Till Moms Av Wild Kids: jag är Ledsen att jag Dömde Dig

Jag minns att jag vid ett spela datum för åtta år sedan. Min första föddes var ett litet barn, och jag var gravid med hans syster. Jag hade redan inför några föräldraskap kamper. Vinden blev utslagen av mig när jag inte epically vid amning. Jag undrade vad jag gjorde fel när min bebis var fortfarande inte sova genom natten på ett år gamla. Och hennes potträning? Flickvän, inte ens få mig igång.

Men beteendet? Disciplin? Jag var tvungen att låsa. Mitt barn satt i hörnet på detta andra mammas hus och läsa böcker. Staplade block. Tyst och lugnt zoomat leksaker tåg över spåren. Aldrig hade han ens överväga att klättra på eller hoppa av möbler eller slänga en leksak tvärs över rummet.

Men det är precis så som så många andra barn betett sig. Och där var jag med stängda läppar, skakade på huvudet ogillande. Jag menar, hur svårt är det att disciplinera ditt barn? Varför skulle du tillåta honom att kasta sig ur soffan eller ta sig an den lilla flickan bredvid honom som var oskyldigt foder upp hennes baby dolls?

Vad var det för fel med dessa barn? Vad var det för fel med det moms av dessa barn?

Några månader efter att spela datum, föddes min dotter, och hon var mycket lik sin äldre bror. Väluppfostrade, relativt lugn, och ganska lätt att disciplin. (Jag hade också stött på en hel del vilda flickor över mitt föräldraskap år, och ännu en gång drev jag mitt inlägg om sanctimommy berget, sedan min barnen var så bra.)

Och då gud bestämde sig för att ha en trevlig rejäl mage skratt på min bekostnad. Jag tror att Han såg ner på mig, alla trångsynta och dömande och skytte sida öga på dessa frazzled, förtvivlade mammor jag träffat på play datum och i parken, och bestämde mig där och då att skicka mig ett tredje barn.

En annan pojke. Och att detta skulle vara min undergång.

Av den tid som han kunde gå, och jag visste. När jag försökte läsa honom en bok och han kastade det i mitt huvud, jag visste. När jag hittade honom stapling en pall på en pall för att få tillgång till off-gränser cookies på disken, jag visste.

Jag visste karma hade svängde runt för att bita mig i röven.

Så här är min ursäkt till mammor där ute med vad samhället tycker är "besvärliga barn." Jag vet nu hur det är att ha ett barn som inte verkar styra sina armar och ben. Eller sin volym. Jag vet hur det känns att få en judgy ser från Nancy på en livsmedelsbutik eftersom mina barn är att klättra ur vagnen eller dra burkar bönor av hyllorna.

Eller hur det känns att alltid sitta på baksidan av kyrkan så att vi kan göra en snabb exit—trots att de enligt denna ålder, mina andra två kunde sitta och färg eller titta på böcker för en timme rakt. Min yngsta, men går upp och ner pew. För hela tjänsten. Och har ingen förståelse av vad det innebär att viska.

Han är barnet som går baklänges upp luckan.

Han är barnet som kommer att minska andra barnen i linjen så att han kan få första tjing på cupcakes. Eller har en extra sväng på resan.

Han är barnet som kommer att bryta din mormors vas som har varit på din mantel i 20 år. (Vänligen inte bjuda in oss över om du har ömtåliga saker.)

Jag kan minnas satt i barnläkaren kontor på sitt tredje år checkup. Han hade redan klättrat upp och ner, och upp och ner, och upp och ned från handläggningen av tabellen. Skulle han skrynklade upp hygienartiklar av papper som täckte bordet och kastade den över rummet. Och han var närvarande planerar hur han skulle kunna rada upp alla stolar att spela en episk omgång av Golvet är Lava. Läkaren kunde se mitt ansikte. Jag svettades. Jag var utmattad. Och hon log och sa, "Det är okej. Han är en sund, normal liten pojke."

Um, vad?

Efter att ha två barn som var mogna för sin ålder, bra lyssnare, och agerade som människor ute i allmänheten, jag förklarade hur förbryllad var jag av de saker som mitt tredje barn gjorde—utan hänsyn till konsekvenserna. Saker hans syskon skulle aldrig ha gjort, eftersom de visste att det var fel att smyga bakom soffan med en gigantisk bit av kakan vid 6:30 am Men, som vår barnläkare förklarade min sons hjärna var närvarande på utvecklingsstadiet, där han insåg (eller kom ihåg) konsekvenser efter att begå handlingen. Precis som studier har bekräftat att tonåringar hjärnans utveckling leder ofta till dem att göra tvivelaktiga beslut, såsom är fallet för unga barn.

Saker och ting började göra känsla den dagen, även om vi fortfarande har våra utmaningar. Det hjälper att veta att hans hjärna är fast på ett lite annorlunda sätt än sina syskon " och att det är inget fel med honom. Eller mig.

Genom att vara hans mamma, jag har lärt mig att han är inte en dålig kille. Han är inte ovänlig. Om han vindar upp och luktar dig med en light saber, han försöker inte att såra dig. Det är hans sätt att säga "spela med mig." Om han klipper ditt barn i kö, det är inte för att han tror att ditt barn inte förtjänar en cupcake. Han såg bara en chans och tog den. Han kommer förmodligen att ta två och en till ditt barn ändå.

Och en annan ovärderlig lektion som slog mig rätt av min föräldraskap piedestal är att lära sig att mammor av wild kids gör sitt bästa. Jag vet att det nu. Vi gör disciplin dem. Vi försöker så jävla hårt. Men vi vet också vad vi har att arbeta med. Min son kan inte fysiskt fortfarande en timme i kyrkan. Hell, han kan inte sitta still i fem minuter, vilket är anledningen till att han kommer ut ur sin stol och går runt bordet 10 gånger under en middag. Jag har lärt mig att inte förvänta sig det omöjliga från honom. Jag har lärt mig att ett par böcker och en dekal ark kommer inte att hålla honom sysselsatt. Jag har lärt mig att för varje gång jag har att säga "nej" till sina syskon, jag har att säga "nej" till honom fem gånger mer.

Och jag har varnat alla som korsar vår väg som om de någonsin ge detta barn koffein de är döda för mig.

Mitt tredje barn förändrades allt om hur jag som förälder. Nu, när vi gör upp planer, vi tänka på miljön—kommer det att finnas utrymme för honom att köra? Att flytta? Vara högt? Om inte, är det förmodligen inte kommer att fungera. Och det är okej. Han har hela sitt liv framför sig för att lära sig att vara tyst och stilla. För nu, han kommer att tillbringa sina dagar byggnad soffan fort, hoppa av grejer, och lever livet på högsta volym.

Och även att Mamma gå grå i tiden.

ADVERT

Lägg till din kommentar