Mest Sannolikt Att...

I high school, jag var i huvudsak en klassisk overachiever, en duktig elev men också med varje genre av tentordningen verksamhet. Jag var en All-American Simmare, i marching band, konsert band, jazz band, kören, skolan pjäser och musikaler, student regeringen, olika akademiska grupper, homecoming court. Mitt huvud snurrar bara tänka på det. Jag är ärligt talat inte säker på hur jag höll upp med det hela. Inte en gång fick jag plocka upp en drink eller ett läkemedel eller ens överväga att få till någon form av problem.

Det är inte konstigt att folk hade ganska höga förväntningar på mig efter gymnasiet. Och på ena sidan, jag antar att jag har lyckas som gäller, åtminstone för en stund, och så långt som många kände. Jag gick till Middlebury College, och efter examen, jag bodde i olika städer i Usa och Europa samtidigt som vi arbetar för en resebyrå. Nästa, jag gick till Seton Hall School of Law, där jag gjorde bra och träffade min blivande man. Efter examen från law school, fick jag gift och hade familj och framgångsrik karriär. Det hela såg mycket bra. Jag antar att det även matchade årsbok indikationer. Så om vi låter det vara som det är, det panoreras ut som planerat och förutsett.

© Courtesy Devin Kennedy

Tyvärr, men det inte slut där. Eftersom den tidigare "perfekt" high school sweetheart hade utvecklat en stor dricka och receptbelagda piller problem någonstans längs sina resor, och även om hon hade kunnat hålla det dolt och relativt under kontroll under några år, det så småningom tog en vägtull och stal allt. Jag skilde sig, slutat träna rätt och gick till rehab—inte exakt som bilden föreställde genom min hemstad för alla dessa år sedan.

Den smärta som går längs med att slå en fruktansvärd botten och förlorat allt som du har arbetat och identifierade sig själv med i år är enorm. Jag kände mig som jag berättar för alla jag älskade och som brydde sig om mig ner när jag inte kunde hålla jämna steg med den dubbla liv längre. När jag låg där i sängen under de första dagarna på rehab, jag ärligt talat visste inte hur jag skulle gå på eller överleva skam. Jag var i en sådan djup, mörk, skrämmande hål, jag var inte säker på om jag någonsin skulle kunna klättra ur den.

Oundvikligen, jag tycker att jag kunde finna mig själv och fylla det tomma skalet av en människa med en ny känsla av hopp och löfte. Efter mycket hårt arbete, nu är jag nykter, med fokus på att vara en bra mamma och att leva ett hälsosamt och enkelt liv. Jag är inte riktigt där jag trodde att jag skulle vara i detta skede av mitt liv, men jag långsamt inse att det kan hamna i ett bättre liv än jag kunde ha trott.

När jag läste nyligen igenom min high school yearbook, tänkte jag på orden och vad de betyder för mig nu: "Vistelse söt." Tja, jag är inte nödvändigtvis så söt, men jag är definitivt mer verklig! "Don' t ever change". Ha! Jag har verkligen gått igenom tillräckligt mycket förändringar under en livstid. När jag läste det, min första tanke var att jag inte ens är i närheten av att den tjej jag var tillbaka i high school. Jag var en perfektionist, en bra tjej som inte kunde göra något fel. Nu är jag visserligen, hopplöst bristfällig—och bättre för det, tror jag. Men å andra sidan, att flickan var verkligen drivande och hårt arbetande, som är en kvalitet som jag, tack och lov, gillar att tror att jag fortfarande har. Det är vad som har fått mig genom den mörka perioden och drog mig tillbaka in i ljuset. Så i det avseendet, att jag inte helt har förändrats, vilket är lite vriden, men ett giltigt perspektiv.

"Mest sannolikt kommer att lyckas." Hmmm. Tja, jag har haft mina framgångar på papper antar jag. Men jag har också förlorat en hel del längs vägen. Men jag är säker på att detta var inte vad de hade i åtanke, för mig min största framgång är att få nykter och börja om mitt liv från grunden. Jag hoppas att det räknas för något.

"Du gör vår skola stolta över." Wow. Tja, som jag verkligen inte känner mig väldigt stolt över mig själv för ett tag, men jag har nyligen kommit ut öppet med folk från mitt förflutna om vem jag verkligen är och vad jag har gått igenom. Och jag har blivit överväldigad av det överflöd av omsorg och stöd jag har fått i avkastning. De flesta hade ingen aning om vad som hade hänt i mitt liv och fortfarande ihåg mig som den flicka de kände i high school, och ännu har de inte dömer mig och var mycket uppmuntrande, som påminner mig om mina styrkor och positiva egenskaper.

Jag har bestämt vad det kommer ner till är att även om det på vissa sätt är jag helt skiljer sig från den som vacker bild av en flicka jag ser i min high school yearbook, med höga ord klottrade över de sidor, jag hade också nå djupt ner och hitta en del av den personen igen. Det är som om jag har återfötts från hennes oskyldiga själ igen. Sanningen är att vi är båda fighters på vår kärnverksamhet.

En kär vän som fortfarande är, inte överraskande, en av mina närmaste vänner idag, skrev på den allra sista sidan i min årsbok, "Förbli sann mot dig själv." Kanske han kände mig bättre än vad jag visste själv. Hursomhelst, det är verkligen en känsla som bär väl.

ADVERT

Lägg till din kommentar