Vad Som Hände När Jag Slutat Göra Mat Till Min Familj

Drastiska beteenden samtal till drastiska åtgärder. Mina barns reaktioner varierade från "Oh no you didn' t!" och "Vad betyder detta betyder?" de stirrade mållös på skylt på vårt kylskåp. Observera ren kaos jag hade orsakat, jag njöt nöje av befrielse.

Kristen Nedgångar

Samtidigt som jag har fantiserat om att lägga upp en skylt som säger att Mammas Vänster för att Pacific Crest Trail eller Mamma är på en Äta-Be-Kärlek Internationella Äventyr — att bära något mer än en ryggsäck och ingen av de bekymmer som följer med föräldraskapet — det var inte tecken på att jag postat den dagen. Vem har inte drömt om att fly? Måndag, gjorde jag det näst bästa: Jag stängt köket och erfaren hjälp och validering.

Jag ser fram emot 2-3 gånger per vecka som vi kan sitta ner som en familj och njuta av en läcker måltid som jag har omsorgsfullt utarbetats. Övriga nätter vi har turen att ha en smörgås i bilen som vi kör ut till barnen' sport evenemang. Jag (kärleksfullt) kallar denna måltid "skit på en singel." Typiskt, på familjemiddag tid vi dela med oss av våra toppar och dalar, ge komplimanger, turas om, och ha korrekt sätt på en perfekt dag... även nyligen att beteendet existerar enbart i mitt huvud.

Verkställande artig middagsbordet beteende har blivit den bane av min existens i denna familj av sex. Ingen skulle tro det om jag berättade för dem hur ofta vår familj måltider tränga in passar för hysteri. Vanligtvis börjar middagen med avbrott från syskon som vi turas om att dela, då ett barn passerar gas (från ena eller andra hållet), att hävda att de har gjort ett tappert försök att begränsa det. Ett annat barn som helst "Som serverar mjölk ikväll?" medan barnet om skyldighet sashays för kylen, antingen gnälla eller dansa för att få uppmärksamhet. Utan att misslyckas, trots kaoset, en pojke som barnet har att ursäktas för att "take a dump." Smart timing.

Min man och jag har försökt allt från omedelbart ursäktar dem från bordet för att passera över stafettpinnen när det är tid att tala. Vissa konsekvenser har inkluderat läggdags med någon middag och extra jobb för att ge Mamma tillbaka lite energi. Trots vårt ren utmattning som föräldrar, vi drog ut alla "Föräldraskap med Kärlek och Logik" tricks, men den här kvällen landade platt.

Tyvärr, spaghetti var det middag som serveras på söndag och jag minns tydligt min man och mig som visar den korrekta virvel av små biter på gaffeln. Alla fyra barnen fortsatte att äta som piggies (bild Ralphie i A Christmas Story) som vi varnade för att de aldrig skulle ha datum i high school med en sådan motbjudande vanor. Som om de brydde sig! Ändå framhärdade vi i våra försök att höja artig vuxna. Jag ska erkänna att barnen var ganska roliga att suga spagetti som de utbröt i ett anfall av skratt att se min yngsta "tandtråd dance" som han var ursäktad för att tjäna mjölk.

Min man och jag utmanade varandra med ett "jag vågar dig att inte le" se ut som vår yngsta visas hans radikala danssteg. Jag visste inte om att skratta eller gråta på vårt föräldraskap misslyckas. Efter att ha sett min ångest, min man slutade middag direkt och jag flydde för en lång promenad i skogen. Jag planerade inte att komma tillbaka hem tills barnen färdiga rätter eller högskola, och var minst nerbäddad i sängen. Med facit i hand, som ingen verkade ha missat min frånvaro, jag har beslagtagits min möjlighet att kvitta för att Pacific Crest Trail...

Nästa morgon skylten var upp: "Mom' s Kitchen har Stängt Tills Vidare." Mamma var i strejk på grund av att obehagliga middag beteende och leende som damen på bilden. "Du är inte packa luncher?" instämde min privilegierade elementary barn. Mina två äldsta barn, övertygad om att de inte var drabbade, självbelåtet packade sina egna luncher som en vana.

Det var inte förrän middag på att konsekvenserna av sina handlingar och nya verkligheten i. "Vad är för middag?" min svältande söner frågade. "Slår mig!" Jag svarade. "Det finns ingenting att äta!" utbrast min dotter, som jag svarade, "Bummer!" Min 10-åriga grep dag, och fortsätter att göra hans självutnämnda "berömda" lunchkött lager smörgås, medan min 7-åriga erkände med min 12-åring att lära honom hur man gör havregrynsgröt.

Jag personligen tog stor glädje i det lagarbete som uppstod när jag smuttade på ett glas cabernet sauvignon och läsa tidningen. Min dotter stekt en gourmet ägg smörgås med förtroende av en kunnig tonåring en stimulerade hennes mamma. Ingen verkade ställd, så internt frågade jag om jag behövde skriva om mitt spel plan.

Hur många dagar kan barn äta havregrynsgröt? Undrade jag, som min yngsta bad mig att låta honom köpa McDonald ' s — med hans egna pengar. Dag 3 de blev sjuka av havregrynsgröt och smörgåsar, och försökte spannmål. Medan jag är ingen gourmet kocken (jag motvilligt tog på matlagning, snarare än att lämna det till min man, för den skull, för våra barns kost), jag tenderar att ge olika åtminstone.

Min man, som kunde överleva på socker och öl, till synes var de mest drabbade som han saknade den näringsmässiga energi på att förbereda en måltid. "Berätta för barnen hur mycket du missar min matlagning", vädjade jag, så han behövde lite insatsen i spelet också. Jag bekvämt låta barnen se på, medan jag gjorde mig själv en måltid, lämnar den förberedande punkter på disk så att de kunde klara sig själva. Lyckligtvis, de tog antydan om veckan som gått och även lärt sig hur man grilla sin egen Reuben smörgåsar.

Ärligt talat, detta morsan kunde ha fortsatt hela månaden. Lyckligtvis för barn, vår kusin var på besök på lördagen, så hellre än att göra honom svälta också, jag utmanade barnen att visa lämpligt beteende under familjens middag jag hade plikttroget förberedd för våra gäster. Med undantag för deras oförmåga att säga nåd när du frågade (skulle inte du vet, vår kusin råkar vara en ledande minister), vilket var en helt separat förlägenhet, lyckades de alla berätta vad de var tacksamma för.

Det var ingen som slår, prutta, dansa eller rapningar, bara artigt skratt och mycket nåd under vår familj middag. Jag drog en suck av lättnad över att kvällen.

Efter en vecka, tecknet kom ner. Jag väljer att tro på, men att det lämnade ett bestående intryck. Min man är tillbaka till sin co-parenting vikt, mina barn är dessutom ansvarig för att förbereda söndag mat, och jag har förnyat fred och respekt.

Jag ska erkänna, även om jag fortfarande drömmer om en semester...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar