Till Mammor Som inte Har Små Barn, Men kom Ihåg Hur Svårt Det Är

En stor del av bläck har spillts om " Mamma Wars "och hur mothering har blivit en tävlingssport. Jag vet att detta är ett reellt problem, men tack och lov har jag blivit immun mot det mesta. De mammor som i verkliga livet som jag väljer att dela mitt liv med, för det mesta har varit vänliga, stödjande och icke-dömande. Ett undantag till detta, dock finns vissa mammor som år, ibland decennier, framför mig i föräldraskap resa.

Jag försöker alltid vara ärlig och sårbar om mitt föräldraskap erfarenhet. Det är ingen hemlighet att jag hitta tjock av barn och förskola år att vara mycket svårare och dränering än jag någonsin kunde ha föreställt sig. Jag sörjer detta faktum varje dag, jag önskar att det vore annorlunda. Men jag tycker att prata om det och skriva om det, får mig att känna mig mindre ensam.

Det har dock förekommit flera fall där en äldre mamma har vanärat mig för mitt föräldraskap beslut eller beteende av mina barn.

Skam gör ont. Det tär mitt självförtroende och får mig att känna mig liten. Det gör en redan svår säsong verkar omöjligt. Men, som Brene Brown säger: " Om vi kan dela vår historia med någon som svarar med empati och förståelse, skam kan inte överleva ."

Så, till mammor med äldre barn som gör detta för mig, som svarar för att min kamp med empati och förståelse, tack.

Tack för att du kom till mitt försvar när jag var på skam av en annan mamma på nätet. Detta kunde lätt ha sönder mitt självförtroende och fick mig att spiralen till ångest och tvivel på sig själv, men istället, du lyfte mig upp med uppmuntran och kärlek.

Tack för din ärlighet. För att erkänna att öka äldre barn och tonåringar kommer med sin egen uppsättning av (riktigt hårt) frågor, men också att erkänna att småbarn är verkligen hårt också. Take-away: det är svårt.

Tack för att avstå från att yttra orden, Vänta bara eller Du tycker det är svårt nu ...

Tack för att du tryggt mig om och om igen att det finns aspekter av föräldraskap som verkligen inte bli enklare. Du har ingen aning om hur hårt jag håller fast vid denna sanning vissa dagar, när allt jag vill göra är att få i bilen och bara köra iväg.

Tack för att du gilla och kommentera bilder på mina barn på nätet. De är verkligen underbara, härliga och underbara, och jag älskar att du tänker så också.

Tack för att du inte kastar min generation av föräldrar under den ökända buss genom att berätta för oss att vi höjer bortskämda med titeln barn-och pekar ut alla våra misslyckanden.

Tack för att du inte berättade för mig att Njut av varje ögonblick och Du kommer att missa detta . Jag KAN INTE och jag VET att jag KOMMER. Men jag är i ogräs nu, och känslor som dessa är inte bra.

Mammor med äldre barn Jag ser dig. Jag ser att du navigera världen av elever, tonåringar och vuxna barn. Jag ser att du kämpar, men jag ser också att du höja ljusa, tankeväckande, och snälla barn. Tack för att du ger sig ut på okända vatten för att höja barn på ett ansvarsfullt sätt i en tid präglad av de sociala medierna. Jag vet att jag kommer bli det snart nog och kommer att se till dig för råd.

Men mest av allt, tack för din empati, och för att inte glömma bort att alla barn är olika, inte två familjer är samma, och att varje steg av föräldraskap är svårt.

ADVERT

Lägg till din kommentar