Real Talk: 25 Hemligheter Mammor Som Lever Med En Psykisk Sjukdom

Att vara förälder är svårt. Att vara förälder med en utmaning kan vara extra svårt. Att vara förälder med ett starkt stigmatiserade hälso-utmaning — det kan lämna en mamma med psykisk sjukdom känslan att ingen förstår vad hon går igenom.

Det är därför vi ville fråga mammor i vår mentala hälsa gemenskapen dela en sak som de andra vill förstås om föräldraskap med en psykisk sjukdom . Eftersom alla mammor förtjänar kärlek och stöd, och ingen mamma ska kännas som om hon gör det ensam.

Här är vad våra Tappra Mammor delade med oss:

1. "Att delta i fester eller playdates är en mardröm. Jag är inte oförskämd om jag inte prata med dig... jag bokstavligen inte kan. Jag kommer att lämna en social händelse med en migrän och att vara fysiskt dränerad. Mitt hus är aldrig 100 procent ren... det är ibland inte ens 50 procent rengöras. Om det kommer ner till att göra något med min son, eller rengöring, min son kommer att vinna. Jag är inte en dålig mamma för att man inte vill umgås med andra föräldrar. Jag är inte en dålig mamma för att man inte har en fläckfri hus. Min son är glada, friska och älskar mig. Det är en win i min bok. Min ångest/depression/ADHD/GJORDE inte definiera mig. De är en del av mig, och jag gör det bästa av varje dag. Du ska aldrig döma någon för du vet aldrig vad slag de kämpar." —Kim B.

2. "Jag är" riktiga " med mina barn eftersom jag kommer att vara. Jag bryr mig inte om andra tycker att jag inte borde prata med min 4-åring om " varför Mamma blir sur och skriker ibland.' Jag skulle snarare säga dem sanningen, att Mamma är sjuk, än att de undrar hela deras barndom och uppväxt att tro att de var något att skylla på. Som ett resultat, mina barn är mer empatiska än de flesta vuxna, eftersom de inser att ibland även vuxna kan kämpa med sina känslor." —Katie H.

3. "Ibland måste jag vara borta från mina barn. Det betyder inte att jag älskar dem mindre för det än mammor som kan göra det och fortfarande vara leende... jag behöver bara vara ensam ibland." — Courtnie H.

4. "Jag är inte lat. Det finns anledningar till att mitt hus är inte i ordning. Vissa dagar det tar allt jag har på mig bara för att få ur sängen. Fråga mig frågor. Inte antar jag är en hemsk mamma/kvinna." — Lisa L.

5. "Det är inte alla mammor som passar formen. Jag är inte oförskämd. Jag vill inte se dig i ögonen, eller göra små prata på grund av min depression och ångest . Jag är så överväldigad som mina barn i en ny skola. Jag håller ihop för mina barn, ler genom mörkret för att låta dem veta att allt är OK, jag går till Girl Scouts, sportevenemang, teater och konserter till stöd för mina barn. Jag är överväldigad av folkmassor höga ljud, men jag driva igenom. Jag är deras största fan." — Aurora C.

6. "Jag önskar att folk förstod att ha barn är inte en fix-alla. Berätta för mig om att jag borde vara gladare för att jag har barn inte hjälper. I själva verket gäller det motsatta. Det gör att jag känner mig skyldig för att jag börjar andra gissa mitt föräldraskap förmåga." — Julissa S.

7. "Psykisk sjukdom kan vara en livslång kamp... ibland kommer jag att vara fantastiskt, men det kommer att finnas dagar när ångesten blir det bättre för mig ... förstår att bara för att jag mår bra ibland betyder inte att jag är botad." — Jolene N.

8. "Jag är kapabel att mina barns mor. Hon är fed, hon har kläder och tak över huvudet, hon är älskad. Ska vi gå ut hela tiden? Nej. Vet hon att jag älskar henne i bitar, även när Mamma är sjuk och behöver ännu en film dag? Ja." — Christine S.

9. "Det gör inte mig till en dålig förälder för att be om hjälp." — Amber R.

10. "Skulden kan vara hemskt. Du säger till dig själv att du misslyckas med ditt barn nästan varje ögonblick. Det kan bero på att du glömt att köpa squash eller inte diska idag — lite saker att verka som den största misslyckas. Det gör din depression eller ångest värre, då du tycker det är svårt att sätta upp eller ta med dem till parken, och du själv bekräfta att du är en misslyckad förälder på grund av din depression. Men, de är också den största healers. Ett leende och en kram av dem kan lindra ditt lidande. Och när jag började KBT, har jag funnit att om jag gjorde något med dem (stor eller liten) varje dag sedan jag kände mig så mycket bättre. Barn är motivation. De är en anledning till att fortsätta kämpa." — Hannah W.

11. "Ibland har jag bara låg i sängen. Depression zaps min energi och vilja att göra något. Jag är inte lat. Jag hatar att min son blir mer tv-tid än han borde... men vissa dagar jag bara kan knappt lämna mitt rum. Jag önskar också att min man förstås som en dålig psykisk hälsa i dag är lika illa som att ha en mage virus eller något. Med att vara en ansvarsfull mamma till två samtidigt som han kämpar med dessa saker är lika ansträngande och grym. Ibland, även om jag ser anständig, jag behöver backup." — Öde P .

12. "Jag önskar att folk skulle förstå att när jag ber om tid ensam och bort från barnet (även bara till mataffären), det är inte för att jag inte vill ha att göra med mitt barn.' Det är inte alls! Min ångest gör mig spänd och orolig och jag känner mig så skyldig om jag låta den sidan av mig visa min son. Också, ha tålamod med mig, samtidigt som jag försöker låtsas att jag inte gråter på insidan. Jag alltid att kämpa med känsla värdig att vara en mamma." — Kendra C.

13. " Jag är inte att mamma... jag är inte att mamma som kommer ihåg att registrera allt, kolla allt. Jag är inte att mamma som skriver upp sig för allt, jag är inte att mamma som visar upp letar perfekt på varje funktion, eller ens klarar av att göra varje funktion. Jag är inte att mamma som håller spotless hus och döljer sina tårar från barnen och också ihåg att alltid hålla en mjuk röst. Men jag är den mamma som håller komma upp varje dag även när jag inte vill. Jag fortsätter att arbeta för att försörja min familj, trots min ångest, trots min depression. Jag kan fortfarande lämna mitt hus trots mina frågor. Jag har fortfarande hitta styrkan att vara den bästa mamma jag är kapabel att. Jag är att morsan." — Heidi G.

14. " Jag önskar att folk kunde förstå att bara för att jag jobbar via min egen mentala hälsa, det betyder inte att jag är oansvarig eller en osäker mamma. Jag kan fortfarande helt ta hand om mina barn (och några vänner som kan komma att besöka)." — Jen D.

15. "Mitt barn, se min sjukdom och vi talar om det. Jag försökte dölja det. Det skadar dem mer. Vi talar om medicinering och varför Mamma har dåliga dagar." — Liz H.

16. " Jag önskar verkligen att människor skulle komma på att jag spenderar alla mina skedar på mina barn. Jag har för att kunna rätt vård för dem. Det är därför som när det kommer till sociala funktioner, jag vet inte riktigt visa upp eller göra en ansträngning för att hänga ut. Jag har redan förbrukat mig själv. "— Gail B.

17. " Jag är precis som de andra mammor, bara några av de vanliga dagliga stress och kamp är ofta förstärks av mina psykiska sjukdomar. Det är vad som komplicerar mitt liv. Om jag har en hög ångest dag, mina barns aktiviteter/liv ändå komma först, men jag kommer att vara synligt utanför. Jag kanske vill nå ut till och chatta med dig på en skola funktion, men det kan vara för överväldigande. Och trots att jag kämpar med att vad är i tider försvagande psykiska sjukdomar, att jag är en kärleksfull, varm och medkännande mamma som man kan lita på lika mycket som någon annan med dina mest dyrbara gåva för dina barn." — Meghan B.

18. "Det är möjligt att hantera mina symtom och vara en bra mamma. Och ibland kan jag bara inte kan hantera mina symtom, men jag kommer fortfarande att vara en bra mamma." — Kyra H.

19. " Jag kan inte bara gå upp och gå när som kallas för planer med min 7-åring. Jag behöver tid att förbereda sig. Jag får se 'inte är vänliga", men jag har det största hjärtat. Jag kan bara inte le mycket. Om jag har en riktigt dålig dag kan jag inte svara i telefonen. Ta det inte personligt... Jag kan vara sena till allt. Det är inte för att jag är en dålig mamma eller lata. Det är på grund av min OCD när de lämnar huset. Jag älskar min dotter mer än något annat, och med depression och ångest betyder inte att jag inte kan uppfostra min dotter rätten. Jag är här på grund av henne. Döm inte andra!" — Annika L.

20. "Den största och viktigaste att förstå är att jag kan ha en psykisk sjukdom och fortfarande vara en bra mamma! Att ha en osynlig sjukdom betyder inte att jag inte kan eller inte älskar mitt barn. Det betyder inte att jag inte kan eller inte ta hand om henne och det betyder inte att jag bör behandlas annorlunda än någon annan mamma. Döm inte mig eller någon annan mors förmåga att vara en bra och kärleksfull förälder baserat på deras hälsa." — Amanda C.

21. "Mina barn är det bästa som har hänt mig. W med rätt medicinering, kan jag bli lika bra på en mamma som någon utan en psykisk sjukdom. Jag har en underbar läkare som ordinerade mig psych medicin som får mig att ha en frisk bebis.... M y dotter är min värld." — Laura S.

22. "Nej, jag kommer inte att dölja min psykiska sjukdom från mitt barn. Han kommer att se mig gråta, för att han ska se mig kämpa och han kommer att se mig komma så en dag när livet blir svårt för honom, kan han vända sig till kamp för sin mamma och vet att det är överkomlig och det är någon där ute i hela världen som förstår." — Jessi W.

23. "Min psykiska sjukdom inte definiera mig eller hur jag tar hand om mitt barn." 1 — Sarah A.

24. "Min kämpar med ångest och depression har gjort mig till en bättre mamma. Jag förstår att njuta av de små saker eftersom jag har känt mörkret. Att vara mamma var det som tvingade mig att få hjälpa till, och jag är tacksam för det." — Alicia N.

25. "Jag önskar att mina barn visste att jag alltid gav 100 procent, även på mina värsta dagar. Men, när jag försökte mediciner som inte fungerade och gjorde saker värre, jag var inte 100 procent. Jag önskar att de skulle väga bra dag med dåligt eftersom det var så bra, mycket bra. Och det var en massa fler bra dagar än dåliga." — MaryAnn M.

Och slutligen, från en dotter:

" Jag är inte en mamma, men min mamma har alltid sagt att hon kände det som om hon inte var tillräckligt bra. Vi båda har depression och ångest . Jag är rädd att jag kommer bli på samma sätt och människor inte kommer att förstå. Jag berätta för henne hela tiden nu att hon var en bra mamma. Jag önskar att jag hade gjort det mer som barn och tonåring. Mitt råd skulle vara att påminna folk att vara stödjande för alla mammor eftersom man inte alltid vet vad som pågår i deras liv, i deras sinnen." — Sara F.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar