Jag Ville inte Göra Något För Min Familj För En Månad, Och Här är Vad som Hände

Efter en oväntad komplikation under vad som var tänkt att vara en enkel poliklinisk operation, jag har nyligen slutade med att stirra ner i en sex veckors återhämtning period där jag var i stort sett begränsade till en säng. Eller soffan. Eller en vilstol. För att uttrycka det enkelt, på läkarens order (och eftersom jag bokstavligen inte kunde flytta min röv inte flytta för veckor på slutet.

Min första tanke när den skrämmande insikten att jag — den enda personen som faktiskt får skit gjort i huset — skulle vara förhindrad att faktiskt få alla skit gjort var att min hela hushållet skulle falla sönder inom några dagar. Timmar kanske. Minuter? Jag menar, jag gör alla saker. Allt. Den. Saker.

Ingen annan gör alla saker. Fan, ingen annan vet ens vad allt är. De bara magiskt få gjort, städat, lagat, tvättas, vikas, organiserade och förberedda. Och sedan alla de saker blir gjorda om och om igen, med ingen egentligen märker något av det blir gjort alls. Så vad var det kommer att se ut när alla saker var omedelbart försummade, och min familj på sex personer hade att sörja för sig själva, eftersom jag var övergripande för veckor på slutet? Från min sjukhus-säng, jag kröp ihop vid tanken på hur epically skiten skulle träffa fläkten, tog en annan smärta piller, och sedan bad om de bästa.

Men vet du vad?

Shit blev gjort. Min familj gjorde saker. Och vi alla överlevde.

Vi mammor tenderar att tro att vi är oersättlig. Vi klappa oss själva på ryggen om hur vi måste göra allt och vi får ingen hjälp från någon. Ibland undrar jag om det beror på att vi helt enkelt inte tillåta någon annan att göra saker. Vi är övertygade om att de (diktator)fartyget kör vi så effektivt kommer att möta i dramatiska och Titanic-som död för det andra är vi inte vid rodret.

Jag är här för att berätta att det kommer inte. Som en fråga faktum, kommer du att hitta när kaptenen är bokstavligen sjösjuk, alla till synes hjälplös seglare på båten (i huset) steg upp till rodret och få skiten gjort.

Jag vet. Jag var lika chockad som ni. Lita på mig.

Under dessa veckor när jag var nere för räkning, att jag inte livsmedelsbutik, men maten dök upp i mitt skafferi. Min man och tonåringar kan köpa mat — vem visste? Jag ville inte vakna upp med barnen på morgonen och förbereda en varm frukost, men barnen vaknade på egen hand (det är denna fantastiska teknisk uppfinning som kallas en väckarklocka) och lyckats skura upp något att äta innan de går till skolan.

Jag hade inte packa en enkel lunch, men ingen gick till skolan utan näring för dagen. Ett mirakel? Nope. Bara barn som vet var trosan är, och är fysiskt kapabel fyllning Cheez-Dess i lunchlådor utan hjälp.

Jag inte skrev ett enda tillstånd slip, läxor paket, eller en lärare not, men de alla fick signerad. Visar sig att barnen har möjlighet att yttra orden: "PAPPA, KAN DU skriva HÄR?"

Jag ville inte göra en enda middag, men ingen svalt. Grannar och vänner förde över några måltider här och där, men mest överraskande var det faktum att mina barn ska matas sig utan att klaga eller tvekan. Hungriga barn kan och kommer att göra när alternativet är, tja, hunger.

Jag gjorde inte någon tvättservice, men alla hade rena kläder. Nöden är uppfinningarnas moder. Det är också mor: "jag vill inte bära smutsiga underkläder till skolan längre, så jag antar att jag kommer att lära mig hur man lägger till tvättmedel och tryck på start-knappen på denna sak som kallas en tvättmaskin." Och det gjorde de.

Mina barn är tonåringar så de är fysiskt, känslomässigt och mentalt klarar av att göra saker som yngre barn kan man inte göra ännu, men ironiskt nog, den största prestationen under mitt tillfrisknande var inte det faktum att mina barn steget upp till plattan och slå ut i parken medan mamma var på DL. Nej, det var inte så alls.

Den största framgången var Jag lät dem slå ut i parken. Eftersom jag var för trött för att chime i och störa deras oberoende, de kom faktiskt för att vara oberoende. Jag var inte svävar och krävande det göras min sätt (dvs, "rätt" sätt). Eftersom jag inte kunde hoppa in och ta över, det gav dem en perfekt chans att bevisa för mig att de är villiga och kapabla att bidra till driften av hushållet.

I slutet, jag har lärt mig att släppa taget är avgörande inte bara för att min mentala hälsa, men att deras utveckling till självständiga unga människor. Förutom, att vara i en säng för 6 veckor var inte så illa ändå. Eftersom Netflix. Amen.

ADVERT

Lägg till din kommentar