Mammor Är Människor Också, Så att inte Hålla Dig Tillbaka

Efter examen college, jag kunde inte vänta med att slå sig ner en bit. Jag tappade lusten att gå ut och dricka whiskey sours, röker cigaretter, och stanna uppe hela natten och göra dåliga beslut efter att ha stannat på en fet sked att äta ägg vid 2:00 på morgonen. Visst, det var kul varje gång på ett tag, men hade jag fått det ur mitt system i college. Efter 21 års ålder, kände jag en stark lust att börja ge en knulla och dra mig tillsammans — på de flesta dagar i alla fall.

Jag ville börja träna och äta vitaminer. Jag slutade röka och fick en plats på min egen och dekorerade den med blommiga kuddar och skit. Jag spenderade mina pengar på tallrikar och ljus i stället för sprit och andra onämnbara.

Jag kunde känna att jag utvecklas. Saker som hade väckt mig i min college dagar, gillar att kyssa söta pojkar på vilda fester, förlorat sin lyster. Jag njöt av att dricka vin på en lugn tisdag kväll med en eller två vänner och gå till sängs på en anständig timme så att jag kunde göra det genom min arbetsdag utan att agera som en skitstövel.

Jag hade fortfarande män, men jag föredrog att äta eller gå till en film istället för att göra sig bakom några förslappad bar.

Min karriär blev viktigt för mig. Jag köpte min egen bil, hade min egen lägenhet, och hade höga klackar med matchande plånböcker. Jag ville vara chef. Jag arbetade hårt för att få det att hända, och jag gillade det ansvar som följde med den. Jag har inte tid i mitt liv för att festa varje helg, kysser främlingar, eller få sparkas ut ur det lokala fiket.

Jag var förvandlas till något av en vuxen.

Jag kände mig frisk och glad. Ibland missade jag den frihet av mitt gamla liv, men inte tillräckligt för att återgå till det på heltid. Jag var återuppfinna mig själv och går in i nästa skede av mitt liv.

Ett par år efter mötet Frank, den man som jag slutade med att gifta sig, jag bytte igen. Min karriär — som hade tagit center stage — ersattes med tankar om en familj och ett hus med en stor gård.

En annan förändring, en annan scen, jag var återuppfinna mig själv igen.

Efter att bli mamma, jag trodde det var det som skulle definiera mig för resten av mina dagar. Jag sätter allt jag hade i att vara bäst mamma jag kan vara . Jag tänkte att detta skulle vara det vara-alla-ändamål-allt för mig. Inget behov av att återuppfinna mig själv igen eftersom det är där jag ville vara för evigt.

Men något hände för några år sedan och jag insåg att jag hade ett helt annat kapitel av mitt liv framför mig. Det var annat skit jag verkligen ville göra. Att vara mamma är min favorit och mest viktigt jobb och det kommer alltid att vara, men jag hade helt förlorat min identitet. Jag var alltid medveten om denna förlust, och för en tid, jag har bara inte ger ett skit — det var allt jag behövde, tills det var det inte.

Våra barn växer upp, de utvecklas, och det gör vi. Bara för att vi bli förälder betyder inte att vi slutar att förändras och vilja olika saker från våra liv. När jag började att uppleva känslor av att vilja ha mer ut av livet, jag kände mig otroligt skyldig, men jag vägrade att låta som skitsnack hålla mig tillbaka. Jag hade inget att känna skuld över att de, trots allt.

Den andra dagen samtidigt plocka upp mina barn från skolan, en av mina vänner sade till mig, "vet Du, jag är inte samma kvinna som jag var för 10 år sedan," och det var så skönt och validering av att höra de orden.

Vi är inte bara kvinnor och mödrar, för att vi är människor. Vi kommer att förändras, vi kommer att växa, och vi kommer att utvecklas. Vi har stunder som får oss att inse att vi inte är villiga att stå ut med vissa saker längre, vi vill ha en förändring, eller att vi helt enkelt måste låta gå av något som inte längre tjänar oss.

Vi kommer att tala upp, vi kommer att gå mot att göra de nödvändiga förändringarna, och vi kommer att låta gå. Det kommer att röra upp saker och ting. Det kommer att väcka frågor. Det kommer att förbluffa dem runt omkring oss eftersom vi har varit på ett visst sätt under en lång tid och det tar tid att vänja sig vid förändring.

Men vi får ändra. Bara för att du har hållit munnen stängd, eller sätta upp med vissa beteenden, eller gillade att äta biff varje onsdag kväll betyder inte att du måste hålla samma tills dina sista dagar var rädd att ni kan pissa någon. Fuck det där.

De människor som är verkligt viktigt i ditt liv kommer att vara där och älska varje version av dig. Så, gör din grej. Rätt personer kommer att hålla sig runt, och half-assed de kommer att blekna bort (och som är en del av livet och utvecklas också).

Det betyder inte att du inte älskar dig själv och som du brukade vara. Det betyder bara att din levde erfarenheter har hjälpt till att forma dig till en bättre, piggare, mer komplett version av ditt sanna jag. Det kan vara en riktigt hård övergång — jag vet att några av mina övergångar har känt mycket förvirrande och omtumlande, men jag tror att det är viktigt att inse att du går igenom denna ångest för en anledning, och när du kommer ut på andra sidan, fan, du känner dig fantastisk.

Så fortsätta att kämpa för vad du vill ha ut av livet. Tillåt dig själv att utvecklas. Besvara samtal för förändring. Gör vad du behöver göra för att leva ditt bästa liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar