Mamma Bloggare Freak Mig

Mamma bloggare freak mig. Jag är en publicist, och jag jobbar med dessa typer av bloggar hela tiden. Jag vet att det namn och ålder på barn har jag aldrig träffat. Jag vet vilken typ av dyra baby mockasiner är de mest fashionabla för små fötter benägna att sparka dyra mockasiner. Jag vet hur man gör DIY flugor för söt lite pojke halsar, och jag har aldrig ägt en söt liten pojke hals. Och jag vet snabb, elegant sätt att klä dig som en modell omedelbart efter förlossningen om du är i ständigt behov av kunskap.

Men det är inte mamma bloggare är mind-blowing inhemska förmågor som skrämmer mig. Det är mycket kärlek de har för sina barn. De uppenbarligen älskar sina barn så mycket, jisses så jäkla mycket att de inspireras till att skriva inlägg och twittra och ropa till universum om deras varje liten rörelse.

Du ser, jag är gravid, och jag älskar redan det här barnet en hel del. Jag känner som är anslutna till henne och få glädje över att känna hennes sparkar och föreställa sig vilken typ av personlighet hon har. Men, jag känner inte för att rota igenom en kohage och sjunger om det till universum, Sound of Music stil, och postar varje vecka baby-bump uppdatera bilder. Jag känner mig mer som att se en hel del av Netflix, äta en massa kakor och försöker att inte flippa ut om den ständigt växande att-göra-lista som jag har innan jag tar en människa i den här världen. Jag kan inte hjälpa att jag jämför mig med dessa bloggar kraftpaket av östrogen.

Och under denna graviditet, en fråga som har tornat upp över mitt huvud: När mina barn är här, kommer jag bli en mamma bloggare också? Jag skriver—det är vad jag gör. Så, kommer jag älska det här barnet så mycket att hon blir min enda muse, att jag kommer att kunna göra någonting mer än att skapa blogginlägg om hur gulligt det var när vi gick till zoo som en tid med ett riktigt bra kupong jag hittade? (Du kan också få kupongen om du bara följer dessa 17 enkla steg.) Kommer jag att Instagram skiten ur henne i en mängd olika poser och blomma kronor, vilket gör alla andra i cyber universum känna det som om deras liv, barn och hela existens är bara inte riktigt lika söt och rolig som min? (PS: Snälla alla, vi måste sluta med den blomma kronor och iscensatt "men inte är iscensatt" fotograferingar.)

Vilken typ av kärlek har med människor att göra allt detta? Jag har aldrig upplevt det. Och jag är rädd att jag är på väg.

Jag älskar min man så otroligt mycket—så mycket. Men jag behöver inte spendera timmar att tillverka söta hårspännen för honom och sedan få honom att posera så jag kan fotografera och skriva om det. Jag älskar också min hund, men jag behöver inte sätta en etikett på hans rygg när han blir en månad äldre, ta en bild och skriva om hur hans nuvarande favorit aktiviteter inkluderar slicka hans rumpa och tuggar på samma tennisboll dag in och dag ut. Självklart, baby love kommer att vara annorlunda. Det kommer att vara nytt, något som är starkare än jag någonsin känt och...holy crap.

Jag tror att min terapeut skulle tala om för mig att jag är livrädd för denna nya kärlek, eftersom jag vet att denna kärlek kan också vara förlorat. (Hon skulle också berätta att lugna frick ner.) Barn, som allt i livet, inte en garanti. Det är inte en garanti mitt barn kommer att vara frisk, lycklig, hel och levande för att vara 102 år gammal. Det är en risk. Kärlek är alltid en risk, men föräldraskapet ger det till en helt ny nivå. Det är svårt för mig att förstå hur man kan existera på en plats där du kan älska någon så mycket, men ändå har potential att förlora dem, för saker att gå fel, för mitt hjärta att vara helt sönder på ett sätt som aldrig tidigare varit möjliga. Ledsen för den pessimism, men säg mig hur är det möjligt att fungera i den sfären? Säg mig nu . Jag vet att mammor gör det hela tiden, men vad övernaturlig styrka det kräver jag inte har det ännu. Det skrämmer mig att älska någon så mycket—det jag sade det, hörni.

Också undrar jag vid vilken punkt kommer denna galna kärlek komma fram, för jag vet att det kommer, men när ? Som jag sa, jag älskar min dotter nu, väldigt mycket, men jag förväntar mig att det kommer bli annorlunda när hon är faktiskt i mina armar. Är att när jag kommer att bli överväldigad med känslor av glädje och djupa hängivenhet till denna miniatyr människa? Eller kommer den att utvecklas mer långsamt och slå med full kraft när hon ler mot mig för första gången? Eftersom från och med nu, jag bara stirra på min uppsvällda mage som jag skjuta chips i min mun för att försöka tämja illamående odjuret, och jag ännu inte känner en överväldigande känsla av moderns glädje. Är det normalt? Är något i graviditeten för normal, för den delen? Är jag redan en dålig mamma för att säga dessa saker högt? Dang, dessa frågor är oändliga.

Men tydligen är det vad en graviditet är: i en tid av mer frågor än svar. Läkarna inte ens fullt ut veta vad det är som händer i min livmoder. Vad sjutton är en livmodern ännu, jag menar verkligen? Och inte får jag började på Google, som i en sökning kommer att övertyga dig om att du har utvecklat graviditet-inducerad cancer och kommer sannolikt att växa en tre-headed monster barn, som alla är baserade på den nuvarande färgen på dina bröstvårtor.

Så småningom kommer jag att överlämna till allt detta okända, att denna vansinniga känsla av saker som är slut i mina händer och i Gud, som jag tror att jag ska lita på, men det är inte alltid lätt. Jag kommer att fullt ut ge i det faktum att denna graviditet är verkligen händer, att jag redan är mamma och jag är på väg att uppleva en kärlek som jag aldrig känt förut, men det kommer att vara OK. På något sätt, det kommer att vara OK. I själva verket är det förmodligen kommer att bli fantastiskt. Och jag kommer fortfarande vara mig själv, inte någon tecknad karaktär version av mig som körs produkt giveaways för tvättmedel. Jag kommer fortfarande vara jag, bara med mer kärlek att uppleva, ge och fylla mitt liv med. Mig, men med en bedårande livsförändrande sidekick för att uppleva världen med, oavsett om jag väljer att blogga om det eller inte. Rätt? Är det rätt? Jag ska läsa lite mer mamma bloggar om råd.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar