Mamma Blivit Galen

Jag sprang på en bekant på skolan häromdagen. Knappt bromsa våra respektive steg i korridoren, hon snabbt konstaterade, "den bok som kommer ut snart, spännande!?"

"Ja!" Jag är säker på att hon förväntade sig att få höra. "Jag är super upphetsad," när vi var på väg mot parkeringen. Naturligtvis Jag skulle vara glada om min kommande bok-release. Vad skulle jag kunna vara känslan? Det var det samma som att fråga "hur mår du" och räknar med en "bra" svar. Praktiskt taget obligatoriskt.

Tyvärr för denna bekantskap, jag är lite av en över-delaktig. Och även lite av en röra.

"Glada? Um, jag skulle inte säga att det är ordet, precis", började jag tappa min väska på marken.

"Egentligen" jag suckade, jag är helt jäkla slut."

"Jag menar, vad händer om boken inte säljer? Jag lägger så mycket av mig själv i det, vad händer om människor inte relatera? Vad händer om ingen vill hjälpa till att sprida ordet? Vad händer om kritikerna riva sönder? Vad händer om min förläggare är besviken med försäljning? Vad händer om jag gör bort mig när jag främja det? Vad händer om jag får scenskräck vid en läsning?

Jag tog ett andetag.

"Jag vet, jag vet, det är bra att bara ha skrivit en bok och jag vill bara att uppskatta och njuta av att rida. Vem bryr sig om det inte gör bra? Jag kommer att överleva, eller hur? Jag vet. Men jag kan inte njuta av det. Jag vet inte varför jag inte kan, men jag kan inte."

Jag suckade och lutade sig mot väggen för att få stöd.

"Jag am glada, antar jag, men det är bara så många andra känslor också. Jag är bara inte van att denna typ av påtryckningar, du vet? Jag är normalt inte ansvariga som denna och jag tror inte att det är bra för mig. Det är skrämmande. Jag menar—"

"Ah! Håll ned på en sekund," bekantskap avbröt mig när hon famlade efter henne helt tysta telefonen.

"Jag tror jag hörde denna ring, och det måste vara viktigt. Åh, det är det. Mycket viktigt. Lycka till!"

Hon skenade iväg utan att titta tillbaka, viskade till en imaginär vän om en imaginär nödsituation som tog bort henne från en mycket verklig galen person. Jag har inte sett henne sedan dess och jag är ganska säker på att hon bytte förskola bara för att undvika att en annan potentiell run-in med mig. Kan inte säga att jag klandrar henne.

Den moraliska av historien är: fråga inte hur jag mår om boken om du verkligen vill veta svaret. Och det behöver man inte. Lita på mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar