Varför Moms Inte Mer Än Pappor

"Jag känner att jag är Superwoman." Det är allt det tog för den kamp mellan könen för att få ett utbrott på en familjs bakgård sommaren grill. Min man vispat runt i sin stol med ögon och glittrande, "Är du säger jag gör ingenting!" Inte alls vad jag menade.

Det var en kommentar som togs på fel sätt, så mycket så att jag även kände mig lite av skuld. Varför var han så illa? Saker hade blåst ur proportion och nästa sak jag vet är män som argumenterar om att känna sig uppskattad och kvinnor att uttrycka hur man än arbetade de är.

Min poäng var enkel. Min man — som är en kärleksfull, stödjande och engagerad far, en magnifik man (jag hoppas han läser detta) — gör helt enkelt inte så mycket som jag gör i en dag . Detta behöver inte förnedra honom eller hans föräldrars roll på något sätt, så för honom ta min "Superwoman" kommentar och översätter det till en underskattning av hans hårda arbete var förbryllande.

En skrikande larm går ut vid 6:15 på morgonen, stötar mig av de fem timmar sömn jag lyckades få.

Rusning för att få frukost redo startar på cirka 6:25 am i mellantiden är jag som kör runt att få skoluniform och lunch låda redo för det är klart att jag inte förbereda sig för detta kvällen innan. Det är som om någon träffar snabbspola framåt-knappen som en del av ett grymt practical joke som gör att tiden flyger när du behöver det för att sakta ner mest. Nästa sak jag vet att jag rusar för att få klädd ta tag i kläder som skulle något match i ett svagt försök att inte se ut som en total katastrof för resten av dagen som jag skrika över rummet för min dotter att sätta på henne skor och avsluta sin frukost för tredje gången. En sista titt i hennes bok väska bara för att se till att jag inte skicka henne på ett spår passa igen förvirrande Pyjamas Dag med Sport Dag (det var pinsamt).

Det är 7:30 på morgonen och jag är nu kör ut genom dörren, hår halvvägs, rusar till bilen för att undvika att anlända sent till skolan. Du vet att det är ett problem när väktaren gratulerar dig för att faktiskt göra det på tid. Hålla i åtanke att jag inte ens är på väg till jobbet ännu.

Nu till min älskling mans morgon. Han vaknar upp på 7:00 , duschar, klär, sprayer på vissa köln, och går hans glada sätt. Kort, fin och enkel.

Efter en lång dag av arbete, jag är hemma med 7 p.m. Vardagsrummet är nu en lekstuga med dockor, färg, lera, och mitt smink utspridda på golvet och soffbord medan Disney channel spelar i bakgrunden—men på den ljusa sidan middagen är klar. Det har varit 13 timmar sedan jag vaknade upp från bara fem timmars sömn och det har varit non-stop hela dagen. Även under min lunchrast jag befinner mig springa ärenden. Min förhoppning är att min dotter har i alla fall gjort sin hemläxa, men till min förvärras de var båda väntar på mig för att komma igång trots att de är hem för de senaste två timmar.

Det är nu 9:15 pm och min kropp och min själ gör ont. Jag läste henne en godnattsaga och vänta tills hon somnar, vägrar att stänga ögonen om jag inte lägga bredvid henne. Under hela denna tid, var är han? På soffan, Netflix och chill (bokstavligen). Jag behöver inte ens komma ihåg sista gången jag såg något på tv som inte var betygsatt Y7.

Vi lyckas klämma in lite tid ensam tillsammans tills han lyckligt gör sin väg till sängen och jag får spendera lite tid ensam med mig själv i ett försök att omgruppera på 12 am Jag kolla min e-post, göra en del att skriva, söka på webben, meditera och det är nu 1:30 och jag väljer att kalla det en dag.

6:15 på morgonen, det börjar allt om igen.

Nu kanske detta låter lite nonchalant och lat för hans del, men tro mig, detta är inte fallet. Han plockar upp våra barn från skolan, leker med henne, gör middag, hjälper till med läxor för det mesta, och om jag skrika högt nog för att han faktiskt rengör innan jag kommer hem. Det är inte så att jag inte uppskattar honom, som han var så snabb att ta på sig. Det är att, till skillnad från mig, att han får spendera en hel del mer kvalitet tid med sig själv. Han har tid att göra de saker han vill göra och kan stanna upp och ge sig själv lite TLC när det behövs för att han alltför beroende av Superwoman.

Mammor göra mer eftersom vi har ett överväldigande behov av att se till att våra barn är omhändertagna på alla möjliga sätt. Vi vill ge 110% av oss själva, eftersom vi är osjälviska när det kommer till våra små, även när de inte är så små längre. Som en väsentlig del av arbetskraften, vi strävar efter att utmärka sig i våra karriärer och etablera oss på arbetsplatsen, många gånger gå utöver för att nå våra mål. Som hustrur, fiancés, eller flickvänner, vi vill ha friska, kärleksfulla, stabila relationer med våra signifikanta andra. Som fastighetsskötare, vi vill ha ett felfritt hem, städa kök och bäddade sängar (lycka till med det). Och till råga på allt, vi vill ha ett socialt liv med stödjande vänner vem kommer att lyssna till oss i vent i timmar över ett par glas vin.

Vi vill ha allt, och göra allt till det bästa av vår förmåga, många gånger försummar oss själva i processen. Att hitta en balans mellan de olika lagren av livet kan vara överväldigande, knepiga och i alla ärligt brutalt ansträngande. Så ja, vi är Superwomen. Inte en titel tänkt att undergräva någon annanstans i våra liv, men en gjorde i full bekräftelse på allt vi gör. De övernaturliga krafter som kommer med att vara en mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar