Detta Är Den Mest Sårande Kommentar Som Jag Får Höra Från Andra Föräldrar

Hej, jag vet att vi precis har träffat. Ja, våra två barn leker glatt tillsammans på lekplatsen och att vi därför är skyldiga och något längtan att ansluta som föräldrar, så small-talk startar. Åh, båda våra barn är i förskolan? Häftigt! Han sover genom natten? Bra gjort, du! Men bara 5 minuter in i chit chat, du säger ett av de mest sårande uttalanden till mig.

"Hon är enda barnet, är hon inte?"

Det hugger mig i hjärtat och jag ber om att min dotter inte höra dig. För den skull moderliga kamratskap, låt oss backa och jag ska förklara.

Som jag stolt tittade på min dotter närma sig din son, att kalla alla hennes mod att röra hans hand och fråga om han ville hoppa på den slingrande bridge med henne, du frågar hur gammal hon är. Utan att ta ögonen från henne, jag säger dig att hon är 3, med en glänsande, stolt leende. Hon är mitt hjärta och min själ. Hon är mitt allt. Då jag kapitalt titta på den söta scenen omedelbart löser sig.

Din son kastar en sten på min dotter, skriker att han inte vill hoppa på bron, och springer skrikande iväg. Typiskt småbarn beteende, noterar jag till mig själv. Men min underbara, modiga, empatiska dotter kodar för att få ögonkontakt med mig, med tårar i hennes ögon, vill ha försäkringar om att hon inte gör något fel. Jag kan snabbt sätta på ett leende och berättar att ibland barnen bara inte vill spela och hon gjorde ett bra jobb att sätta sig själv ute.

Mitt hjärta bryter lite, för jag vet att detta är bara en av många hårda lärdomar hon kommer att stå ut med i sitt liv. Min dotter processer som information, våtservetter hennes ögon, och flyttar till en oemotståndlig krånglig bild, leende tillbaka på hennes ansikte. Spänningen lämnar mina axlar som jag suck av lättnad. Jag ser på adoringly och så händer det. Den fruktade kommentar.

Du hade tittat på hela interaktion som du höll ett öga på din pojke. Vagga ditt barn till ditt bröst, du självbelåtet säger, "Hon är enda barnet, är inte hon? Hon är så känslig." Du säger det till mig i en överlägsen ton, som om du tror att min dotter är empati och känslighet är ett fel av henne singleton. Du säger också det som om att lägga till en ny bebis till din familj har oförklarligt genomsyras din äldste med oändliga världslig kunskap. Jag omedelbart stängas av. "Ja," jag irriterande att svara så går jag bort mot min dotter, vilket ledde henne till ett annat hörn av den lekplats.

Du är inte den första att säga att för mig och säkerligen inte den sista. Men min enda ord svar gör du medvetet nicka huvudet i validering av ditt barns grus och vad du uppfattar som mitt barn är bristfälligt känslighet. Bara en "bara" barn som skulle sakna förmåga att gå vidare direkt från en sådan interaktion, eller hur? När jag går bort, du flinar för dig själv.

"Hon är enda barnet, är inte hon?" är en av de mest sårande och obetänksamma kommentarer på lekplatsen. Om du inte vet varför, så låt mig förklara.

För det första, du vet inte varför hon är enda barnet. Baserat på hur nonchalant man kasta ut den frågan, jag skulle gissa att du har aldrig upplevt tragedin. Sann tragedi, för om du hade du skulle tänka två gånger innan du säger så till synes oskyldigt meningen. Tragedin i missfall . Tragedin i att förlora ett barn. Tragedin i att vara åtskilda på obestämd tid från din baby. Tragedin i att inte vilja bli mamma, men samhället eller omständigheter kräver det av dig. Eller i mitt fall, tragedin i 10 år fertilitet kamp .

Ja, himmelen och tiotusentals dollar av fertilitetsbehandling (om man inte räknar oändliga tillväxthormon injektioner och smärtsamma operationer) har välsignat mig med denna vackra, söta ängel av en dotter. Infertilitet är mitt livs tragedi. Men en som har mirakulöst slutade med ett friskt barn. Jag är lyckligare än många i min situation. Jag är evigt tacksam och kunde inte begära mer. Hon är ett mirakel. Jag fysiskt och ekonomiskt inte kan har en annan. Det är en hård verklighet som jag inte prova att bo på. Men, med din "bara barn" - kommentar, jag vill tacka dig för trubbig och smärtsam påminnelse.

För det andra, snälla, säg inte att det inom hörhåll för min dotter. Din okänslig kommentar delegitimizes min dotters känslor. Ja hon är bara ett barn, men din nedlåtande ton gör din mening helt klart. Även en 3-årig har tillräckligt med erfarenhet för att plocka upp dess negativa klang. Världen är tillräckligt svårt att navigera som det är, inte skjuta ner den legitima känslor för denna person. Eftersom det är vad hon är. Min dotter är en människa med känslor. I själva verket, vad sägs om att inse istället att hon har en känslomässig intelligens bortom hennes år? Eller kanske istället för att klappa dig själv på ryggen för att kunna fortplanta sig mer än en gång, ta detta tillfälle att lära din son, det är inte bra att kasta stenar på folk? Bara en tanke.

Gjorde också att du anser att din kommentar kan göra min dotter känner att det är något fel med vår familj som det är? Inte nedvärdera henne motiverad känslor och vår underbara lilla familj genom att stärka den föråldrade kärnfamiljen som menar att samhället ständigt kastar över alla kvinnor i fertil ålder. Är empati, känslighet och medvetenhet om andra människor ett fel av "bara" barn? Inte att ha ett syskon att göra henne till en sämre människa, en andra klassens medborgare? Är vi inte perfekta, lycklig familj som vi är?

Istället, utmana dig själv att bli mer empatisk och uppmärksam på de runt omkring dig... som mitt barn. Titta på min söta, känslig, omtänksam dotter och se henne för vad hon verkligen är: En vacker mirakel, precis som din stökiga son och söta nyfödda baby. De är mirakulöst och vi ska frossa i deras underbara individualitet.

Tycker du att inse hur lyckliga vi är för att ens ha barn för att få till lekplatsen? Fira livet som det finns och inte smutskasta sin skönhet genom att tjata om vad det kunde vara. Och är också medvetna om att ord kan skada då kastas om tanklöst. Det är en läxa jag är redan ingjuta i min 3-åriga och du skulle göra klokt i att lyssna.

Så för att besvara din fråga: Ja, hon är enda barnet... och inte är hon härlig?

ADVERT

Lägg till din kommentar