Det är Okej Att komma Ihåg Att Du är Mer Än En Mor

Det är verkligen lätt som en stay-at-home mor att låta dig gå. Den obevekliga trycket av moderskapet inte råd med mycket tid att vårda en personlig identitet. En mor kan vara helt döda den i mom-institutionen, och samtidigt låta varje annan aspekt av sig själv glida bort, tills en dag den uppenbara verkligheten av hur långt borta är hon kommer att krascha ner.

När min man för nio år oväntat lämnade mig med två små barn så att han kunde så hans vilda havre, många människor gav mig råd att "bara fokusera på barnen", tänker att om jag bara kunde omdirigera mitt fokus, det skulle vara alldeles utmärkt för mig. Problemet med denna tankegång var att jag alltid hade bara fokuserat på barnen. Jag kommer aldrig att glömma den gången som min make förbigående sagt att min enda identitet som mor. När han sa det, jag trodde han var galen, att han helt enkelt inte känner mig alls.

Efterhand oftast ger en bättre bild, och ser tillbaka, kan jag se hur min värld helt kretsat kring mina barn. Varje aspekt av mig själv var bunden till att ge dem det bästa liv som möjligt. Titta i spegeln, jag hade ingen aning om hur jag hade förändrats så mycket. Jag kände inte igen kvinnan som något annat än skal av en mor. Där hade min personliga identitet borta? Jag insåg att jag var tvungen att vara mer än en moder, inte bara för mig själv, men också för att undervisa mina barn om värdet av att sätta dig själv i första rummet ibland.

Min plan är att hitta mig själv igen började utåt. Jag har tillbringat en liten förmögenhet på nytt smink, en frisyr och några nya objekt av kläder. Jag började träna varje dag, även när barnen skulle klaga över att de inte gillar att åka i vagnen medan jag sprang. Jag sa till dem att det var min tid, och de behövs för att respektera min tid så mycket som sina egna.

För månader, det kändes som om något höll på att förändras, men jag visste inte ens bryr sig. Jag hade äntligen någon makt—makt att agera—så jag gjorde så mycket jag kunde för att få mig till mitt mål. Det var så mycket i mitt liv som jag inte kunde fixa, och stora förändringar var på väg på mig snabbare än jag kunde hantera. Jag hade ingen kontroll över det, men jag har kontroll över mig själv.

På kvällarna att jag började skriva. Jag skulle låta allt strömma ur mig och andas en suck av lättnad när jag lade ner huvudet för att sova. Jag kom ihåg hur mycket jag älskade att skriva och dela med mig av mina historier. Jag började ta tid under dagen för att arbeta på artiklarna. Igen, barnen skulle klaga över att de behövde mig, och jag vill påminna dem om att de måste respektera min tid så mycket som sina egna.

En eftermiddag, jag hörde min 4-åriga son att berätta en liten pojke i parken att hans mamma var en löpare och en författare. Min son kunde se min identitet som utgör än en mor. Jag var så stolt över att nu eftersom jag kunde se hur långt verkningarna av att ta hand om mig själv var att utvidga. Han var stolt över mig, stolt nog att berätta för barnen på lekplatsen om mig.

En dag, mina vänner slutade titta på mig som ett offer. Jag kunde se förändringen. Jag kunde se den respekt och förundran. De skulle berätta för mig hur bra jag såg ut, och hur förvånade de blev av hur bra jag kan hantera allt. De berättade för mig att de inte kunde tänka sig att gå igenom en liknande situation som graciöst som jag hade lyckats. Jag uppskattade varje känsla, eftersom jag gjorde allt detta och mer, och så ville jag att hela världen ska se min styrka.

Jag förlorade mig själv. Jag skilde sig. Jag tog kontroll över mig själv. Jag insåg alla att jag var kapabel till. Inte någonsin glömma av allt det som du är kapabel till. Du är mer än en mor.

ADVERT

Lägg till din kommentar