Mammor Är Människor Först

Jag är en Mamma. En fru. En möjlig psykopat. En riktigt anständig människa. Jag är inte en städerska, jag är inte kock, och jag är inte lejd hjälp.

Allt som har att göra med föräldraskap dessa dagar leder oss att tro att vi alltid gör något fel. Den samhälleliga påfrestningar utöver det normala. Jag kämpar med tanken på vad jag anser att en bra förälder. "Bra" föräldrar har tvätt klar, huset rent och tar sina barn till skolan själva varje dag. De spelar med barnen hela dagen och ta med dem på utflykter under veckan med hund och även har en läcker och hälsosam lunch med kale chips och yoghurt.

Detta är inte jag.

Sanningen är, mitt matsalsbord inte har satt på i flera dagar eftersom det tvätt högen är så högt att vi inte skulle kunna sitta på det och se varandras ansikten; jag kommer att behöva för att börja bära min tid undies för kul snart. Utanför min gamle damen hund har dragit slumpvis blöta blöta strumpor av kläder linje, och ett par av mina söner " skor har tuggas upp. Jag har inte plockat upp dem ännu och förmodligen kommer jag inte för en vecka – den tvätt som är på linjen har varit det i flera veckor som det är. Jag har gått förbi samma Duplo block, penna och ren blöja i hallen i en vecka nu, och inte en enda gång har jag stannade för att plocka upp det, vi har blivit vänner och jag bara pop dem en nick, lovar att lämna tillbaka dem till deras rättmätiga hem en dag. Min dotter har en poopy blöja och jag kommer inte få upp och ändra det tills jag är klar skriver detta. Det luktar RIKTIGT illa.

Gjorde ditt barn titta på mer än en timme i TV i dag? Tja, de flesta dagar min son tittar på TV från 7 till 10 – kanske 11 – och ibland är det 1 p.m. innan jag insåg att det ens har varit på hela dagen och att hans besatthet med Piraten Jake har blivit mer som en meth missbruk.

Gör dina barn att be dig att sitta med dem och spela hela dagen lång? Min dotter inte – i själva verket, frågade hon mig just nu – men jag dricker en kopp kaffe och en asshat mor och skriva det här istället. Jag är mycket sällan leka med mina barn, jag tycker det är ungefär lika mycket som att få upp ur sängen varje morgon. Kom ihåg de dagar när du vill roa dig för timmar på slutet för att dina föräldrar läsa tidningen eller såg på TV eller har vuxna saker? Ja, vi gjorde det ... så kan våra barn.

Gör dina barn hatar middag vissa/de flesta dagar? Inte trycket av att mata ditt barn hälsosamma, utan konserveringsmedel måltider gör att du känner dig som en hemsk mamma? Sista kvällen de hade vitt bröd med smör och kaka. Vitt bröd och tårta. Åh, och en choklad bar på sin brors Bmx träning på 7 p.m. hur är det med det?

Gör trycket av att ha ditt barn i ett hundra och en efter-skolan-aktiviteter skada din själ? Min själ gör ont, och min 10-åriga son bara gör en aktivitet – och fortfarande, ibland kan vi tala om för honom att det ställdes in eftersom vi inte bara vill gå. [Infoga någon lämplig förälder ursäkt här: min rumpa gör ont, jag har min tid, det är kallt eller min favorit, Jag vill inte att arbeta som volontär på klubben ikväll eftersom jag har en intensiv social ångest och grät som en galning i bilen vid blotta tanken av att hjälpa till .]

Är din vän på Facebook gör hantverk med hennes barn igen? Oroa dig inte; det är inte jag. Har du någonsin städas upp som glitter och färg på rätt sätt? Det händer inte här. Pennor och pennor, pennor och pennor barn, det är din kreativitet limit om inte jag känner mig otroligt glad och generös och huset är fläckfritt – vilket skulle innebära att jag inte längre mig.

Gör påtryckningar för att ha matchande strumpor på alla tre av dina barn verkar lite mycket? Just nu, min dotter har en av mina strumpor och en av hennes bror. Hon är två.

Gör ditt barn att prata med dig? Min gör. Jag bara le och vinka, le och vinka.

Gör det hela blir för mycket när ditt barn skriker i affärer och du måste bestämma hur du ska disciplin dem framför att kvinnan ger dig intensiv stank öga? Leende och vinka, killar. Leende och vinka.

Har du verkligen försöker titta på ditt språk runt dina barn för att de är fucking papegojor? Den andra dagen min dotter heter vår hund a Fuck Huvud. High-five för mig senare.

Sanningen är, ingen av dessa saker gör mig till en dålig förälder. Vad detta innebär för mig är att jag är bekväm med mitt föräldraskap. Jag är bekväm med tanken att ibland dessa leker av Satan kommer att ha att lära sig självständighet eller något. Att det ibland är OK att äta stygg livsmedel, och att TV kan vara ett användbart verktyg om du är ledsen, deprimerad eller bara trött, och även när du inte kan ta itu med dem den dagen. Hej, det är bättre än att skrika på dem att stänga dessa hål i deras ansikten upp, eller hur?

Tvätta inte gjort eftersom jag gör andra saker med och för barnen. (Främst men det är för att jag sitter och dricker kaffe och jag bara hatar att tvätta med en riktig " jag hatar att tvätta passion.)

Mina barn svär ibland, för ibland människor svär.

Vi är mänskliga. Vi är människor först, och mamma kommer på en god andra plats. Vi lär oss fortfarande om denna konstiga-ass roll tills den dagen vi är döda. D-e-a-d.

Vi läser våra barn historier varje natt. Vi ger dem kyssar. Vi behandlar dem och skratta med dem vi älskar och uppskattar dem. Vi ger dem allt vi kan på våra värsta, och vårt bästa, och de kommer att älska oss för alltid oavsett hur mycket de titta på TV eller choklad och vitt bröd och kakor, de äter. Deras kärlek till oss är inte beroende av vare sig sina strumpor anpassade för hela deras barndom.

Jag, Antanika de ständigt växande och lärande människa, är inte på håll eftersom jag är en mamma. Inte du heller. Jag fortsätter att vara en ganska anständig människa även om jag är en mamma och en fru också. Du kan inte krossa mig, låtsas osynliga samhällets förväntningar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar