna. Krama dina barn lite hårdare, just nu.

Jag ringde min mor "Det Okayest Morsan på jorden" och allt hon såg var härlighet.

Annars skulle jag vara i några djupa skit.

Vi kan antingen titta på de val vi gör som misstag eller som det bästa beslutet med den information vi har på gång. Min mamma försökte, och hon gjorde det med stil — det är inte en dörr hon har inte gått igenom utan att blåsa bort först. Utan henne skulle mitt liv vara en direkt-till-DVD flick för dig att kringgå under en Netflix-bläddra-a-thon.

Det är inte en berättelse som min mor inte göra bättre, ett dåligt beslut hon har inte gjort värre, eller en mamma med de bästa av intentioner som knullade allt upp längs vägen. Jag står i skuggan av ett original, bara att ta anteckningar.

Kan alla av oss inte sträva efter den Bästa Mamma award, men okayest söker härlighet.

Grattis på Mors Dag, Mamma. Ditt kort är i e-post.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar