Den Viktigaste Gåvan Vi Kan Ge Våra Barn

Hon gjorde sin väg i, sömniga ögon och groggy. "Mamma, jag hade av misstag en olycka i min säng." Irriterad och trött, jag sniffas ur sängen i jakt på ren Pj ' s.

Peeling på våt och kära ut, frågade jag, med en ton som inte är så snäll, "har du inte gå potta innan sängen?" Hon viskade sakta: "jag tror, att jag av misstag fritt fick." Jag suckade, en stor suck.

Inte mycket tid gick, jag låg vaken, en del av den nu Quinn smörgås som har blivit vår säng, och min mage vände.

Hur orättvist av mig. Hur dumt och barnsligt av mig. Jag vände mig om och lugnt talade till henne, men ingen i synnerhet: "jag av misstag fria-måste låta dig vara liten. Mamma är ledsen." Det är så lätt att fastna i att vara vuxen. En grinig, sömnbrist, vuxen med en dålig attityd.

Men det är också lätt att be om ursäkt . Att låta våra barn veta att vi är mänskliga, och vi älskar barnet oavsett våra ibland mindre-än-stjärnornas val. Det är inte första gången jag varit tvungen att be om ursäkt till henne, och det kommer inte att bli den sista. Bara en bit av mothering.

Låt oss besluta att inte "råka få" våra barn är barn, för endast så länge. De förtjänar enstaka misstag eller två.

Let ' s eller dem med förmågan att göra dem — att ha olyckor och spill saft och dra smuts på våra rena golv.

Let ' s eller dem med bättre attityder när de är helt enkelt vara lite, men sedan ödmjuka oss själva när vi inte.

Let ' s eller dem med barndomen. Ska vi?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar