När Mina Barn Kom Att Tänka På Låten Jag Spelade För Honom I Livmodern

Min son och jag har en sång. Precis som alla sammansvetsad par, det är en låt som omedelbart ansluter oss till en speciell tid i våra liv tillsammans. Tja, förbinder mig. Jag spelade den här låten för min lilla pojke medan han fortfarande var en liten, växande bebis inne i min mage. Så, jag antar att det är egentligen bara min låten, för det finns inget sätt min lilla kille någonsin kommer att komma ihåg att höra det medan han fortfarande växer hans fingrar, tår och öron. Eller så jag tänkte.

Som något nervös första gången mamma Jag läser alla gravida damen böcker som jag hade tänkt. Bekännelse: jag läste en av den gravida damen böcker jag var tänkt för—mellan och sover 22 timmar om dygnet och mina många resor till badrummet. Boken nämnde att om jag spelade lugnande musik för min bebis i livmodern sannolikheten för att han skulle bli tröstad av samma musik en gång i världen var ganska hög. Tvättning av Vatten av Peter Gabriel blev vår låt. Jag försökte med andra låtar ( Like a Virgin verkade bara vara osann), men Tvättning av Vatten med sina poetiska texter och spökar melodi fungerade för oss.

Spela vår låt alltid gjorde små cantaloupemelon i min mage att sluta sitt summersaults och lyssna. När kvartal i min mage började komma för nära och sitter på min diafragma blev en konstant sak, att barnet skulle flytta ner närmare telefonen jag höll låg så han hör den låten! Visst, han var nu vilar på min urinblåsa, men jag skulle ta för att kunna ta ett djupt andetag över kissa var femte minut varje dag.

Den här låten var vårt första samtal. Vi hade en fysisk anslutning, men våra känslomässiga kopplingen var bara att utveckla, och den här låten hjälpte till att skapa den. När jag spelade den här låten, alla gick fortfarande. Vi lyssnade lugnt tillsammans, och det var bara två av oss, och ingenting annat och ingen annan som betydde något.

När min son föddes, jag spelade vår låt, men det verkade inte att få något erkännande. På 4 månader, jag satte på den, och i stället för att skicka oss till det magiska rogivande plats, jag brast i tårar. Titta på honom i mina armar, jag missade baby i min mage. Jag missade det speciella samband som vi hade när allt var hemligt och bara oss. Jag önskade att han kunde komma ihåg speciella tillfällen också, och låten blev mer och mer bitter än upplyftande för mig. Jag slutade lyssna på det. Det gick vägen för våra 4 på morgonen matning och vår storlek 2 blöjor, och jag glömde bort det. Tydligen, men, min son inte.

"Spela river song," en liten 2 ½ -åriga röst frågade från baksätet.

Min man och jag var tyst. Jag var förvirrad. Han måste ha bett om någon annan låt som hade att göra med vatten eller regn.

"Du menar Singin' in the Rain ?" min man korrigeras.

"Nej, den river song," gormade han.

I total misstro, jag fick ut min telefon och spelade den låten som jag inte hade hört i nästan två år.

"Är det den du menar?" Frågade jag.

"Ja."

Fantastiska och oväntade saker händer hela tiden—som den gången Colin Firth log mot mig (jag svär!), vilket var fantastiskt och verkligen oväntat. Detta var en av dessa gånger. Jag kommer alltid att ha en koppling till min son, och nu var en av de där speciella och oförklarliga och kära mellan mor och barn . Slumpmässigheten i det hela bevisar dess sanning för mig.

Men för att vara rättvis, han är en 2-årig. Det är gånger som min lilla killen svarar "ja" om jag frågar honom om han vill spela med några rostiga spikar och en skorsten av tegel. (Oroa dig inte—jag har aldrig gav honom en rostig spik att spela med. De jag gav honom var inte rostig.) Men om han av någon anledning inte kom ihåg vår sång, jag hoppas att det någonstans djupt ner han kan han fortfarande ihåg känslan som det genererade. Låten eller inte, jag hoppas att han alltid kommer ihåg kärleken.

ADVERT

Lägg till din kommentar